Alacsony dózis Aspirint ki szedett sikeres lombik program vagy spontán próbálkozás során?
Nem szedtem, de hátha mondok hasznosat... :)
Szerintem menj be egy patikába és kérdezd meg a gyógyszerészt, hogy van-e valami alternatívája esetleg az aspirinnek, másik vérkeringésjavító (nép nevén vérhigító), amit tuti biztonsággal szedhetnél (majd) terhesen is. Elég sokféle készítmény létezik már a témában, hátha van olyan, ami egy magzatnak nem árt, segít a lábfázáson és ha meg pluszban a teherbeesést is támogatja, akkor pláne jó :)
Egyébként úgy tudom, hosszú sikertelenség vagy vetélés után - ha esetleg volt ilyesmi - érdemes kivizsgáltatni a túl gyors véralvadásra való genetikai hajlamot. Ez persze nem ugyanaz, mint a rossz vérkeringés, de a kettő alkalmanként összefügghet. (Legjobb házi praktika meg a "vérhigításra" az óránkénti mozgás és a napi 2-3 liter folyadék.)
Én immunológus javaslatára szedtem az utolsó 2 lombikom mellé, az utolsó sikerült is, de még rengeteg dolgot csináltunk (teáztunk is, más szurit kértem....) a siker érdekében, úgyhogy nem tudom ez segített-e, de a lényeg, h sikerült. Nem Aspirint szedtem, hanem Astrixot, a hatóanyaga ugyanaz, csak a felszívódása hosszabb, egyenletesebb, ezért jobb. Vény nélkül is kapható, egy doboz kb. 700 Ft. Egyébként a magzatoknak a 27. hét után árt, addig nem, ezért a 27. hétig lehet csak szedni, ha szükséges a vér hígítása ezután is, akkor szurival lehet megoldani, de én nem kaptam.
36+6 hkm
Nagyon köszönöm a hasznos infókat és gratulálok a kismamáknak :) Külföldön élek tehát, tudom hogy itt kimondottan a gyerekeknek való 80mg-os Aspirint ajánlják,már amelyik orvos ajánlja ,mert itt nemigazán hisznek benne :S de én ki akarom próbálni.
Rákerestem Astrix itt nem kapható. Na de rá fogok kérdezni az orvosnál is,mit ajánl. Én már olyan régóta élek a "hideg lábammal" :D hogy elfelejtettem ezidáig teljesen ,hogy ezt megemlíthettem volna az orvosnál. Pedig ennek tényleg fontos szerepe lehet a sikertelenségben. 4 év alatt talán egyszer sikerült majdnem :(spontán ,mivel a melleim majd leszakadtak,alul is érzékeny volt a hasam nagyon,/nincs sosem volt ciklussal és hormonokkal problémám./ nem tudtam hason aludni, nálam ilyen még nem volt csak akkor de végül darabosan megjött, gondoltam lehet akkor elindult a beágyazódás de abbamaradt. És ha nem is emlékszem pontosan de akkoriban vmi teakúrát ittam ami bizony a vérkeingést serkenthette... Teázni is fogok :)
Húha akkor ez neked nagyon izgi időszak.Drukkolok,hogy sikerüljön!
Én még amiről mostanság hallottam fontos a D vitamin pótlás és az omega-3 zsírsav is fontos szerepet játszhat a vérkeringést az is serkentheti de még más jótékony hatása is van. És ezt a kismamiknak is ajánlott szedni.
Hát én most 1 hónap szünetet vagyok hajlandó beiktatni. Volt egy fagyasztott embriós beültetésem ami nem sikerült.
Most majd jön a 3.lombik 2.stimus. Ezért meg akarok tenni mindent amit tudok. Most azért szünet mert a nővérke felvázolta a sémát,és úgy jött volna ki hogy az ünnepek között már Uh-ra kellett volna járni a tüszőket ellenőrizni. De hazamegyünk és így nem jön össze. Ezért csúsztatás van. De most kipróbálom akkor a ciklusomban az aspirint amit már elkezdtem szedni, és ma szerzem be az omega-3-at és a D vitamint is.
Megkérdezhetem mi volt nálatok a probléma? És hogyhogy 1 lombik után megint 6.inszem ? Ilyet még nem hallottam bár megeshet. :) A munkahelyed kemény :S tessék akkor tényleg otthon maradni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!