Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit szóltok ahhoz, hogy...

Mit szóltok ahhoz, hogy betiltanák az abortuszt, és csak örökbe lehetne babát adni, meg kellene szülni?

Figyelt kérdés
Ma hallottam a híradóba, hogy ezt tervezik.
2011. máj. 19. 20:54
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Én is azon a véleményen vagyok, hogy ezzel csak azt érik el, hogy megnövekedik a kukában talált csecsemők, illetve az illegális abortuszok száma. Nekem is van egy kisfiam, de egyetértek azzal, hogy legyen egy nőnek választása, hogy mit akar. És itt most hagyjuk a megtanulnak védekezni majd dumát, ez így hülyeség ahogy van, azon kívül én is fogamzásgátló mellett lettem terhes. Plusz a tinik körében főleg, de más korosztályban is, tagadhatatlan, hogy elkaphat bárkit a hév, és akkor nehéz gondolkodni. Ezt nem tudom mégis hogyan gondolják.
2011. máj. 19. 21:26
 12/34 anonim ***** válasza:

És akkor mi van, ha pl. fogamzásgátló mellett lesz terhes valaki, és van már egy genetiaki beteg gyereke??

Vállalja be, aztán ha beteg lesz az is, hát így járt...

(nem mindent mutatnak ki a szűrővizsgálatok sajnos, és akárhogy mondják, hogy nem lesz baja a babának.

Aki egy tervezett terhességnél "kapott" genetikai beteg babát, annak mondhatják szerintem

2011. máj. 19. 21:44
 13/34 anonim ***** válasza:
58%

Imádom ezeket a félrehallásokat, NEM EZT AKARJÁK, csak hogy tudjátok.

Nem akarják betitltani az abortuszt, nem is lehetne, és csak ösztönözni akarnák a nőket, hogy jobban gondolkodjanak el az örökbeadásról.

Ennek is vannak előnyei, hátrányai, nem ilyen egyszerű a dolog, szerintem ez nem fekete és fehér, nagyon nagyon összetett dolog, most ezt fejteném ki. A lényeg, hogy nem kell vallótlant állítani.

2011. máj. 19. 21:58
 14/34 anonim ***** válasza:
100%

az a baj hogy sokan vállalnák a gyereket, ha nem 30 évesen jutnának el oda, hogy van félrekaott pénz, esetleg lakás stb...

nehéz jó döntést hozni olyan helyzetben amikor az ember reggeltől estig hány... na meg hormonok.

Az államnak a gyermeket váró nőt kellene támogatni: állami lakás, magasabb gyes, jobb munkahelyi kilátások... a semmibe szülni senki sem akar.

Van aki az abortuszt is képtelen lelkileg feldogozni (itt évekkel később jelentkező traumára gondolok)! ha abban nem kaptak eddig az anyák támogatást, na akkor hány lelki beteg nő lesz örökbeadás után.

2011. máj. 19. 21:59
 15/34 anonim ***** válasza:
76%

Ez a plakát lehetőség arra, hogy nem csak abortusz, hanem örökbefogadás is létezik.. Másról sem hallani és olvasni itt a fórumon is, mint az abortuszról. Mint mikor valaki beteg és bevesz egy gyógyszert. Felháborító a sok felelőtlen kamasz. A védekezés támogatását támogatom, viszont a kezdeményezés sem elítélendő.

Én örökbefogadásra várok, TÍZ éve nem lehet gyerekem, van fogalmatok róla, hogy egy ilyen ember mit él meg? Nem könnyű döntés, nem jó érzés, hogy az embernek nem lehet saját és más gyermekét neveli fel, de bevállalja, mert szeretne gyermeket. Az senkinek nem jut eszébe, hogy ez milyen nehéz feladat? Nem csak a gyereknek, az örökbefogadónak is! Mit hogy tegyen, hiszen szeretni fogja azt a kicsit, mint a sajátját!!!

Nem könnyű sem az abortusz, sem az örökbeadás. Mindkettő kegyetlen kín, emlék..tönkretett élet: gyilkosság és fájdalom, hogy hol lehet a gyermeked.

De..azt hajlamos mindenki elfelejteni, hogy nem kellene általánosítani.

1. az a gyermek normál esetben szerető családhoz kerül, akik mindent megtesznek azért, hogy a gyermek boldog legyen a szülőanya nélkül is

2. jogszabály adta lehetősége van, hogy megkeresse a szüleit

Az egyik hozzászóló mondatát pedig kifejezetten elutasítom, hogy húspiac.

Már ne is haragudj, de hogy mondhatsz ilyet???? Te bevállalsz örökbefogadást? Van fogalmad róla mekkora felelősség, mivel jár? Én végigcsináltam a tanfolyamot, mindent, ami ehhez kell, találkoztam nem egy olyannal, akinek már nagyok a gyerekei, akiket örökbefogadott. Rengeteg problémával kerültek szembe, de szeretik, a gyerek is őket, boldogok. Szerinted jobb lett volna megölni???? VALAKI lett belőle, egy értelmes, okos, gyönyörű fiú, akit szeretnek az örökbefogadói és a saját fiukként nevelték fel.

Még valami: személyszerint én is 0-1 éves kort jelöltem meg és ha kicsit is fogalmad lenne arról, hogy ez miért vanígy, akkor nem írnál húspiacot. A legnagyobb kötődés ebben az időszakban alakul ki anya és gyerek között. Ha van benned csepp érzés és felelősségérzet..és igazi családként akarsz élni és boldogságban akarod felnevelni a gyerekedet, akkor a kötődés időszakát nem akarod kihagyni.

Ráadásként megfosztódnak azok az emberek, akik nem szülhetnek a szoptatás és minden egyéb ebben a korszakban lévő dologtól, amely mindkét félnek maximálisan pozitív.

Ettől függetlenül én is örökbefogadnék nagyobb gyereket, keményen el is gondolkodtam rajta, de a párom kifejezett kérése az volt, hogy újszülött legyen. Nem kell elítélni valakit azért, mert nem tíz éves gyereket akar maga mellé. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit tud felvállalni.

Ahelyett, hogy értékelnéd azt, hogy nem a kukában vagy abortusz áldozata lett a gyermek..

Azokat az embereket, akik azért vállalják az abortuszt, mert beteg lenne a gyermek, vagy bármi olyan, ami kifejezetten okot ad rá, megértem.. Azt is megértem, hogy 9 hónapon át kihordani, megszülni..kötődés..minden egyéb, nagyon nehéz, de még mindig "humánusabb", mint egy magzat megölése.

A plakát pedig LEHETŐSÉGET takar.. Akármi is van a plakáton, attól, hogy nem várt terhesség következett be, még sem az abortusztól, sem az örökbefogadástól nem lesz jobb az élete az anyának. Ugyanolyan megalázó érzése lesz, bárhogy is dönt.

Egy dolog viszont maximálisan becsülendő lenne ebben. Arra gondol valaki, hogy egy házaspárnak végtelen boldogságot okozna azzal, ha nem megölné, hanem örökbeadná, hogy rendes szerető családban nőjön fel? Mi az érdeke a gyereknek..a halál vagy az élet?

2011. máj. 19. 22:21
 16/34 anonim ***** válasza:
65%

Ja és még valami. Az abortusz tiltásáról szó sem esett..ha kicsit jobban figyeltél volna a híradóra, akkor hallottad volna, hogy csak lehetőségként említette, hogy Magyarországon az örökbefogadás még nem egy igen elfogadott dolog, inkább az abortuszt választják és pont azért nemn akarják betiltani az abortuszt, mert úgyis megoldanák más egyéb veszélyes módon, csak hogy "megszabaduljanak" a tehertől...

Így mennek a félreértések tova..erről majd akkor kellene konkrétan beszélni, ha már JOGSZABÁLY-ban írják le, hogy tiltott az abortusz..de ilyen kétlem, hogy lesz..hacsak nem az a cél, hogy kihaljon a magyar..a műtőasztal helyett valami sarlatán keze között putri körülmények között

2011. máj. 19. 22:31
 17/34 anonim ***** válasza:
100%
A szexuális felvilágosításra kellene egy kicsit költeni... ÉS nem kéne horror árban adni a fogamzásgátlót és a gumióvszert. Felnőtt fejjel egy kisebb vagyon, hát még tiniként... Az abortusz nem megoldás nyilván, de nem lehet senkit arra kötelezni, hogy örökbe adja a gyermekét. Rettenetesen sajnálom, hogy sokak éveket, hosszú, keserves éveket várnak egy örökbefogadásra, bár ez is egy kicsit érdekes. A bürokrácián kéne változtatni.... Mert ha valaki egy évben egyszer rányitja az ajtót az otthonba beadott gyerekére, akkor azt a csecsemőt nem lehet örökbe adni. De kérdem én, hogy miért??? A gyereknek valóban ez a legjobb? Ha valaki eljut odáig, hogy a kórházban otthagyja a gyerekét, annak semmi joga a továbbiakban. Egy ilyen nő nem lesz soha szerető édesanya. Nincs az az indok, amiért ezt meg lehet tenni.
2011. máj. 19. 23:08
 18/34 anonim ***** válasza:
89%

Látom,értelmezni nem sikerült amit irtam.

Irtam,hogy ÉRTHETŐ miért nem akarnak idősebb ygereket.Csak arra próbáltam felhivni a figyelmet,hogy amig a magzatok élete mindenkinél fontosabb,a már meglévő gyerekekre (bocsánat a kifejezésért) nagy ívben szarik a sok álszenteskedő.

Ha te tiz éve vársz gyerekre,akkor érthetőek az indulataid,de nehogy már elvárd valakitől,hogy azért hordja ki és szülje meg a nem kivánt gyerekét,mert neked nincs. Egyszerűen fogok fogalmazni.Senki nem tekinthető szeretetszolgálatnak,ugyanugy ahogy mi nem tudjuk a te nehéz helyzeted átérezni,te sem tudod azt akinek örökbe kell adni a gyerekét.Ami neked öröm,másnak tragédia.És mivel mindnekinek önmaga a legfontosabb,nem azok akik gyerekre várnak,így ezt az indokot (ne vetesd el,mert nekem nem lehet) nem tartom elfogadhatónak.

Másik.Akinek beteg a gyereke,azt miért elfogadott elvetetni?Persze nagyban függ attól,hogy miylen beteg,de a legnépszerűbb példa a Down kór.Aki találkozott már Downos gyerekkel vagy felnőttel,az egy pillanatig sem gondolja,hogy ők szenvednének.Ha valaki ezzel az indokkal jön,rögtön kiröhögöm mert ez egyszerűen hülyeség.Ők nagyon jól érzik magukat egy szerető családban,nincsen betegségtudatuk.A remek fejlesztési lehetőségnek köszönhetően a legtöbbjük kéeps lezs önellátásra.

Ez csak egy álszent maszlag,senki nem akar beteg gyereket,szive joga elvetetni,örökbeadni.De akkor ne takarozzon azzal,hogy a gyerek érdekében,mert ez nem igaz.

Ja és még valami.Képzeld el,van fogalmam a kötődésről,a gyerekekről,aszülőkre váró kicsik lelki világáról,mivel a munkám szorosan kapcsolódik ehhez. Valószinüleg te tudsz kevesebbet,ha ugy gondolod egy idősebb ygerek nem tud téged feltétel nélkül szeretni. De ez nem baj,csak ne hozd fel abortuszellenes indokként,hogy hányan várnak gyerekre.

Kicsit olyan ez,mint mikor felszáll egy idős,beteg,töröttlábú stb ember a buszra és mindenki elforditja a fejét.Az emberek nagy része is igy viselkedik,szenvednek évekig,elsirják mindnekinek,hogy nekik még mindig nincs gyerekük,pedig kb azonnal lehetne,ha nem válogatnának úgy mint valami menhelyen,hogy maximum ennyi idős legyen,ilyen olyan származásu stb.

És tudom,hogy mindenkinek joga van választani természetesen,ez az utolsó rész egy személyes vélemény volt csupán és úgy is lepontozás fog érte járni,de ez van,én igy látom,az emberek jórésze ebben a témában álszenteskedik.

2011. máj. 19. 23:11
 19/34 anonim ***** válasza:
47%

23:08!

Maximálisan egyetértek! Az előző hosszú litániákat én írtam :)

2011. máj. 19. 23:12
 20/34 anonim ***** válasza:
41%

23:11-es

Képzeld, totálisan átérzem a helyzetét és senki nem várta el, hogy MIATTAM ne vetesse el. Mint mondtam ez lehetőség ez a felhívás.

A beteg gyereket pedig nem csak megszülni kell, hanem fel is kell nevelni és ha egyszer meghalsz, akkor magára marad, segítség nélkül. Te úgy meg tudnál nyugodtan halni, hogy nem tudod biztonságban a beteg gyermekedet? Én nem, mert felelősséget érzek azért, akit a gyermekemként szeretek.

Nem mondtam, hogy nem kötődik a nagyobb gyerek, azt mondtam, hogy jobban kötődik, mint egy nagyobb gyerek, mivel a kezdetektől az anyával van. Egy 2 éves gyerek már több közegből ki lett szakítva, sokkal nehezebben illeszkedik be az új közegbe, rengeteg minden történt vele. Azért elítélni valakit és piacnak nevezni a helyzetet, mert az, akinek nem lehet gyereke és az elejétől akarja kiélvezni az anyaságot, magát az érzést, mindent..ez baromság, már ne is haragudj.

Nekem pl. teljesen mindegy, hogy lány lesz vagy fiú..nem érdekel. Gyermek és boldog leszek vele, ezért élek, van célom.

Ha te meg annyira nagy gyereket akarsz örökbefogadtatni mindenkivel, akkor tedd te azt. Elég undorítónak tartom, hogy húspiacnak nevezed az egészet. Ha ismernél egy örökbefogadó szülőt, nem bezsélnél így és képzeld, a barátnőm volt abortuszon és ÉN kísértem el. A szívem szakadt meg, de megértettem, hogy miért tette, mellette álltam, pedig tudta, hogy nekem ez rohadtul fáj.

Ráadásul már ne is haragudj, de elég undorító dolog engem azzal vádolni, hogy én a saját érdekeimet nézem csak. Ismersz engem? NEM!!! Akkor jobban tennéd, ha nem ítélkeznél úgy, hogy fogalmad sincs milyen vagoyk, mit érzek és egyáltalán..!!! Rengeteg fórumot, cikket olvastam és képzeld el, majd megszakad a szívem egy-egy abortuszos nő miatt és képzeld, hogy vannak érzéseim és maximálisan megértem azokat a nőket is, akik ilyen helyzetbe kényszerülnek, de nehogymár azért, mert én tíz éve nem esek teherbe bűnösnek érezzem magam, mert én valakinek a gyerekét szeretném felnevelni, aki nem akarja megtartani.

És képzeld, több száz örökbefogadásra váró pár van az országban..ez vajon miért van? Játszásiból? Vajon mi az oka ennek? Elgondolkodott ezen már valaki? Közben a kuka és az abortusz a népszerűbb, ja és fogy a magyar is. Persze, írtsuk ki, nem fontosak..

Egyébiránt még egy utolsó mondat. Amikor a TEGYESZ-nél regisztráltam elhangzott egy mondat a számból, amit a mai napig fenntartok. Ha lenne pénzem és annyi energiám, az összes gyereket kihoznám és felnevelném, de végesek a lehetőségeink. Ennyi. Egyébként bár nem tartozik Rád, de célom, hogy utána még egy gyermeket örökbefogadjak és NE az enyészeté, a kukáé vagy esetleg az államé legyen. Ma 3-4 évet kell várni egy örökbefogadható gyermekre. 13 évet fogok várni arra, hogy boldog anya legyek. Szerinted van ennél nagyobb büntetés a nőnek az életben???????

2011. máj. 19. 23:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!