Fél év próbálkozás után endokrinológushoz menni? Tapasztalatok endok. -sal kapcsolatban?
Nem fog rám csúnyán nézni? Összevissza és hosszú ciklusaim vannak, valsz peteérés nélkül.
Mit fog csinálni velem, milyen vizsgálatokat? Félek, bevallom őszintén nagyon félek.
Erős testalkatú vagyok, a cigiről még mindig nem szoktam le teljesen (negyedére csökkentettem a dohányzást, de hamarosan leteszem) és félek, hogy ez miatt is kifog akadni.
Félek, hogy azt mondja majd, hogy ilyen súllyal ne is csodálkozzak hogy bajom van stb...
Nektek mik a tapasztalataitok? Mesélnétek bővebben?
Különben endokrinológus vérvizsgálatot ír ki, ő csak ebből tud bármit is megtudni. Vagy legalábbis enélkül nem.
Első vagyok újra.
Szia!
Ha problémás a ciklusod, akkor nem kell várni semmit. Mire várnál, a csodára?
A súlyról egyébként : ha pl a pajzsmirigyeddel gond van, akkor az automatikusan hozza magával a kilókat, nem kell hozzá sokat enni. Amíg nem kezelték a pajzsmirigyemet, hiába ettem annyit, mint egy kismadár, híztam. Divatos hozzáállás mostanában, hogy mindennek az elhízás az oka. Saját tapasztalatból kiindulva én ezt megfordítanám : nem a hízás a hormonproblémák alapja, hanem a megborult hormonháztartás miatt hízik meg az ember. Persze ez csak akkor igaz, ha normális mennyiségű evésről beszélünk.
Persze, diétát fog javasolni a doki, mozgással, mert nagyon sokat segít a teherbeesésben a fogyás. De nem fogja leordítani a fejedet. :-)
Egyébként vérvételt fog kérni, valószínűleg hormonpanel, pajzsmirigy, és terheléses cukor + inzulin. Nekem megtapintotta a nyakamat, mert ott van a pajzsmirigy. Kikérdezett a tüneteimről, a családi betegségekről.
Amikor meglett a vérvétel eredménye, kaptam gyógyszereket, és diétás tanácsokat.
Szóval ne félj, nincs miért. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!