Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 200ezres hitelkártyakerettarto...

200ezres hitelkártyakerettartozás 2 millás hitel 32nmes 1 szobas lakás havi 150 ezres jövedelem mellett mernétek gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
2011. jan. 25. 09:22
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:

Én nem vetetném el a helyedben, úgy látom, szeretnéd nagyon.

A babacuccokat be lehet szerezni használtan is, nem kell mindenből a legjobb és legdrágább. Nézz körül az ismerősöknél, a használ cuccokat kínálók között. Ha nincs kocsitok, nem kell bébi hordozó sem, akkor elég egy sima babakocsi az elején, meg kiságy, matrac. Nem kell puccos gyerekágynemű. Ruhákat lehet turkálóban is venni. Gondolom vannak rokonok, barátok, ők úgyis meglepnek egy-két dologgal. Tudom, hogy elég nehéz dolog, de ha minden kötél szakad, igényelhetsz segélyt, ezt a családsegítőben is intézheted.

Igaz, hogy a babaápolási szereket nem veheted meg használtan, de abból is van olcsóbb kategória. Van még hátra majdnem 8 hónapod. Nem egyszerre, hanem szépen apránként beszerzel mindent. Pelenkából is van már viszonylag olcsó és jó.

Gondold jól át.

Nem te leszel az első, és nem is az utolsó, akinek egy kicsit szűkös költségvetésbe csöppen a babája.

Ha mindig arra várnánk, hogy mikor lesz megfelelő alkalom, soha nem születne gyereke senkinek.

Azért majd írd meg légyszi (akár priviben), mi a helyzet.

2011. jan. 25. 15:22
 32/39 anonim ***** válasza:

én sem véleményeztem, csak javítottam.

Bocs, ha félreérthető voltam.

2011. jan. 25. 15:31
 33/39 anonim ***** válasza:
Ok! Semmi gond!:)
2011. jan. 25. 16:11
 34/39 anonim ***** válasza:

Én is azt mondom, mint több előttem szóló is: hogy ha esetleg nem is a legjobb körülmények közé születik, akkor is megtartanám a helyedben. Még ha a párod beteges is. Ki tudja lehet nem jön ki mégegyszer a betegsége.

Én is sokat veszek turkálóban ruhát a babócámnak (most 7 hós), és nem érzem , hogy ezzel kevesebbet ér. Sokkal szuperebb, divatosabb dolgokat tudok kifogni, mint a tömeg cuccos kínaiban, vagy márkaboltban. (Ráadásul a babának tökmindegy mit pisil le, vagy eszik le :-)) )

Minden egyebet is meg lehet venni olcsóbban bolból, vagy a netről .

És van még 8 hónapod hátra.

Szóval sok szerencsét és kitartást.

Majd írd meg légyszi, hogy mire döntöttél.

2011. jan. 27. 14:58
 35/39 anonim ***** válasza:
100%
Én nem fogadtam orvost és nem voltam lesz*rva.Kiságyat tudsz12-14 ezerért venni babakocsit is tudsz venni 23-35 között,ami 2 funkciós,de használtan olcsób.Egy hónapban az elején napi 10 pelenka majd napi 5-6 db elmegy.én havonta 200 pelenkát veszek.berbero pelenkát.jó minőségű,és 3340 100 db.popsitörlő egy hónapban 4 csomag.Tápszer receptre 1000 ft.egy doboz kb 1 másfél hétig elég,ha csak azt kap.Késöbb a bébiétel legalább 30000 ft,ha nem te főzöd a zöldséget gyümölcsöt,de úgy se olcsó.Ha jól tudsz spórolni akkor ki lehet jönni a pénzből.Bár a 150 ből lemegy a törlesztő a rezsi.Az egy szoba elmegy amíg kicsi a gyerek,de előbb utóbb legalább egy másfeles lakás kelleni fog.Szűkösen de szerintem ki lehet jönni.Vannak nem márkás baba termékek amik jók mégis olcsók.Fogadd el az ajándék használt babaholmikat is.nem szégyen az.
2011. jan. 27. 15:59
 36/39 anonim ***** válasza:

Szia!

Én nem merném bevállalni ne haragudj! A babacuccokat meg lehet venni olcsóbban is nem muszáj újonnan megvenni mindent a babának! Mi babakocsit használtan vettük pedig megtehettem volna hogy újat vegyek neki de nem akartam és még jó is mert nem használtuk ki ugyan is a kisfiam utálta a babakocsit!

Kiságyat, kis ruhákat úgy kaptuk a családtól de persze én is vettem!

Lehet több száz ezer ft-ot költeni a babára de én úgy gondolom,hogy felesleges! Én pl.nem veszek neki új ruhákat hanem bababörzén veszem neki!!

Hozzáteszem hogy nem állunk rosszul anyagilag de akkor sem!!

2011. jan. 27. 21:38
 37/39 anonim ***** válasza:

Nekünk 3 milliós hitelünk van(30 e ft törlesztő,ft-ban),kb. annyi keresetünk mint nektek,adósságunk nem volt,de egyik hónapról a másikra éldegéltünk.Egy gyereket szerettünk volna,és ikrek lettek.Iszonyatosan megijedtünk!!Rengeteg örömünk van,volt bennük,de olyan szegények vagyunk,mint a templom egere.Ránézésre nem,szép a lakás,szép dolgaink vannak,rengeteg játékuk,de 15.én volt nincs pénz,ha a nagyszülők nem lennének,lehúzhatnánk a redőnyt.Jobbára télen van ez csak így,tavasszal,nyáron azért könnyebben vagyunk.Sok dolgot használtan vettem aukciós oldalról,nem méregdrága peg-perego babahordót,hanem csak 2-3-4 ezreset,viszont arra mindig figyeltem,hogy szép,újszerű legyen,ne ütött kopott.Vigyáztunk mindenre,alig különbözettel tudtam őket eladni,pl. a légzésfigyelők használata 4000 ft-unkba került,a babakocsié 10 ezerbe(!),stb.Ha visszamegyek dolgozni,vszínű jobban fogunk élni.

Visszatérve a te problémádra:legalább a 200ezres hitelt próbáljátok meg letudni,kitörleszteni,utána jöjjön a baba.

2011. jan. 28. 11:34
 38/39 anonim ***** válasza:
Ja,bocs,már terhes vagy.Akkor már nincs mit tenni.
2011. jan. 28. 11:39
 39/39 anonim ***** válasza:
40%

Sziasztok kicsit fájó amit most itt tapasztalok , de azért senki ne gondolja hogy bárkit lehurognék !!

Miért ne lehetne igen nem lesz könnyü , de ha én visszagondolok egy szobába születtem anyukám nem dolgozott és mégis megvolt minden egy kereset tanácsi bérlemény stb... nagyon jó gyerekkorom volt :) megkaptam mindent , és nemhiszem hogy a szüleim vagy például a nagymamám háboru után rosszabul éltek volna mint most !

Igenis tessék a babát bevállalni és hidd el minden szépen fog menni , nem kötelező a legdrágább boltban vásárolni vagy éppen majd bébiételt venni az a baba elég hamar ehet majd olyan hamit amit anyuka főz :)

28 éves vagyok 3 évet vártam a babára , most magas a házkölcsönöm de ezt senki nemtudta hogy mi lesz ebben az ország ! Soha nem volt könnyü és nemis lesz az , és ahol jut kettőnek ugy lesz a harmadiknak is :)

Örülj és várd boldogan a babátokat :)

Üdv egy 19 hetes aki 8 hetesen még az édesanyát is elvesztette !

Remélem senkit nem sértettem meg , ha igen bocsánat !

2011. jan. 28. 20:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!