Több gyermekes anyukák a gyermekek között mennyi a korkülömbség?
Én mindenféle korkülönbséget kipróbáltam, és a kicsi jött be a legjobban. De arról már tényleg lecsúsztál.
Leírom, nálunk hogy működött:
1. és 2. gyerek között 4 év van. Előny: a nagy már önálló volt, oviba járt. Hátrány: klassz kis testvérféltékenység alakult ki a hosszú egyeduralom miatt.
2. és 3. gyerek között 1 év van. Előny: együtt nőttek fel, mindenben partnerek a mai napig. A 2. nem is emlékszik a 3. nélküli időre. Hátrány: kezdetben több a manuális tennivaló, de tökéletesen megszokható, hogy 2 kakis feneket kell intézni és kétfelé lapátolni a főzeléket.
3. és 4. gyerek között 10,5 év. Előny: a 3 nagy már rengeteget segít, pesztrálják a kicsit. Hátrány: nagycsaládban egykeként nőtt volna fel, mert a nagyok már nem az Ő korosztálya, nincsenek igazán közös elfoglaltságaik. Inkább csak babáztak vele, és rászoktatták a kemény rockra.
4. és 5 gyerek között 2 év. A picit az előzőekben leírtak miatt vállaltuk. Előny: majdnem ugyanaz, mint az 1 évnél. Hátrány: azért 2 évesen már öntudatosabb, kellett egy kis idő, amíg elfogadta, hogy van egy még kisebb baba a családban, de mára már meg sincsenek egymás nélkül (a pici 6 hónapos). Ja, és újra 2 kakis fenék van itthon:)
Azt én sem javasolnám neked, hogy sumákolj. Nyilván örülne a babának így is, de egy házasságba az én értékrendem szerint ez nem fér bele.
Nekem nem kellett semmire "rávennem". Mindig is nagy család volt a terv. Sőt, ő négyet szeretne, de lehet, hogy (miattam) háromnál megállunk, ezt még meglátjuk kb. 2 év múlva. Annál később (37) már én sem szeretnék szülni.
első
Megint 5-ös: Köszönöm!
Kívánom, hogy a férjed mielőbb beleegyezzen a kistesóba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!