Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 200ezres hitelkártyakerettarto...

200ezres hitelkártyakerettartozás 2 millás hitel 32nmes 1 szobas lakás havi 150 ezres jövedelem mellett mernétek gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
2011. jan. 25. 09:22
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
89%

Tényleg attól függ, hogy hány évesek vagytok, de ha akartok gyereket, szerintem hülyeség várni. Nekünk 7 millás hitelünk van, 36 nm-es egyszobásban élünk, ketten sem keresünk 150 000-et, és most várjuk a másodokat. A nagylányunk igaz, nem kapja meg a legdrágább cuccokat, és nem fog magán-oviba, -suliba járni, de boldog és kiegyensúlyozott kétéves. Ha arra várunk, hogy egyszer jobb lesz, lehet soha nem lesz gyerekünk. (Persze, ha éheznénk akkor nyílván nem vállalnánk gyereket, de hál' Istennek azért nem így van.) Az a baj, hogy túl sokan túl magasra helyezték a mércét, hogy mi számít jobb körülménynek. Szegény dédanyáink is ha a jobb körülményekre vártak volna már rég kihalt volna az emberiség. Így is rettentően fogy a magyar!!! Én pl. nem fogadtam orvost, jó volt az ügyeletes is, és nagyon rendesen bánt velem mindenki, nem kaptam fürdőszobás külön szobát, de nem is ez volt a fontos, hanem, hogy ott szuszogott életem értelme. Mi kiságyat, babakocsit használtan vettünk, ruhákat szintén,vagy kaptunk ismerősöktől, mellszívót nem vettem, (ha fájt is kicsikartam a szoptatást), meg egy csomó fölösleges dolgot sem (pl. pelenka kuka, szerintem jó a sima is, külön kis-nagy szekrény, sterilizáló, én kifőztem mindent, cumisüveg -melegítő, én lábosban melegítettem stb.). Igaz, hogy nem annyira kényelmes, mintha mindent készen vennénk, de én boldogan csináltam mindent a babámért, főztem, vasaltam még éjjel is, ha kellet. És nem volt időm depressziósnak lenni :-).

Na jó, a légzésfigyelőt mi is megvettük, és a pelenka tényleg nem olcsó. De ha szeretet van, minden van :-)

Nagyon elvesztettük a lényeget, ebben az anyagias világban. Sajnos!!!

Most olvastam, hogy 31 vagy, szerintem ne várj, ha a családi életed rendezett (arról nem írtál)!

2011. jan. 25. 09:55
 12/39 anonim ***** válasza:

Olyan soha nem lesz,hogy valakinek mindene meglegyen. Ennyi idősen egy percig nem gondolkodnék azon,megtartsam-e.

Tudod,ahol 2-nek jut,ott jut 3-nak is. Mi is tele vagyunk hitellel és hiába dolgozunk több helyen éjjel-nappal,alig van pénzünk. De ha ezen múlna,sosem lenne gyerekünk. (persze sajnos így sem akar jönni)

Nézd meg a Vaterát pl. Nem kell kiadnod 70ezret egy babakocsira,ha ott megkapod fillérekért. És orvost sem kell fogadnod,mert a helyi rendelésen is ugyanúgy elvégzik a vizsgálatokat,mint ha magánrendelésen fizetnél érte.

Boldog babavárást!!!

2011. jan. 25. 09:58
 13/39 anonim ***** válasza:

Hát ha már jön a baba, akkor nincs már mit gondolkodni.

Amúgy nem fogad mindenki orvost. És mindent meg lehet venni használtan a pelenkán kívül. Az meg havi 5-6ezerből kijön.

2011. jan. 25. 10:09
 14/39 A kérdező kommentje:
a férjem viszont bármikor meghalhat időzített bomba van a fejében, tehát nagyon kétséges a jövő, félek nehogy éhezzen a gyerek, megtartom de rettegek folyamatosan. tegnap voltam dokinál,de elég bunkó volt sztks.
2011. jan. 25. 10:27
 15/39 anonim ***** válasza:
50%

Szia! 2. vagyok! Mondom, hozzám ne viszonyíts, mert tényleg reális vagyok!:) Szóval sose voltam (ahogy a férjem se) ez a "csak szeretet kell a gyereknek semmi más"! Én ilyen vagyok!

Na szóval, hogy mi jött össze! Ház, kocsi hitel nélkül, 260 ezer összbevétel! Idén állunk neki próbálkozni, remélem össze is jön. Hogy mire vártunk? Nekem sajnos még nincs egy éve, hogy olyan munkám lett, ahol normálisan be vagyok jelentve, viszonylag normális bérre. A GYED miatt így muszáj volt várni. Nem volt mindegy,hogy 50 ezret kapok, vagy esetleg 90-et!

DE! Ahogy látom 31 éves vagy! Én a helyedben bevállalnám, de tényleg csak úgy, ha átgondolod előtte, hogy miről kell lemondanotok és hogy le tudtok-e. Mert elég sok mindenről le kell.

Nem tudom, illik-e ilyet mondani, de szerintem a magándoki ebben az anyagi helyzetben, hát... Simán meg lehet szülni ügyeletesnél is, sztk-ba is lehet menni vizsgálatokra. Én inkább azt a pénzt a babára költeném!

2011. jan. 25. 10:28
 16/39 A kérdező kommentje:
lehet hogy csak én fogtam ki bunkó sztks dokit akkor? éreztem hogy várná a pénzt lerázós volt nem törödöm is mindemellett
2011. jan. 25. 10:36
 17/39 anonim ***** válasza:
csak a mi példánkat tudom felhozni. Gyerekvállalás előtt volt 650.000 ft-unk félretéve, ma már nincs egy vas se. Mindent nekünk kellett megvenni, semmit sem kaptunk és egyáltalán nem a legszuperebb dolgokat vettük. Pl. ruhát mindig használtat veszünk neki. A jövedelmünk a legszűkebb keretben 270.000 és 40e ftos hitelünk van.
2011. jan. 25. 10:39
 18/39 anonim ***** válasza:

Egyszerűen ki lehet deríteni, hogy melyik a normális, sztk-s doki. Menj be az sztk-ba és kérdezd meg az ott ülőket, általában több doki is rendel egyszerre, hogy kinek mi a tapasztalata. Vagy írj ki pl. ide egy kérdést, hogy XY doki a Z sztk-ban milyen.

Itt már nem az a kérdés, hogy legyen-e baba vagy sem, hanem az, hogyan tudjátok átalakítani az életeteket, hogy jó legyen a bébinek is.

Hogyan érted azt, hogy a férjed bármikor meghalhat?

2011. jan. 25. 10:44
 19/39 A kérdező kommentje:
agyi érdeformáció. ami miatt egyszer már majdnem meghalt. magatehetetlenül feküdt hónapokig. ha elkezd vérezni ujra akkor megint vagy fekvés hónapokig vagy akár meg is halhat napok alatt:-(
2011. jan. 25. 10:51
 20/39 anonim ***** válasza:
megfogant a baba tehát én nem tartom már időszerűnek a kérdést de ha ennyire el vagytok adósodva és beteg a férjed is (nem kicsit) akkor én nem vállaltam volna be a babát esetleg csak akkor ha van nagyszülő akire számíthatok ha bármi történik a párommal mert egyedül maradni ennyi hitellel és egy gyerekkel??
2011. jan. 25. 11:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!