Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Elítélnek, mert abortusz...

Elítélnek, mert abortusz helyett az örökbeadást választottam! Milyen korcs világban élünk?

Figyelt kérdés

Teherbe estem, nem akartam, így alakult ez már mindegy. 4 éve elvetettem az abortusz kérdését és egyértelműen elhatároztam, hogy örökbeadom a lányomat. A család (anya, apa, rokonok) még a mai napig bántanak érte, hogy inkább vetettem volna el.

Nem érzem, hogy hibáztam volna, ami az örökbeadást illeti. Miért baj az, hogy az felelőtlenségemért nem kellett bűnhődnie a babának? Örülök, hogy élhet és jó helyen!

2010. dec. 30. 15:51
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
84%
Én is inkább az örökbeadásra szavazok, mint az abortuszra. A babának is jobb, és az örökbefogadó szülők is végre boldogok lehetnek... Bárcsak minden "véletlen szülő" így gondolkodna, mint Te!
2010. dec. 30. 15:54
 2/38 anonim ***** válasza:
90%
Jól döntöttél!
2010. dec. 30. 15:58
 3/38 anonim ***** válasza:
80%
Amit tettél az felelős gondoskodás. Aki elítél, mert gyilkosság helyett gondoskodtál a gyereked jövőjéről, az egy hülye. Most nem egy gyermek életének kioltása szárad a lelkeden, hanem boldoggá tettél egy gyermektelen párt, a fiad/lányod pedig családban él, felnő, megkapta az esélyt a boldogságra. Én tisztellek, amiért tudtál ekkora áldozatot hozni.
2010. dec. 30. 16:15
 4/38 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem ezért nem ítélhet el senki. Mondjuk azért sem, ha abortuszra mész, mert ez egyedül csak a te döntésed. Azért azt se várd, hogy ezért piedesztára leszel emelve, hogy örökbe adtad a gyermekedet. Egyáltalán nem biztos, hogy jó helyen és jól él a lányod. Simán lehet most olyan körülmények között, hogy azt kívánja bárcsak meg se született volna. Persze még nem most, hanem majd akkor ha jobban kinyílik az értelme. Ha pedig megtudja, hogy eldobtad őt, hát tuti nem fog örülni.

És ki kell ábrándítsalak, hibáztál és ezért a gyermeked szenvedni fog. Na nem attól, hogy melletted nélkülöznie kell vagy attól, hogy elvetetted, hanem attól, hogy eldobtad. Tudod, hogy mit fog érezni az a szerencsétlen gyerek, ha megtudja mi történt vele? Nem kellett volna felelőtlenül szexelni és teherbe esni.

2010. dec. 30. 16:45
 5/38 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jól döntöttél, egy családnak nagy örömöt okoztál.
2010. dec. 30. 16:45
 6/38 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg addig senkit ne ítéljünk el, míg nem volt hasonló helyzetben! Az a kislány reméljük tényleg jó helyre került, lehet, hogy sokkal jobb neki ott, mint sok más gyereknek a saját családjában... Természetesen ezzel nem a kérdezőt bátorítom, szomorú, hogy ezt a döntést kellett meghoznia, és így is végig fogja kísérni az életét. És remélem, hogy soha nem fogja megbánni.. de az abortusz sem jobb!
2010. dec. 30. 16:50
 7/38 anonim ***** válasza:
41%

Én a 16:45össel értek egyet nagyjából. Ezt inkább a saját megnyugtatásukra mondják az emberek,hogy helyesen cselekedtek ,közben nem biztos,hogy a gyereknek jó sora van (persze azért valószinü) .

Viszont te is eldobtad magadtól,nem kellett. Én tudom,hogy biztosan jó okod volt rá,de kár szépiteni attól még ez történt.

Szóval inkább arról van szó szerintem,hogy a felelőtlenséged igy is ugyanúgy bántani fogja a te gyereked ha megtudja neked nem kellett. Viszont te mosod kezeid az ilyen dumákkal ,amiket gyakran emlegetnek az örökbeadássla kapcsolatban ("annyi embernek nem lehet","ez a helyes,az abortusz gyilkosság"). Valójában csak akkor bántja az embert SZERINTEM amivel basztatják,ha abban van igazság.Legalábbis én igy vagyok vele. Ha legbelül is úgy érzem helyes volt teljes mérétkben,ahogy döntöttem,akkor nem érdekel ki mit mond mert ÉN tudom az igazságot.

2010. dec. 30. 17:04
 8/38 anonim ***** válasza:
25%

Egyébként erre még egy hasonló szituáció jól illik,mikor értelmileg sérült,például Down kóros gyerekeket dobnak el magukatól a szülők,vagy vetetnek el,merthogy "ne szenvedjen a gyerek". Én rengeteg ilyen kisgyerekkel találkozok nap mint nap,és egyáltalán nem szenvednek.. sokkal vidámabbak,nyitottabbak BOLDOGABBAK mint mi vagyunk,ha szerethetnek valakit.

A szülők a saját lelkiismeretüket nyugtatgatják ezzel,valójában ők nem akarnak nehézségekbe ütközni,nem kell nekik "selejtes" gyerek. nincs ezzel gond,csak az álszent képmutató dumákkal!

2010. dec. 30. 17:09
 9/38 anonim ***** válasza:

Szerintem hülyeség,hogy ezzel csesztetnek,elég rossz volt neked már az igy is.Ráadásul pont a családod.Egyrészt,semmi közük hozzá,másrészt tekintettel lehetnének rád.Szerintem mond meg nekik,hogy fájt már eléggé neked,hogy oda kellett adnod a kisbabádat másnak(mert gondolom fájt),ha meg ez se segít,akkor meg hogy nem rájuk tartozik.

Hogy elveteted,vagy megtartod,esetleg örökbeadod,az kizárólag a te döntésed,nem szólhat bele senki máűs.Igaz,a felelősséget is neked kell vállalnod.Én 19 éves vagyok,és volt már egy abortuszom,és anyám mondta,hogy adjam inkább örökbe.De csak azért,hogy másoknak jó legyen,h legyen gyerekekük,azért én nem éreztem magamat kötelesnek arra,hogy kihordjam,miatta ne érettségizzek,stb.Másrészt biztos baromi rossz érzés lett volna odaadni vki másnak.Ezért elvetettem.Ne itéljen meg senki ezért,mert ez csiki-csuki helyzet,és vki mindenképpen rosszul jár,de az ember elég önző,és magának akarja a legkevésbé a fájdalmat :S Ezért én felnézek rád,hogy te mégis vállaltad,én nem tettem meg.Mivel ez tőled egy nagyon is önzetlen,és a gyereked érdekeit tartottad szem elött,nem elítélendő,szal a családtagjaid maradjanak csak csöndben.Lépj fel határozottan,hogy álljanak le!

2010. dec. 30. 17:18
 10/38 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy? Kisleány mennyi idős?
2010. dec. 30. 17:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!