Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Több gyermekes anyukák a...

Több gyermekes anyukák a gyermekek között mennyi a korkülömbség?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Ma töltöttem a 22.et, van egy 26hós fiunk a férjemmel, de a legnagyobb ajándék az lenne ha februárban összehoznánk egy kistesót így a férjem és a "2" gyerkőcnek is novemberben lenne a szülinapja. Annyira vágyom egy kislányra, szerintem úgy a jó, ha kevés korkülömbség van a 2 gyermek között, mivela nővérem és köztem van 1év 10hónap és együtt nőhettünk föl,szoros a kapcsolatunk.De a férjem várni szeretne még vele kb 2évet az szerintem sok:S. De mostanában úgy veszem észre ha pl. felhozom a témát nem annyira ellenkezik már. Nálatok hogy volt?? Egyik barátnőm említette valamelyik nap, hogy miért nem csinálom úgy hogy mikor peteérésem van akkor szóljak neki, hogy most nem kell védekezni, mert nem lesz belőle baba(mert mi akkor nem védekezünk ha 2-3 napom van mesesig és menses után még 2napig, 3éve így szoktuk és nem lett sose belőle baba), de én úgy vagyok vele, nem szeretnék vele kitolni én nem ilyen vagyok, azt szeretném ha tervezett baba lenne.
2012. jan. 10. 11:35
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:

Én mindenféle korkülönbséget kipróbáltam, és a kicsi jött be a legjobban. De arról már tényleg lecsúsztál.

Leírom, nálunk hogy működött:

1. és 2. gyerek között 4 év van. Előny: a nagy már önálló volt, oviba járt. Hátrány: klassz kis testvérféltékenység alakult ki a hosszú egyeduralom miatt.

2. és 3. gyerek között 1 év van. Előny: együtt nőttek fel, mindenben partnerek a mai napig. A 2. nem is emlékszik a 3. nélküli időre. Hátrány: kezdetben több a manuális tennivaló, de tökéletesen megszokható, hogy 2 kakis feneket kell intézni és kétfelé lapátolni a főzeléket.

3. és 4. gyerek között 10,5 év. Előny: a 3 nagy már rengeteget segít, pesztrálják a kicsit. Hátrány: nagycsaládban egykeként nőtt volna fel, mert a nagyok már nem az Ő korosztálya, nincsenek igazán közös elfoglaltságaik. Inkább csak babáztak vele, és rászoktatták a kemény rockra.

4. és 5 gyerek között 2 év. A picit az előzőekben leírtak miatt vállaltuk. Előny: majdnem ugyanaz, mint az 1 évnél. Hátrány: azért 2 évesen már öntudatosabb, kellett egy kis idő, amíg elfogadta, hogy van egy még kisebb baba a családban, de mára már meg sincsenek egymás nélkül (a pici 6 hónapos). Ja, és újra 2 kakis fenék van itthon:)

Azt én sem javasolnám neked, hogy sumákolj. Nyilván örülne a babának így is, de egy házasságba az én értékrendem szerint ez nem fér bele.

2012. jan. 10. 12:12
 12/41 anonim ***** válasza:
12.08 vagyok,és azt elfelejtettem írni hogy fiaim közt nincs féltékenység,már most látszódik és kimutatják hogy természetes hogy ketten vannak és imádják egymást!Nekem az eleje is könnyebb volt,mint amire készültem,de azt hozzá teszem nem betegesek,nem hasfájósak nem volt semmilyen nehezítő körülményem :)
2012. jan. 10. 12:13
 13/41 anonim ***** válasza:

Nekem nem kellett semmire "rávennem". Mindig is nagy család volt a terv. Sőt, ő négyet szeretne, de lehet, hogy (miattam) háromnál megállunk, ezt még meglátjuk kb. 2 év múlva. Annál később (37) már én sem szeretnék szülni.

első

2012. jan. 10. 12:14
 14/41 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok, igen, tényleg, most olvasom: boldog szülinapot, az enyém is pont ma van, csak nekem már a 31-dik!
2012. jan. 10. 12:17
 15/41 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó előtti! Köszönöm Szépen! Nagyszerű Fiatal anyukának lenni , mindig is azt szerettem volna ha kb 20évesen lesz az első babám.Hát majdnem összejött :) 2008-ban 18évesen jöttünk össze,bár én ismertem őt család-barát :) egyébként jún.péntek 13.-án jöttük össze ami nekünk szerencsés :D és pont egy évre rá esküvőnk:) úgyhogy szép elsőéves fordulónkra :) nem tudom eldönteni, hogy melyiket ünnepelnénk:) Kisfiam nagyon szereti a gyerekeket igaz főleg a tőle idősebbeket, nem tudom miért de nagyon elvan velük. Egyébként annyira leülni a férjemmel erről a témáról nem nagyon merek , mindig célozgatok, a múltkor azt mondta, hogy szeretne de nem most, mivel engem akar kímélni azzal,hogy mennyire nem lenne könnyű velük. Egyébként én szerencsésnek mondhatom magam, mert a férjem nagyon de nagyon sokat segített nekem a fiunknál, ő szokta fürdetni én pedig öltöztetni :) van hogy együtt, ja és ami miatt talán még nem most szeretne az az lehet hogy a fiam nagyon eleven szó szoros értelemben, mindenbe benne van. :)
2012. jan. 10. 12:19
 16/41 A kérdező kommentje:
Kedves 5.-ik Nagyon sok boldog Szülinapot kívánok!! :)
2012. jan. 10. 12:20
 17/41 anonim ***** válasza:

Megint 5-ös: Köszönöm!

Kívánom, hogy a férjed mielőbb beleegyezzen a kistesóba!

2012. jan. 10. 12:22
 18/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek ! Aranyosak vagytok! Hát megpróbálom a lehetetlent! :) Tegnap este viccből mondtam neki, hogy szükség lesz a kiskatonáira:) Semmit nem mondott, de nagyon nevetett ez már jó jel nála:) Mindig azt mondja,ha becsúszna se volna baj, de én úgy szeretném, ha nem balesetből jönne össze:) Azt valaki megtudná mondani,hogy pontosan oviba mikor kell vinni a gyerekeket? Mert ugye novemberben tölti a fiam a 3.életévét!?
2012. jan. 10. 12:29
 19/41 anonim ***** válasza:
6-os vagyok. Nálunk akkor jelentkezett probléma a nagyobbak között, amikor a nagyobb rájött, hogy nem tud mit kezdeni a tesóval. Két évesen egy ideig bírta, de aztán dühös lett. Ez valószínű az én tapasztalatlanságomnak is betudható. Nem túl nagy sikerrel tudtam bevonni a dolgokba. Egy idő után nem érdekelte a dolog. Csak azt vette le, hogy anyának nincs annyi ideje a kicsi meg unalmas. Lehet, ha akkor lett volna egy nagyi aki időnként beugrik, más lett volna. Aztán lehet, hogy a családban nem megy rendesen mert két nővérem közt is két év van és mindig sokat veszekedtek. Tehát lényeg a lényeg, nincs két egyforma család és gyerek.
2012. jan. 10. 13:38
 20/41 A kérdező kommentje:
Egy kicsit mondhatni talán előnyben vagyok azzal, hogy van segítségem anyósomék lakunk tehát tudna segíteni + még anyukám aki sűrűn jár hozzánk és mi is! A hátrány nekem talán az lenne,hogy itt lakunk nincs saját házunk, talán 3év múlva lehetőségünk lesz arra,hogy tudjunk venni egy kis kertes házat.Igaz a fiamnál se volt könnyű, nagyon hasfájós volt és fel volt kapatva sajnos:s, változott valamennyire a helyzet már most sokkal jobb éjszakáink vannak. Ritkán kel föl max.csak inni.
2012. jan. 10. 13:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!