Van két gyermekünk nagyon csodálatossak és öröm őket látni mindent amit csinálnak, a rosszaságot is bele értve?
Beteg ez a világ, és igen, a düh és elkeseredettség beszél belőlem:
Már duna tévében is politically corect duma, hogy ha nincs PÉNZ!!! gyereket szülni, akkor pl. örökbe lehet adni, hogy NE FOGYJON A MAGYAR.
Eldobom az agyam.
1. nem azért szültem-szülök gyereket, hogy a magyar ne fogyjon.
2. nem gazdagabbak az egy gyerekes, vagy geyrek nélküli családok!
3. egy gyereknek nem lesz "jobb" ha nem eszi el előle valaki a kaját, hanem lelkileg sérülékenyebb---- ésatöbbi. Tessen Czeizel Endrét hallgatni/olvasni pl.
"Anyagilag" mindenki jobban él, mint 100 évvel ezelőtt, vagy mint a cigányok, vagy mint az afrikai országok sokgyerekes családai.
De a kérdést feltevők sokkal jobban FÉLNEK.. a holnaptól. Mi a jó ég miatt??
Ha valaki nem akar gyereket, rendben. De hogy anyagi okok miatt ne akarjon, az számomra tömény, kegyetlen társadalmi agymosás következtében lehet csak.
Nálunk az 5. baba csúszott be (óvszeres védekezés, szoptatás, hormonprobléma és méhnyakgyulladás mellett). Nem volt kérdés, hogy megtartjuk-e.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Ezt a kérdést én írtam ki, itt elolvashatod a levelezésemet egy anyukával, aki dilemmázott, bevállaljanak-e harmadikat. Ha nálatok ez anyagi kérdés, akkor olvasd el!
2 csodálatos gyerek után nem tudnám elvetetni, hisz már tudod hogy a gyerek maga a csoda és látod hogy milyen fantasztikusak is ők. HA első lenne nem tudnád milyen kihordani, várni, megszülni, nevelni, "könnyebb" lenne, szerintem...
ha megtartod, sezrintem gondlkodj el a egy végleges (nem tudom hogy hívják) elkötésen, hogy több baleset ne lehessen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!