Kezdő hőmérőző vagyok. Rosszul csinálom? Bővebben alul!
Mivel kisfiamhoz reggel mindig máskor kell kelnem, így eddig úgy csináltam, hogy beállítottam 5-re az órát. Ekkor mértem a hőmet és aludtam tovább. Így viszont már 5 napja minden nap 35.8 a hőm. Normális hogy ilyen alacsony és hogy tök ugyanaz minden nap? Vagy rosszul csinálom?
Mit javasoltok?
"Bár vannak nők, akik szorgalmasan jegyzetelik az ébredési hőmérsékletüket, a nők többsége annyira utálja ezt a módszert, hogy nem nagyon szoktam ajánlani. Három okból adódóan a brit nemzeti egészségügyi szolgálat sem ajánlja:
1, A progreszteron megemeli az ATH-t
2, A hőmérsékletünk, csak ovuláció után emelkedik, amikor már túl késő van a teherbeeséshez.
3, Komoly stesszt okozhat, ha minden nap ébredés után azonnal arra emlékeztet valami, hogy még mindig nem vagyok terhes."
(Részlet a könyvből, amit az előbb ajánlottam. :)
-Ann
Kedves Ann!
No épp ezért nem szabad digitális hőmérőt használni, 35,3-al már alulról szagolnád az ibolyát... A digitális hőmérők pár tized fokot simán tévednek, hőmérőzésnél ez nagyon nem mindegy, még a fél tized fokokat is mérni kell.
Ami a teherbeesést illeti, a legtermékenyebb nyáktípus utolsó napján, és az első megemelkedett hőmérsékleti napon a legesélyesebb.
Egyébként a hőmérőzés mint olyan kicsit sem kimerítő, mindennapi rutinná válik, mint a fogmosás, és nem csak gyermekáldás céljából alkalmazható, így pl. engem nem frusztrált soha. Mi, ha épp termékeny vagyok, és nem szeretnénk babát, óvszerrel kiegészítve használjuk ezt a módszert már közel 6 éve, két tervezett gyermekünk született eddig...
Először is el kell olvasni, hogy hogyan kell használni, mert attól függően hol méred 5 tized fokot hozzá kell adni illetve ki kell vonni. Én úgy tudom ha köpenyhőt mérsz belső nyálkahártyát ( végbél hüvely akkor nem kell levonni.)
Nem tudom nem vontál le?
Egyébként ez a digi lázmérők egy kalap kaki mert soha nem mérnek pontosan. Ápolónő vagyok és sokszor van, hogy lázas volt a páciens de nem mutatott semmit.
Én úgy tudom, hogy hőmérőzést reggel 6-tól 10 óráig lehet mérni. De legalább 3-6 óra nyugodt alvás, pihenést követően.
Nőgyógyász véleményére alapozva szájban mérve pontosabb a mérés, legalább 3 percen keresztül, nyelv alatt mérve.
Sok sikert hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!