Engeditek a gyermeketeket megütni a nagymamának vagy nagypapának? Esetleg fel is hatalmazzátok rá a nagyszülőt, ha a gyerkőc valami rosszaságot csinál?
Azt írod, ha utólag megtudod, hogy bántották Őket, balhé lesz. Hát szerintem ez elég rossz hozzáállás. Az ilyesmit előre kell tisztázni. Én nem hiszek a veréssel nevelésben, igaz abban sem, hogy mindent rá kell hagyni. A határokat ki kell jelölni, nem lépheti át őket a gyerek, de ennek van más módja a verésen kívül.
Kérdésedre válaszolva, nem engedném a nagyszülőknek, hogy megüssék a gyereket, de ezt jó előre tisztáznám is velük. Ha mégis megteszik, az megint más kérdés, akkor már jogos a balhé.
SOHA!
Én nevelem a gyereket a párommal, nem pedig a nagyszülők, rokonok, szomszéd néni, fodrász, sarki abc eladó ...
Az, hogy rászól, mert bohóckodik, oké! De, hogy ráverjen a seggére ezért?! Jó szülő ... Én mindig is ellene voltam a verésnek, de a túl sok magyarázás sem tesz jót a gyereknek. Valahol az aranyközépútnak kell lennie.
De, hogy egy ilyenért elverjem én a gyereket vagy akár a nagyszülő ... hülyeség .. adjon a popsira azért, mert kifut a zebrára (bár ez sarkalatos példa).
Nem tudom hány éves a gyermeked, de én pl. 3 éves koromtól nem voltam hajlandó aludni délutánonként, még se vertek el. Feküdtem az ágyban és csendben voltam, ez pedig senkit sem zavart. Ritka eset volt, ha aludtam, de akkor vagy beteg voltam vagy rettentően elfáradtam.
Itt nem az anyóssal van a fő gond, hanem a férjeddel.
Ő ugyanolyan szülője a gyereknek, mint te, így az ilyen döntéseket együtt kell meghoznotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!