Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Valaki elmagyarázná nekem?

Valaki elmagyarázná nekem?

Figyelt kérdés
Mi is babát szeretnénk,és én olyanokat olvasok itt,hogy x mm nyálkahártya,meg ilyen görbe,meg clotys vagy mi amit szedni kell. Ennyire bele vagytok mélyedve? Irigyellek titeket!!:-) (mik ezek amugy?)
2011. dec. 17. 22:39
 1/4 anonim ***** válasza:
ha még fiatal vagy illetve a kritikusabb életkor alatt(40) akkor felesleges ezzel bajlódnod, csak pluszba stressz csinálsz magadnak. szexelj védekezés nélkül, ne akard görcsösen a babát és fog jönni.
2011. dec. 17. 22:57
 2/4 Ceyla ***** válasza:

Ha csináltatsz egy rutin nőgyógyászati vizsgálatot a ciklus közepe felé akkor kapsz egy olyan adatot, (legalábbis magánorvosnál, remélem tb-re is), hogy méh nyálkahártya vastagsága. 7-8 mm-nek minimum kell lennie, mert különben nem tapad meg a megtermékenyített petesejt. Ha a ciklus elején mész akkor ne számíts jó adatra, mert a ciklus folyamán változik ez a vastagság.

Ha szintén peteérés környékén (optimális estben ciklus közepe) mész orvoshoz azt is látni fogja, hogy van-e domináns tüsző amiből feltehetően a petesejt majd kiszabadul, vagy ha már volt peteérés akkor a visszamaradott sárgatestet látja.

A fentiekhez természetesen ultrahang vizsgálat szükséges.

A hőgörbét azt tudod magadnak vezetni. pl a ciklus.hu-n.

A lényeg, hogy reggel azonos időben mérj (hétvégén is) mielőtt az ágyból kikelnél és minimum 6 órát aludj előtte és digitális lázmérővel is várj 5 percet, mert pár tized is sokat számít. A hőmérséklete szájban, vagy hüvelyben mérd, bár nekem szépen kiadta hónaljban is.

Ha a ciklus elejétől nézed a hődet akkor peteéréskor látni fogod, hogy a hőmérsékleted megugrik (lehet előtte pedig esik egy kicsit, de ezt nem mindig lehet elkapni). Ekkor már megtörtént a peteérés, tehát az aktust azt inkább elé kell tenni, de ha 2 naponta van sex akkor nem tévedhettek nagyot. :)

A clostilbegyt egy gyógyszer. Azoknak írják fel akiknek nincsen peteérésük. Orvos ultrahanggal nem látta illetve a hőgörbén sem látszik.

Itt találhatsz még érdekes dolgokat: [link]

2011. dec. 17. 23:24
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,érdekes dolgokat írtál.Az ajánlott oldalt pedig megnézem. :-)
2011. dec. 17. 23:33
 4/4 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem ne irigykedj erre, mert nem kell, hogy ezeket tudd ahhoz, hogy babád lehessen :) Önfeledten szeretkezz a pároddal ez a legfontosabb!! Aki görbézik, meg hőmérőzik és társai..., az sajnos nagyon rá van feszülve...lehet pont azért jön nehezebben a pici.-( Ez a privát véleményem) Ha megfogant a babád, mindent szépen megtudsz majd. Ahogy a babát várod és telnek múlnak a hónapok, mindenbe beletanulsz fokozatosan ahogy kell :) Sok sikert!! :)
2011. dec. 18. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!