Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Segítségetek szeretném sárgate...

Segítségetek szeretném sárgatest-elégtelenséggel kapcsolatban? Gyanúm, hogy sárgatestelégetel

Figyelt kérdés

Nagyon erős a gyanúm,hogy sárgatest-elégtelenségem van. Több,mint egy éve próbálkozunk babával,eddig nem sok sikerrel.Mensim előtt mindig szoktam barnázni. 2-4 napot.Régebben mértem a hőmet,a görbém teljesen normálisnak mondható.Megint elkezdtem barnázni,így várható,hogy pár nap múlva megjön.

Most már elhatároztam magam,hogy megyek dokihoz.De mikor? Még most,hogy a következő ciklusban meglegyen a hormonvizsgálat?Vagy várjam meg míg elmúlik? Egyáltalán mit mondjak a dokinak? Valószínű sárgatest-elégtelenségem van,csináljunk hormonvizsgálatot? Nem fog kiosztani,hogy ő az orvos,majd eldönti mi a bajom.Amúgy se nagyon szeretek nőgyógyászhoz járni,de most eléggé kétségbe vagyok esve .Mit mondjak? Mikor menjek? Válaszaitokat előre is köszönöm!

2011. máj. 20. 09:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Én pont akkor voltam amikor pecsételni kezdtem mensi előtt, mondtam neki, hogy pecsételek évek óta így jön meg, és nem jön a baba, és szeretnék kérni egy kivizsgálást, és adott is beutalót azonnal női hormonokra, 3.napi proginézésre stb, nyugodtan mondd el a gondod, azért van a doki, hogy segítsen nektek.Vedd kezedbe a sorsod nincs mire várni.
2011. máj. 20. 09:42
 2/14 anonim ***** válasza:
Szerintem még most menj el. Hogy kioszt-e, az orvos függő, a normális megérti, hogy te arra gondoltál, hogy ez a bajod és kivizsgál. De úgyis az a fontos, hogy összejöjjön a baba.Úgyhogy a saját érdeketekben menj el hozzá! Nekünk könnyen összejött a baba kétszer is, de sajnos mind a kétszer elvetéltem. A harmadik terhességemnél sárgatesthormont kaptam a 12. hétig, most lesz 7 hónapos a kislányom. Úgyhogy érdemes orvoshoz fordulni. Nagyon szorítok!
2011. máj. 20. 09:45
 3/14 anonim ***** válasza:

Ha nem jelentős mennyiségű a barnázásod, csak néha egy kis pecsét, akkor nincs miért aggódnod. Viszont ha több napig folyamatos bő barna folyásod van, na akkor tényleg gond lehet.

Nyugodtan menj dokihoz és mondd el, hogy szerinted valami nem stimmel, legalább megnyugszol. De nem biztos, hogy ez az oka annak, hogy nem jön még a baba...

Egyébként nekem is szokott néha lenni valamennyi pecsételésem, mikor mennyi, ez változó hónapról hónapra. És én ezt említettem a dokimnak és ő azt mondta, hogy nem kell vele foglalkozni, ennek semmi jelentősége nincs. Kértem volna kivizsgálást, de ő azt mondta, hogy előbb a férjemmel kéne kezdeni, és engem csak akkor vizsgál ki ha előbb rajta túl vagyunk és ha én minden vizsgálatot bevállalok...tehát hosszú folyamat ez. Én benne is lennék, csak a férjemet kellene előbb, doki mondta...úgyhogy ebből nem lesz semmi...:( Próbálkozunk tovább, már másfél éve nem jön a baba...:(

2011. máj. 20. 14:37
 4/14 A kérdező kommentje:

Mit jelent a jelentősebb mennyiség? Nekem 1-2 napig csak pecsételés,majd 2 napig szinte folyás szerű.

Szerda csütörtök pecsételtem,de kevesebbet mint szoktam,így már biztos voltam,hogy megjön.De tegnap meg csak este lett egy pici pötty a bugyimon,ma meg még semmi. Most nem tudom mi van.

Jó lenne tudni minél hamarabb,ha baba van,mert akkor minél hamarabb mennék dokihoz,mert már volt egy vetélésem.

2011. máj. 21. 07:42
 5/14 A kérdező kommentje:
Valószinű kedden vagy szerdánmegjön. Mikor menjek dokihoz? Várjam meg míg elmúlik?De akkor csak a köv. hónapban lehet hormonvizsgálat. Vagy hétfőn? De már jobban barnázok és ha meg akarna vizsgálni... :(
2011. máj. 22. 14:48
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Menj el hétfőn, és kérj kivizsgálást!

Teljes hormonpanelt, az egész ciklusra lebontva!

3 nap, 14 nap, 21 nap, azt hiszem nekem így volt!

Mondd el szépen az igazat! 1 év rendszeres házasélet mellett, védekezés nélkül nem jön a baba, ezért kéred a vizsgálatot, el fogja végezni, ilyen esetben már ki kell vizsgálni a dolgot!

2011. máj. 22. 15:00
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként a protokoll szerint elöször a nőnél nézik a hormonokat, aztán ha az jó, megnézik a férfit, ha ő oké, akkor általában peteérést stimulálnak, ha így sem jön össze, akkor átjárhatósági, ha az is oké, akkor inszemináció, ha az sem jön be, akkor lombik.

Természetesen ez egyénenként eltérthet!!!

2011. máj. 22. 15:02
 8/14 A kérdező kommentje:
Csak attól tarok hogy majd meg akar vizsgálni. És már megjön,akkor nem mondja azt hogy minek mentem,majd menjek ha elmúlt?Nem akarom,hogy hülyének nézzen. :( Kicsit félek.
2011. máj. 22. 15:03
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Emiatt ne izgulj!

Ha alapos a gyanú, hogy baba van, de vérzel, akkor is megvizsgál hüvelyi uh-val!

Hidd el, én már végigjátszottam ezt 4x is...

Amúgy honnan gondolod, hogy baba van?

2011. máj. 22. 15:17
 10/14 A kérdező kommentje:
Én nem gondolom,hogy baba van! Valamit félreírhattam? Attól tarok,hogy már jobban barnázok,esetleg addigra rendesen megjön és esetleg meg akarna vizsgálni... Ezért kérdeztem,hogy esetleg ezért megvárjam e,hogy elmúljon? De akkor a hormonvizsgálat is csúszna egy hónapot. Énmeg szeretném minél hamarabb.
2011. máj. 22. 15:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!