Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Barátcserjéről tapasztalatok?

Barátcserjéről tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Várnék tapasztalatokat azoktól, akik szedték vagy szedik.

Nekem előző hónapban az ovu után elég cikk-cakkos volt a görbém, bár a cover line fölött maradt, de ugrált.

Mensi első napján elkezdtem nagyobb adagban szedni a barátcserjét, és kb. két hétig szedtem 2x2- t belőle, azóta 2x1- et.

Most, a luteális szakaszban nagyon szépen a görbém, egyenletes, magasan van. Ráadásul 37 fok felett, ami előző hónapban nem volt meg.

Nem tudom, hogy ez lehet- e már a barátcserje hatása, vagy reménykedhetem?

2011. dec. 30. 12:27
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem nincs mitől félned. Már napok óta magasabban van a hőd, mint az alaphő (még ha azt az 1-2 tizedet korrigálom, akkor is). A mai is szép érték! Azt esetleg meg tudod nézni megnyugtatásként a korábbi hőgörbéken, hogy mennyire jellemző rád a menstruáció előtti magasabb hő, de mindketten tudjuk, a remény hal meg utoljára!

Az arcodra próbáld ki, hogy (egy vagy több) kispárna huzatba tegyél nagyszemű sót vagy rizst vagy lencsét vagy babot (szárazon), kösd be a száját jó alaposan, majd tedd be a mikróba 30-40 másodpercre, esetleg sütőbe pár percre hogy átmelegedjen. Ezt utána tedd az arcodra, segít a gyulladásban, hamarabb távoznak az oda nem illő dolgok. Teljesen gyógyszermentes, bababarát megoldás. =)

Én középfültő és homloküreg gyulladásnál ilyen "kispárnával" alszom és két nap alatt segíteni szokott.

2011. dec. 31. 15:01
 22/42 A kérdező kommentje:

Köszönöm, kipróbálom majd ezeket a módszereket. Egyelőre infralámpával melegítek, meg tömöm magamba a vitaminokat: omega3, zink, echinacea, c-vitamin.

Ez az előző havi görbém:

[link]

És ez a mostani:

[link]

Egyértelműen sokkal szebb, de az eszemmel azt mondom, hogy ez a barátcserjétől van. Ha mégis most jönne össze, akkor szerintem elmondhatnánk, hogy eddigi közös életünk legszexmentesebb időszakában sikerült összehozni :)

2011. dec. 31. 15:22
 23/42 anonim ***** válasza:

Nem vagyok egy görbeszakértő, de szerintem mintha nyugodtabb lenne most a görbéd. Kisebbek a kilengések. Szerencsés találatok pedig vannak! :-)

Nem mondom, hogy bízd el magad, hiszen tényleg okozhatja a gyulladás a magasabb hőt, viszonyt a görbe nyugodtsága utalhat babára is. Kiderül, de én őszintén azt kívánom, tesztelj egy pozitívat pár nap múlva!

Viszont: Szerintem ebben a hónapban a 15. ciklusnapon volt ovuláció és nem a 12-en. Akkor viszont tényleg lehet szerencsés találat! =)

2011. dec. 31. 15:35
 24/42 A kérdező kommentje:

Igen, határozottan szebb a görbém.

Tudom, hogy a gyulladás okozhat magasabb hőt, viszont az biztos, hogy a gyulladás két-három napja tart, a hőm meg már előtte is fent volt. Amikor a gyulladástól felment a hőm, azt éreztem is egyébként, de nagyon-nagyon ritkán van lázam.

Ami miatt mégsem akarom elbízni magam, az a barátcserje. Az is szerintem rásegíthetett a szép görbémre.

Egy biztos, tudok felsorolni biztató jeleket, és ellenérveket is.

Pénteken akarok tesztelni.

Te mikor először? Van valami teszt, amit szeretsz?

2011. dec. 31. 15:56
 25/42 anonim ***** válasza:
Én majd csak 10-11-én. Korábban semmiképp, csak ha nagyon egyértelműek a jelek. Kedvenc tesztem nincs, egyik hónapban egyiket, másikban másikat próbáltam, de eddig egyik sem mutatott pozitívat. Ebben a hónapban a görbém alapján jól látható volt a peteérés, a tüszőrepedésben is bízom, és hát mi is megtettük, amit lehetett ;-). Nagyon bízom benne, hogy most sikerül!
2011. dec. 31. 16:51
 26/42 anonim ***** válasza:

Sziasztok, nagyon drukkolok nektek! Én a premens tablettát kezdtem el szedni a mostani ciklusom elején, most a 20. napon tartok, de nekem teljesen összekuszálta a görbémet. Soha nem szokott ilyen cikk-cakkos lenni..

[link]

Az alaphőmet meg úgy tűnik megemelte, az lehet? Egyébként én most egy utazás miatt kifejezetten a premenstruációs tünetek és a görcsök ellen kezdtem el szedni, és azért, hogy hátha kitolja pár nappal a ciklusomat, ami mostanában 24 napos... Persze azért reménykedem is nagyon :) mármint a babában

2012. jan. 2. 11:30
 27/42 A kérdező kommentje:

Huh, bocs, hogy ezt írom, de nem túl szép a görbéd. Nem mintha az enyém jobban nézne ki... elkezdett lecsúszni a hőm, és rózsaszínes nyákom van...ma vagyok a 26. napon, szerintem szerda-csütörtökön meg is jön :(

Pedig szépen fent volt a hőm.

Nekem nem kavart be a barátcserje, az alaphőmet sem emelte meg, ugyanolyan, mint előző ciklusban, de erősen gondolkozom rajta, hogy abbahagyom a szedését.

Én nagyon számítottam rá, hogy a mensi előtt 3-4 nappal kezdődő színes pecsételés elmarad, helyre hozza, de sajnos nem így történt...

2012. jan. 2. 15:38
 28/42 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy nagyon rosszul fest. Pedig még soha nem volt ilyen. Tulajdonképpen, most a fő célom az, hogy tolja ki két nappal a ciklusomat a barátcserje, aztán valószínűleg abbahagyom, mert szerintem ezt nem nekem találták ki. Kivéve, ha tényleg csökkenti a premens tüneteket, mert nálam azok szörnyűek. Ezzel kapcsolatban te mit tapasztaltál?
2012. jan. 2. 15:59
 29/42 A kérdező kommentje:

Nekem is még csak ez az első hónap, hogy szedem. 15 napig 2x2- t szedtem, aztán 2x1- t.

Nekem a görbémbe nem kavart be, de én is kíváncsi leszek arra, hogy a görcsöm kisebb lesz- e? Mert az nekem is minden hónapban halál.

De a barnázás megindult... hiába barátcserje ide, barátcserje oda. Pedig én meg ezt szerettem volna megszüntetni...

Akkor te nem is szeretnél babát?

2012. jan. 2. 16:32
 30/42 anonim ***** válasza:

De igen, szeretnék, de már elég régóta nem jön össze sajnos, ezért nem is álmodom arról, hogy esetleg a baba miatt nem jön meg időben. Persze az lenne a lehető legjobb eset, de nem számítok erre. Megyek majd 23-án egy új orvoshoz kivizsgálásra, és abban bízom, hogy hátha a segítségével sikerül.

Nekem barnázásom nem volt soha, viszont azonkívűl minden más ami létezik, ráadásul 24 napos ciklusokkal, vagyis előtte egy hét rosszullét, alatta 3 nap rosszulét. Alig marad néhány normális napom.

Te mióta próbálkozol a babával?

2012. jan. 2. 16:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!