Mit tegyek ha 3 éves kislányom szándékosan kiprovokálja a rosszaságot?
Ez a dackorszak. Egyik a sok közül. nem tudom volt-e már neki, de biztos lesz még. (Az én kislányom 4 éves)
Nem tudom, mekkora a kistestvér, e biztos az is megviseli, hogy nem csak ő van egyedül.
Nem tudsz tenni semmit erőszakkal, dühösen, mert csak kinevetnek bennünket. Csak türelemmel! Persze azért ez nem mindig megy.
Próbáld meg úgy, hogy ha pl. össze akarsz vele pakoltatni, csináljátok együtt, ha bánt valakit, kezdj el vele foglalkozni, játszani, hogy elterelje a figyelmét.
Nagyon nehéz, de tényleg csak így lehet velük boldogulni. Ha kiabálunk (én szoktam), csak élvezi, s még jobban csinálja a rosszaságot. Akkor érzi magát a legjobban, ha látja, hogy kivagyok. Amúgy az én lányom alapjában véve jó gyerek, de mindig vannak rövidebb-hosszabb ilyen fázisai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!