Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Elítélnek, mert abortusz...

Elítélnek, mert abortusz helyett az örökbeadást választottam! Milyen korcs világban élünk?

Figyelt kérdés

Teherbe estem, nem akartam, így alakult ez már mindegy. 4 éve elvetettem az abortusz kérdését és egyértelműen elhatároztam, hogy örökbeadom a lányomat. A család (anya, apa, rokonok) még a mai napig bántanak érte, hogy inkább vetettem volna el.

Nem érzem, hogy hibáztam volna, ami az örökbeadást illeti. Miért baj az, hogy az felelőtlenségemért nem kellett bűnhődnie a babának? Örülök, hogy élhet és jó helyen!

2010. dec. 30. 15:51
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

Én nem hibáztatnám a kérdezőt. Nem tudjuk milyen helyzetben volt 19 évesen, gondolom biztos szenvedett rendesen, hogy mi legyen a vége.

kedves kérdező, ha ez megnyugtat akkor leírom az én esetemet.

27 éves vagyok, boldog szerető családban nőttem fel. Nálunk úgy van, hogy apu az édesapám, anyu a nevelő anyám. Van egy mostoha húgom és az öcsém, aki féltestvérem.

Azt ugye tudtam, hogy az anyán csak nevelő, de mindig is érdekelt, hogy ki lehet az édesanyám. Egyszer kétszer kutattam utána még kiskoromban, de semmi. Most felnőtt fejjel tudtam meg a teljes igazságot, amikor megtaláltam.

Tehát kiderült (25 évesen), hogy engem bizony örökbe fogadtak. Akit édesapámnak hittem, ő sem az édesapám, csak nevelő apám. Akit nyámnak hittem (édesanyának, akit kerestem), ő sem az volt, hanem ő az örökbefogadó anyám. Kiderült, hogy az édesanyám az örökbefogadó anyám testvére.

Kicsit gondolom bonyolult így megérteni, de a lényeg, hogy elvileg 2 apám (édes,örökbefogadó)és 3 anyám (édes, örökbefogadó, nevelő) van.

Nekem az egész ami sokkot okozott az egészben, és nehéz volt feldolgozni, nem az hogy eldobtak az édesszüleim, hanem hogy apámról kiderült hogy nem a vér szerinti apám, és az öcsém, nem a vér szerinti öcsém. Ez volt a legnagyobb sokk. Amióta tudom ezt az egészet, azóta mégjobban ragaszkodok hozzájuk és szeretem őket.

Ezt pont a 25. születésnapomon tudtam meg. Októberben születtem, így a karácsonyom nagyon rossz volt akkor, nem találtam meg a helyemet, nem tudtam hova és kihez tartozok. De ez a mai napra már lecsillapodott bennem, és valamennyire sikerült feldolgoznom.

A vér szerinti szüleimmel találkoztam párszor, elmondták, hogy nem tudtak megtartani, mert olyan rossz körülmények között voltak. El akartak vetetni, de inkább örökbe adtak, mert az örökbe fogadó szüleimnek 7 év próbálkozás után sem sikerült a gyerek.

Ezt az esetemet azért írtam le, hogy lásd a gyerek szempontjából is. Lehet egy napon ha megtudja az igazságot, keresni fog téged, és csak annyit fog kérdezni amennyit én kérdeztem, hogy MIÉRT????

Ekkor kell majd neked erősnek lenned, és elmondani az igazat.

Azon meg majd ne lepődj meg, hogy nem fog soha téged anyának tekinteni.

Én is a vér szerinti szülőket egy testnek és egy spermadonornak tekintem. Ezért el lehet ítélni, de így gondolom...

Amúgy meg örülök hogy így történt, és nem öltek meg.....!!!

Ha majd elolvastad, érdekel mit mondasz erre.

Üdv: Egy örökbe fogadott gyermek

2010. dec. 30. 22:59
 22/38 anonim ***** válasza:

szerintem jól döntöttél, és hihetetlen reakciókat váltottál ki itt az emberekből. Ez a vádaskodás feléd, én nem értem. Ha úgy irtad volna ki a kérdést, hogy jól tettem, hogy elvetettem a gyerekem, biztos a sárga földig lea..yáztak volna, már bocs... hogy kinyírtad a gyerekedet, de hogy még így is, én ezt nem értem.

Én tisztellek az erődért, mert én kétszer szültem gyereket, kétszer éltem át, hogy a pocakból kipottyanó babát a hasamra tették, és most el sem tudom képzelni, hogy ezt a két babát más vitte volna a kórházból....

Szóval jó döntés volt, hogyha már így alakult az életed, a helyzetből kihoztad a legjobbat és boldogá tettél egy családot.

2010. dec. 30. 23:10
 23/38 anonim ***** válasza:
42%

Én viszont azokat ítélem el, akik felelőtlenül a saját kényük kedvükre b...nak egyfolytában és GYILKOLJÁK le a babákat!

Tudjátok ti egyáltalán, hogy hány éves várakozási sor van az örökbebabára??? Hányféle kritériumnak, vizsgálatnak, pszichológiai tesztnek kell megfelelni???

A kérdező igenis jól döntött, nem vált gyilkossá a saját ostobasága miatt!

2010. dec. 30. 23:11
 24/38 anonim ***** válasza:
67%

Ha el akarja vetetni a baát,akkor azért estek neki,hogy ha annyira rossz a körülmény inkább adja örökbe,most meg egy kérdezőnek estek neki,mert az örökbeadás útját választotta,ami az jelenti h egy felelősségteljes döntés hozott meg a gyermeke érdekében. Nem a saját érdekeit nézte,hanem a gyermeke jólétét helyezte előtérbe,vagyis ANYA-ként döntött.

Tudjátok micsoda fájdalom lehetett elválni a gyermekétől???

Hányan,de hányan írnak itt,hogy babára várnak,évek óta listán vannak.

Megfelelő döntést hoztál Kérdező!

2010. dec. 31. 07:26
 25/38 anonim ***** válasza:
Anyukám örökbe fogadott gyerek volt. Ha Őt nem tartották volna meg, most nem lennék sem én, sem a tesóm.
2010. dec. 31. 07:39
 26/38 A kérdező kommentje:

Kedves örökbefogadott gyermek!

Tévedés ne essék, soha az életben nem várom el tőle, hogy anyának tekintsen. Hiszen csak kihordtam, de egy anya ennél jóval több!

Nem az a bajom azokkal a válaszolókkal, akik elítélnek, hogy elítélnek hanem ahogy megnyilvánulnak. Szánalmas lennék? Jobb lenne ha megöltem volna? Akkor nem lennék az?

Igen hibáztam, mert gyógyszer mellett hasmenős-hányós vírusom volt, de így is lefeküdtem a barátommal. De ki állította, hogy nem hibáztam?

Sajnálom, hogy csak ilyen szinten tudjátok kifejteni a véleményeteket, de arra kíváncsi lennék, hogy ha a ti gyereketek hibázik vagy akár ti ( ugyan is senki sem tökéletes hiába hiszitek esetleg magatokról, akkor vajon, hogy viselkednétek?)

Köszönöm az összes választ! Mindegyik hasznos volt nekem valamilyen szempontból.

A gyűlölködőknek pedig azt üzenem még, hogy rövid az élet, hogy még idegeneket is utáljatok...inkább fordítsátok ezt az energiát másra.

2010. dec. 31. 17:54
 27/38 anonim ***** válasza:
56%
22:39! Szégyelld magad! Hogy képzeled, hogy lekorcsozod az embertársad? Hm? Kérdező igenis jól döntött!
2010. dec. 31. 18:11
 28/38 anonim ***** válasza:
51%

Nem azért vagy rettenetes,mert teherbeestél,és örökbeadtad a gyerekedet,és nem is ezért korcs a világ,hanem azért,mert itt szórakozol-csevegsz egy gyerek sorsáról-életéről, keresel magadnak vigaszt és bizonyítást,hogy jól döntöttél.A lelkiismereteddel neked kell elszámolnod,neked kell a döntésedet hurcolnod egy életen át.A helyedben én csendben meglapulnék,és nem nyitnék erről vitatémát.

Lehet rám kígyót-békát kiabálni,nem érdekel,ez a véleményem.

2010. dec. 31. 19:06
 29/38 anonim ***** válasza:

nem tudom, hogy az utolsó miért ilyen paprikás hangulatú???

kérdező!

nem kell az ilyenekkel foglalkozni.

a lényeg, amit tudsz, és mindenki tud, és úgylátszik csak ezt vetik a szemedre, hibáztál, DE:

EBBŐL a helyzetből mégiscsak a legjobbat hoztad ki!

És igazad van abban is amit írtál- senki sem szent és mindenki hibázik, biztos, hogy ez a kedves utolsó hozzászóló is.

2010. dec. 31. 22:03
 30/38 anonim ***** válasza:
67%

Tényleg kedves lekorcsozó!? Biztos te vagy a legszentebb erkölcsvigyázó ebben a rohadt világban! Azért lenne korcs a világ, mert egy nő képes volt áldozatot hozni, boldoggá tenni olyas valakiket, akiknek az élet nem adhatta meg volna máskülönben a legnagyobb ajándékot a világon? És akkor te otthon ülsz a tv előtt, és látod a hírekben, hogy egy fiatal "anya" kalapáccsal halálra csapkodja az újszülött gyerekét, a másik meg megharapdálja, eltöri a combcsontját az 1 hónapos babának, és azt mondod:ez az anyám, jól csináltad, mert te vagy az anyja, akkor megteheted? Inkább mint örökbeadtad volna, mert elkorcsosult volna tőled a világ!!! Hát anya vagy te egyáltalán!? Mert ha igen, akkor tudnod kellene, hogy micsoda fájdalom lehet odaadni egy gyermeket a jobb élet lehetőségét adva neki! Odaadni valakiknek akik vágynak rá, mindennél jobban! Ez a legnagyobb önzetlenség a világon!!! Hát süljedj el kedvesem nagyon mélyre!!!

Legyél büszke magadra kérdező!!

2010. dec. 31. 22:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!