Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ennek ellenére megtartsam a...

Ennek ellenére megtartsam a kisbabát?

Figyelt kérdés
24 éves vagyok, fodrászként dolgozok egy elég jól menő divatcégnél, tehát az anyagi körülmények hál' Istennek megengedik, hogy megtartsam a babát. De a párom, vagyis a volt párom.. Elhagyott... Elhagyott, mert megcsalt, én rajtakaptam, és ő mondta hogy szakítsunk... Ez 2 hete volt és most 1 hónapos terhes vagyok... Első pillanattól kezdve tudta ő is... Szóval elhagyott a két hetes terhességemmel... Sajnos anyukámhoz kéne vinnem a babát, mert a volt párom lakásában éltünk... Segítségeteket kérem, szerintetek megtartsam?:( Kételyek, és már nem egyáltalán nem tudom mit tegyek...:(
2011. máj. 1. 20:24
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

Én a helyedben megtartanám,nem bírnám magamnak megbocsájtani,hogy elvetettem a babát.Hidd el mi anyák mi mindenre képesek vagyunk gyermekünk érdekében.Neked is sikerülni fog,bízz magadban,anyai ösztöneidben.Az anyaság sok mindent kihoz belőlünk,azt is,amit nem is gondolnánk.

Anyukádra,barátnőre biztosan számíthatsz.

Egy gyermekkel is lehet kapcsolatot létesíteni,de emiatt főleg ne aggódj! A baba a lényeg!

Gratulálok!

2011. máj. 1. 21:26
 12/30 anonim ***** válasza:
Már elnézést az összes hurráoptimista hozzászólótól, amiért nem ismétlem a "nehogy gyerekgyilkos légy, majd csak lesz valahogy" típusú lelkendezést. A gyerekednek te vagy az anyja, de van egy apja is, akit ha többé az életben nem akarsz látni, akkor is véglegesen összeköt benneteket ez az "apróság". Mindenek előtt azt gondold végig, hogy akarod-e ezt az életfogytig tartó kapcsolatot, akarod-e, hogy akárhányszor a gyerekedre nézel, mindig az az ember jusson eszedbe, aki a biológiai apja. Akarod-e, meg tudod-e oldani kulturáltan a születésnapját, a karácsonyokat, a tartásdíjat, a láthatást...szóval az egész életedet. Úgy, hogy abban részt vesz valaki, akinek te nem kellettél, de a gyerekedre jogot formálhat 50%-ban. Nem a terhességed megtartásáról, vagy megszakíttatásáról kell döntened, hanem egy ember sorsáról, akihez hozzákötöd egy másik ember ( az apja) sorsát.
2011. máj. 1. 21:26
 13/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm, és remélem igazad lesz!!
2011. máj. 1. 21:28
 14/30 A kérdező kommentje:

Pontosan, igazad van!

Ezektől a dolgoktól FÉLEK... Nem tudnám elviselni, hogy 2-3-4... év múlva, ha én még egyedül leszek, akkor jön a babáért, vagy elviszi tőlem karácsonykor... Ezektől a dolgoktól rettegek... Amúgy a tartásdíjra gondolni sem gondoltam. Köszönöm nem kérnék tőle semmit. Ha ő venne valamit akkor azt vegye meg a gyereknek, de nekem tőle nem kell sem pénz, sem más.

Köszönöm a választ!

2011. máj. 1. 21:31
 15/30 anonim ***** válasza:
Az hogy megtartod vagy sem az a te döntésed. Nekem 3 gyerekem van egy közös a jelenlegi férjemmel az előző kettő előző házasságból. Én is rajtakaptam a volt férjemet mással és elváltunk mert nem bírtuk megbeszélni a dolgot. Akkor fenyegetőzött, hogy majd elveszi a gyereket és soha nem láthatom. Gondolhatod ez annyira vált be, hogy ma egyáltalán nem jön a gyerekhez és nem is hívja nem kiváncsi rá. Nem kell mindent drasztikusan felfogni. Nekem sem a volt férjem jut az eszembe ha ránézek a gyerekemre hanem az, hogy mekkora öröm számomra, hogy én is megtartottam és mennyi örömöm telik benne. Ha van háttered akkor nem gondolkodnék a helyedben. De ha ennyire rettegsz akkor lehet, hogy jobb ha nem tartod meg. Egyébként egy normális kapcsolatban élő nőnél is előfordul, hogy így érez ahogyan Te mert maga a terhesség hozza ki ezeket az érzelmeket. Alaposan gondold át mert ez a döntés egy életre szól és ha megbánod nem tudsz rajta változtatni. Sok sikert.
2011. máj. 1. 22:14
 16/30 anonim ***** válasza:

Nem elriasztani akartalak, csak ezen az oldalon, ahol 100 emberből 95 a fél életét adná egy pozitív terhességi tesztért, nem árt néha, kicsit a realitásokból kiindulni. Magyarán abból, hogy egy gyerek élete nem a kihordásából és a szülésből áll.

Most ne pusztán érzelmek alapján dönts. Végy elő egy papírt, és az egyik oldalra írd fel, hogy mi szól az egyedülálló anyaság, a konkrét apa személye, a terhességed összes várható következmény mellett, a másik oldalra pedig, hogy mi szól ellene. Nem csak ebben a pillanatban, hanem 5-10-15 év múlva.

Azt a lila ábrándot pedig felejtsd el, hogy apukának "hivatalosan" nem kell a gyerek, de időnként megjelenik majd egy raklap pelenkával, bébiétellel, vagy akármivel. Sajna, akármilyen jópofa is az amerikai filmekben az önálló, önfenntartó terhes szingli szerepe, egy gyereknek mindenek előtt anya, és apa kell. A szeretetük, a gondoskodásuk, a biztonságérzet, hogy rájuk mindig lehet számítani, hogy ők ketten mindig ott vannak az ember mellett.

2011. máj. 1. 22:14
 17/30 anonim ***** válasza:

Megértem, hogy félsz attól, hogy hosszútávon egyedül maradsz egy gyerekkel, de hidd el, nem kell! Én is rettegtem, hogy senkinek nem fogok kelleni egy gyerekkel, és egyedül kell leélnem az életem, de találtam új férfit, aki ezerszer jobb, mint a gyermekem apja! Többet törődik a lányommal egy hét alatt, mint a saját apja évek alatt!

Vele meg persze hiába próbálkozunk közös babáért egy éve!!!

Egyébként az egyik előző válaszolónak teljesen igaza van! Itt olyanok vannak, akik mindent megadnának egy gyerekért, így nem igazán kiegyensúlyozottak a válaszok. De úgy érzem, te megerősítést vársz, hogy tartsd meg, és akkor jó helyen kérdezel. :)

2011. máj. 1. 22:56
 18/30 anonim ***** válasza:
ÉN MEGTARTANÁM! Nekem sajnos nem maradt meg az első babám, most 1 hónapja és ma van 1 napja. Én biztos örülnék a helyedben a picinek.
2011. máj. 2. 01:04
 19/30 anonim ***** válasza:
tartsd meg!ugyes leszel, en is 24 vagyok es nagyon szeretnék babát, és néha énis kételkedem benne hogy eléggé felkészult e vagyok ilyen nagy felelosségre, de csak akarat kérdése az egész, és azért a család is itt van, edesanyám, novérem, meg lehet tanulni.én tudom hogy ugyes leszel,tartsd meg, egy életrol van szo, egy drága életrol
2011. máj. 2. 06:50
 20/30 anonim ***** válasza:
En is hasonlo helyzetben vagyok, voltam. 26 evesen parkapcsolatban voltam a volt parommal, o is gyereket akart, 3 ev utan ossze is jott de par honapos terhesen szetvaltunk mivel eljatszotta az osszes penzt stb..(nem reszleteznem). (sok ok volt) Hazajottem a szuleimhez, igaz egy szobaban vagyok a gyerekemmel, nincs kulon gyerekszobaja de nagyon jol elferunk. Nem is volt kerdes hogy egyedul felneveljem, sajnos abba a hibaba estem hogy talalkoztam ujbol vele, segitett valamiben es nallunk szalt meg (mas-mas orszagban lakunk, nagy a tavolsag) es mivel tobb mint egy eve nem voltam senkivel (utoljara vele), sajnos lefekudtem vele vedekezes nelkul, mivel hulye fejemmel azt hittem hogy ha menstrualok akkor nem lehetek terhes, ezenkivul belem sem elvezett. De ujbol terhes lettem es ha tudom is hogy olyan ember akire nem szamithatok nem volt kerdes hogy megtartom e. En egyszeruen nem lettem volna kepes elvetetni, mindig is testvert is akartam az elsonek.. Szoval en is a megtartas mellett dontenek foleg ha fel tudod nevelni. Nekem meg hivatalos munkam sincs es a megsporolt penzembol nevelem mig ujbol munkaba allok.. Nem bantam meg a dontesem, imadom a gyerekem es varom mar hogy megszulessen a masodik is (egy honap mulva).
2011. máj. 2. 08:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!