Mi a vélemény? Páran nem értik miért akarok ilyen
korán babát.
Figyelt kérdés
A párom 2 éve lebénult és nem rég kiderült h hpv fertőzött vagyok.Lombikbébikém lesz.Beszéltem több orvossal is és mind1ik azt ajánlotta h minnél hamarabb essünk neki a babaprojektnek.Kérdem én miért baj h 20 évesen inkább felnevelek szegényesebben egy babát mint 30-40 évesen azt mondja a dokim h nem lehet babám....???
Én 20 évesen, ilyen helyzetben mint amilyenben ti vagytok, bizonytalan anyagiak mellett nem vállalnék babát.
Szerintem felelőtlenség így gyermeket vállalni.
21/L
2011. dec. 18. 20:03
2/21 anonim válasza:
Szerintem nem baj, miért lenne? én is szültem volna már 20 évesen. Pláne ilyen helyzetben.
2011. dec. 18. 20:03
3/21 anonim válasza:
Az magában nem volna baj, ha szeretetben, nevelnétek, és megtudnátok adni neki és magatoknak a szükségeseket.
A kor annyiból lehet kizáró ok, hogy mennyire vagy te kész erre. Csak az indok miatt nem biztos, hogy kész vagy, legfeljebb rápróbálod magad beszélni.
Én 2O évesen nagyon felelősségtudatos voltam, ugyanakkor nagyon gyerekes. Még eszembe sem jutott akkoriban, hogy gyereket akarok komolyabban. De van aki sokkal érettebb abban a korban e szempontból. Te hova tartozol ? Ez a lényeg szerintem.
2011. dec. 18. 20:06
4/21 anonim válasza:
Első vagyok
Amúgy miből fogtok élni? A párod gondolom nem dolgozik, segítségre szorul. Te a baba mellett szintén nem fogsz dolgozni, a párod személyében segítséged se lesz, valamilyen szinten magadra leszel utalva a babával.
Vagy ti ezt, hogy tervezitek?
2011. dec. 18. 20:07
5/21 anonim válasza:
Második vagyok. Igazatok van, hogy nagyon nagy felelősség egy gyerek, de szegénységben is szép életet lehet élni és ha valakinek az az álma, hogy gyereket szüljön és csak most lehetséges, akkor nincs mire várnia szerintem, mert lehet később nem valósíthatja meg, mint olvassátok. Lehet később érettebb lesz, meg jobbak lesznek az anyagi körülmények, de lehet addigra nem tehet semmit azért, hogy gyereke szülessen
2011. dec. 18. 20:11
6/21 anonim válasza:
A szeretet és a gondoskodás szép dolog de attól sajnos egy gyermek sem fog jól lakni.
Szerintem mérlegelni kellene, hogy képesek vagytok-e az alapvető szükségleteit kielégíteni hosszútávon (18-20 évig) egy gyermeknek. Az elején még rendben van, de ahogy nőnek, az igények is egyre nagyobbak.
Ezt nagyon gondoljátok meg, mindenáron ne akarjatok gyereket!
2011. dec. 18. 20:11
7/21 anonim válasza:
Nem kell lehurrogni....igazából úgysem fog senkire hallgatni itt, amit megértek! Kedves kérdező! Ezt magadban tudod tisztázni, kívánok neked szép életet!
2011. dec. 18. 20:13
8/21 anonim válasza:
Szerintem nagyon nehéz helyzet!!
Lenne segítséged akire bármikor számíthatsz? (anyagilag vagy egyéb módon)
2011. dec. 18. 20:13
9/21 anonim válasza:
Én nem ítélkezem, mert csak te tudhatod, hogy miért érzel így és hogyan tudod majd megoldani. Én is ennyi idős vagyok, de én biztos nem vállalnék még gyereket... Sem anyagiak sem lelkiek miatt sem. Én még nagyon korainak tartom. Bár anyukám engem 20 évesen szült, de tőlem ez távol áll.
2011. dec. 18. 20:43
10/21 A kérdező kommentje:
A párom dolgozik attól hogy nyomorék még a keze működik.én egyetemre járok utolsó éves vagyok és védőnő leszek.Ha nagyobb lesz a babánk akkor külfőldre megyünk a rokonok segítségével.Én nem érzem magam gyereknek sokkal inkább egy felnőtt nőnek.Aki kész arra h családot alapítson.Márciusban lesz az esküvőnk.Ő az aki felnyitotta a szemem és megatanított élni.szerencsére semmiben se kell segítenem neki.sokszor ő főz sőt szinte mindent ő csinál amíg én suliban vagyok.Mind2en nagyon vágyunk már egy lurkóra.Eleget szenvedtünk.Ő a balesete után elvált és az exfelesége kisemmiszte amég ő olyan állapotban volt h mindent alá lehetet íratni vele.Nekem csak a sok csalódás jutott.Bocs h ilyen sokat írtam de rem így mindenkinek tudtam válaszolni a kérdéseire.:))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!