Barátcserjéről tapasztalatok?
Várnék tapasztalatokat azoktól, akik szedték vagy szedik.
Nekem előző hónapban az ovu után elég cikk-cakkos volt a görbém, bár a cover line fölött maradt, de ugrált.
Mensi első napján elkezdtem nagyobb adagban szedni a barátcserjét, és kb. két hétig szedtem 2x2- t belőle, azóta 2x1- et.
Most, a luteális szakaszban nagyon szépen a görbém, egyenletes, magasan van. Ráadásul 37 fok felett, ami előző hónapban nem volt meg.
Nem tudom, hogy ez lehet- e már a barátcserje hatása, vagy reménykedhetem?
Szia!
Szerintem nincs mitől félned. Már napok óta magasabban van a hőd, mint az alaphő (még ha azt az 1-2 tizedet korrigálom, akkor is). A mai is szép érték! Azt esetleg meg tudod nézni megnyugtatásként a korábbi hőgörbéken, hogy mennyire jellemző rád a menstruáció előtti magasabb hő, de mindketten tudjuk, a remény hal meg utoljára!
Az arcodra próbáld ki, hogy (egy vagy több) kispárna huzatba tegyél nagyszemű sót vagy rizst vagy lencsét vagy babot (szárazon), kösd be a száját jó alaposan, majd tedd be a mikróba 30-40 másodpercre, esetleg sütőbe pár percre hogy átmelegedjen. Ezt utána tedd az arcodra, segít a gyulladásban, hamarabb távoznak az oda nem illő dolgok. Teljesen gyógyszermentes, bababarát megoldás. =)
Én középfültő és homloküreg gyulladásnál ilyen "kispárnával" alszom és két nap alatt segíteni szokott.
Köszönöm, kipróbálom majd ezeket a módszereket. Egyelőre infralámpával melegítek, meg tömöm magamba a vitaminokat: omega3, zink, echinacea, c-vitamin.
Ez az előző havi görbém:
És ez a mostani:
Egyértelműen sokkal szebb, de az eszemmel azt mondom, hogy ez a barátcserjétől van. Ha mégis most jönne össze, akkor szerintem elmondhatnánk, hogy eddigi közös életünk legszexmentesebb időszakában sikerült összehozni :)
Nem vagyok egy görbeszakértő, de szerintem mintha nyugodtabb lenne most a görbéd. Kisebbek a kilengések. Szerencsés találatok pedig vannak! :-)
Nem mondom, hogy bízd el magad, hiszen tényleg okozhatja a gyulladás a magasabb hőt, viszonyt a görbe nyugodtsága utalhat babára is. Kiderül, de én őszintén azt kívánom, tesztelj egy pozitívat pár nap múlva!
Viszont: Szerintem ebben a hónapban a 15. ciklusnapon volt ovuláció és nem a 12-en. Akkor viszont tényleg lehet szerencsés találat! =)
Igen, határozottan szebb a görbém.
Tudom, hogy a gyulladás okozhat magasabb hőt, viszont az biztos, hogy a gyulladás két-három napja tart, a hőm meg már előtte is fent volt. Amikor a gyulladástól felment a hőm, azt éreztem is egyébként, de nagyon-nagyon ritkán van lázam.
Ami miatt mégsem akarom elbízni magam, az a barátcserje. Az is szerintem rásegíthetett a szép görbémre.
Egy biztos, tudok felsorolni biztató jeleket, és ellenérveket is.
Pénteken akarok tesztelni.
Te mikor először? Van valami teszt, amit szeretsz?
Sziasztok, nagyon drukkolok nektek! Én a premens tablettát kezdtem el szedni a mostani ciklusom elején, most a 20. napon tartok, de nekem teljesen összekuszálta a görbémet. Soha nem szokott ilyen cikk-cakkos lenni..
Az alaphőmet meg úgy tűnik megemelte, az lehet? Egyébként én most egy utazás miatt kifejezetten a premenstruációs tünetek és a görcsök ellen kezdtem el szedni, és azért, hogy hátha kitolja pár nappal a ciklusomat, ami mostanában 24 napos... Persze azért reménykedem is nagyon :) mármint a babában
Huh, bocs, hogy ezt írom, de nem túl szép a görbéd. Nem mintha az enyém jobban nézne ki... elkezdett lecsúszni a hőm, és rózsaszínes nyákom van...ma vagyok a 26. napon, szerintem szerda-csütörtökön meg is jön :(
Pedig szépen fent volt a hőm.
Nekem nem kavart be a barátcserje, az alaphőmet sem emelte meg, ugyanolyan, mint előző ciklusban, de erősen gondolkozom rajta, hogy abbahagyom a szedését.
Én nagyon számítottam rá, hogy a mensi előtt 3-4 nappal kezdődő színes pecsételés elmarad, helyre hozza, de sajnos nem így történt...
Nekem is még csak ez az első hónap, hogy szedem. 15 napig 2x2- t szedtem, aztán 2x1- t.
Nekem a görbémbe nem kavart be, de én is kíváncsi leszek arra, hogy a görcsöm kisebb lesz- e? Mert az nekem is minden hónapban halál.
De a barnázás megindult... hiába barátcserje ide, barátcserje oda. Pedig én meg ezt szerettem volna megszüntetni...
Akkor te nem is szeretnél babát?
De igen, szeretnék, de már elég régóta nem jön össze sajnos, ezért nem is álmodom arról, hogy esetleg a baba miatt nem jön meg időben. Persze az lenne a lehető legjobb eset, de nem számítok erre. Megyek majd 23-án egy új orvoshoz kivizsgálásra, és abban bízom, hogy hátha a segítségével sikerül.
Nekem barnázásom nem volt soha, viszont azonkívűl minden más ami létezik, ráadásul 24 napos ciklusokkal, vagyis előtte egy hét rosszullét, alatta 3 nap rosszulét. Alig marad néhány normális napom.
Te mióta próbálkozol a babával?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!