Elítélnek, mert abortusz helyett az örökbeadást választottam! Milyen korcs világban élünk?
Teherbe estem, nem akartam, így alakult ez már mindegy. 4 éve elvetettem az abortusz kérdését és egyértelműen elhatároztam, hogy örökbeadom a lányomat. A család (anya, apa, rokonok) még a mai napig bántanak érte, hogy inkább vetettem volna el.
Nem érzem, hogy hibáztam volna, ami az örökbeadást illeti. Miért baj az, hogy az felelőtlenségemért nem kellett bűnhődnie a babának? Örülök, hogy élhet és jó helyen!
Tisztellek az erődért. Ezen a fórumon írt egy anyuka arról, hogy el akarja vetetni a babát, most mindegy, hogy miért. Volt, aki az örökbeadást javasolta neki, de Ő azt mondta, az abortuszt még csak-csak fel tudja dolgozni, de ha már megszülte, képtelen lenne odaadni.
Te erős voltál, és ezzel esélyt adtál egy életnek, és valóra váltottad egy család álmát. Nem hiszem, hogy emiatt el lehetne téged ítélni, hiszen nyilván nem véletlenül döntöttél így.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Megmondom őszintén, hogy nem ilyenekre számítottam. Az általánosan elfogadott az, hogy ha még van idő akkor mindenképp abortusz legyen.
Megleptetek, hogy ilyen sokan ( nekem ez igenis sok) úgy gondoljátok, hogy ez jobb döntés volt.
Azt meg persze nem várom, hogy az egekbe magasztaljatok hisz nem ez volt a célom és nem is vagyok hozzászokva.
Igen csak remélni tudom, hogy jó helyen van és lehet, hogy naiv vagyok, de bízom abban, hogy rossz embereknek nem adnak örökbe gyereket.
19 évesen estem teherbe, 20 évesen szültem. Ő most 3 én pedig 23.
Természetesen fájt, hogy meg kellett tőle válnom hisz szerettem Őt.
Nyílt örökbeadás volt így egy nagyon picit megismerhettem a szülőket, persze ennyi alapján nem tudom megítélni, hogy valóban jó helyre került-e.
Azt a gondolatomat pedig, hogy remélem rossz embereknek nem adnak örökbe úgy értettem, hogy akik jelentkeznek kisbabáért azokat azért vizsgálják és ellenőrzik is.
A "szülők" akiket nekem bemutattak nagyon nagy hatást tettek rám mind a 2 találkozásunkkor, olyan mintha feltöltötték volna egy pillanatra melegséggel a szívem mikor már nem tarthattam karomban a kislányom.
Engemet most nagyon felb...tt a kérdés is meg a megnyugatató válaszok is!
21.század feltalálták a kotont,én biztos hogy megtartottam volna és igazuk van a rokonaidnak!Utállak!
Majd ha felnő a lányod és megkeres,mit mondasz neki?miért nem kellet?Mert rosszkor jöttél?
Szánalmas...
20:19-es! A te gondolkodásod a szánalmas! Igazuk van a rokonoknak? Inkább ölte volna meg? Hát igen, ez aztán bölcs gondokodásra vall! Gratulálok!
Persze igaz, védekezni kellett volna. De ha már megtörtént a baj döntést kellett hoznia. Meg is tartahatta volna, de mi nem tudjuk milyen volt a helyzete, szülők mennyire tudtak volna segíteni, az apuka hogy állt a dolgokhoz. Lehet, hogy nem tudott volna neki normális életet biztosítani. Ezzel a döntéssel pedig esélyt adott a gyermekének az életre, még akkor is, ha nem a vér szerinti szüleivel nő fel. De így egy házaspárnak is lehetett gyermeke, biztosan jó helyre került. Mint írták előttem, az örökbefogadó jelöltek részletes kivizsgáláson mennek keresztül, folyamatosan ellenőrzik őket.
Valóban védekezni kellett volna, de abban a helyzetben nem döntöttél rosszul. A családodnak ezt el kell fogadnia, már amúgy is veszett fejsze nyele...kár ezen bánkódniuk nekik is.
20:19 Te nem vagy egy kicsit primitív?
Barátnőmék családjában a nagybátyáéknak nem lehetett gyerekük. Évekig vártak a babára, míg 1 18éves lány lemondott a kislányáról. Évekig jártak előtte mindenféle vizsgálatra, megfigyeltek náluk mindent, még a bugyis szekrényt is. Csak úgy kaphattak babát, ha van saját ingatlanuk, biztos anyagi hátterük stb...így hát a család a közös nyaralót eladta, elosztották, abból lett a ház. A kislánynak kezdetektől mondtaák, hogy én vagyok az anyukád, csak nem az én hasamból bújtál ki. most már 13 éves, boldog, imádja a SZÜLEIT!!!
Anyukám barátnőjének sem lehetett gyereke. Társkeresőben anyukája halála után megismerkedett egy undorító férfival. Évekig vártak a kislányukra. Mire megkapták a kislányt, eladta a nő az örökségét (lakást) és eldorbézolták a pénz nagy részét. Mikor felhívták őket, hogy lehet menni a kislányért, nem volt pénzük a buszjegyre sem. A maradék pénzből még előtte vettek egy lepukkant házat egy falu leges-legszélén. Aztán elkezdtek kölcsönöket felvenni, házimozi, jelzálog, provident, minitraktor, autó, stb... persze még akitől csak tudtak kértek kölcsön hagy fizetni tudják az adósságokat. Mára már odáig jutottak, hogy a boltba hitelre kér a nő minden nap kenyeret meg tejet a kislánynak ( aszt hiszem 4 éves most) hogy tudjon enni. Anyunak is lóg már rég óta, de már csak vatikáni valutában kapja meg...ja, a faszi évek óta munkanélküli, nem hajlandó dolgozni. 1 részmunkaidős fizetésből élnek 3an....
Szóval én ezt a 2 sztorit ismerem....egyik szemem sír, a másik nevet....
mindenesetre SOHA nem szabadna elítélni senkit sem az abortuszért, sem az adoptálásért, hiszen mindenki úgy cselekszik, ahogy szerinte a legjobb lesz mindenkinek...
rettenetes döntést kell hozni így is úgy is, rettenetesen fáj, (már akinek) decsak utólag tudja meg mindenki, jól döntött-e. hiszen ha tudom, hogy el fogok esni, akkor előtte leülök. nem igaz?
22:39! Köszönjük ezt a bölcs hozzászólást. De azt a mondatot légyszi ismételd el a tükör előtt! Úgy jobban megállja a helyét.
Az ilyen buta gondolkodásu emberek(?) miatt lesz korcs a világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!