Szoktátok "büntetni" 2 éves gyermeketeket, ha valami rosszaságot csinál?
A lányom 2,5 lesz augusztusban, mostanában kezdtem el a büntetést annyiban, hogy amit szétdobál, azt elteszem és egy ideig nem kapja meg. Nem arra gondolok, hogy játék közben széthagyja, hanem szándékosan szó szerint szétdobálja, illetve ágy mögé, ágy alá, kanapé résébe dugja (színes cerkákat, kirakós darabjait, apró szirszarokat). Persze sokáig mondogattam, hogy nem szabad, így biztos, hogy tisztában van vele.
Szokott itt lenni egy rendszeres, nagytudású kommentelő, aki szerint 3 éves kortól szabad csak büntetni, de jó tudni, hogy neki nincs gyereke :)
Bármár legalább nem a wc-be dobálja, mint régebben :o)
Előzőkhöz: ütlegelésnek ellensége vagyok, azt meg tudom érteni, ha az ember elkeseredésében, pillanatnyi indulattól vezérelve kicsit (!) odacsap, de hideg fejjel, tudatosan... ugye tudjátok, hogy a gyerek megütése bántalmazás? Mondom, előfordul egyszer-egyszer szinte bárkivel, még egy pszichológussal is, hisz nem vagyunk tökéletesek, elkövetünk mindenféle hibákat, meghazudtoljuk saját elveinket is olykor, de a tudatos, megfontolt bántást nem tudom elfogani.
Kedves utolsó válaszadó!
Hát nem nézel tv-t? :) ott mindig van egy nevelőnő,aki 20x állítja a gyereket sarokba,és a végén ott marad... :) Nem hiszem el,hogy annyira "aktív",szabadjára engedett gyerekeknél van ilyen!
Én magam is rácsapok a fenekére, (szombaton lesz 2 éves) ha rosszalkodott,tudatosan,akkor mindig is rácsaptam a kezére,fenekére ha már 2-3x is rá kellett azért szólni! Vagy ha éppen hisztizett,majd kért valami finomat,akkor megmondom neki,hogy nem,mert kiöntötte a poharában ami volt.
De én még a 4 évesemnek is a kezére vagy fenekére csapok,ha rosszaságot csinál. Bár Ő szerencsére az a tipus,aki ha szutyok,akkor le tudom ültetni büntibe,el tudom magyarázni,hogy butaságot csinált,így nem fajin csaj! Az nap hat nála,de másnap megint csinálja.
Nekunk bevallt a gondolkodo szek valamint a szamolas.
1,2,3-ra utok szoktam mondani.3-ig meg nem kellett elszamolnom.
Ha mar vegkepp semmi nem hasznal ugyanazt csinalom mint o.Gondolok itt arra,hogy a multkor pl egyutt pancsiztak a nagy melegben a szomszed 10honapos kisfiuval-o mar 3lessz szeptemberben-es folyamatosan otnogette a kisfiu fejere a vizet.Nem igazan tolerelta a kisfiu.Rengetegszer raszoltam a lanyomra,eredmeny nelkul.Majd turelmem vesztve en is a fejere ontottem neki a vizet.Innettol kezdve nem ototte a kisfiu fejere a vizet.
Tudjátok, hogy Németországban a popóra vagy kézre csapást büntetik? Feljelenthet akárki, aki látja.
Itt meg mindenki "üti" a gyereket. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!