Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Akinek sokáig nem volt pocakja...

Akinek sokáig nem volt pocakja, zavarta ez vagy nem? Nektek mikor kezdett nőni?

Figyelt kérdés

Hétfőn leszek 21 hetes és nincs látható pocakom! Annyi, hogy meztelenül már úgy nézek ki oldalról, mint aki egy alapos ebéd után nem tudja behúzni a hasát, és a farmerjaim már picit elkezdtek szorítani. De ha magamra veszek egy nagyon picit is nem testhezálló darabot, akkor már nem észlelhető. Most már szívesen látnám, hogy picit jobban gömbölyödök, kezd zavarni. Nemrég kezdtem érezni a babát, kb ez az egyetlen jele annak, hogy terhes vagyok. 🤣

Az összes már szült barátnőm mondta, hogy ekkor már kezdett látszani ruhában is a pocakjuk. Anyósom is piszkál vele, hogy bezzeg ő már milyen pocakos volt félidőben. 😅

Most leszek 30 éves, első baba, 178cm magas vagyok és 56 kilóval kezdtem a terhességet. Most vagyok 58.

dec. 6. 19:33
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

167cm, 58kg es 24 hetesen kezdett látszódni ruhákban :)

Most az következő 2 hónapba fog nagyon elkezdeni nőni a hasad 🥰

dec. 6. 19:37
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Én inkább örülök neki, hogy nem látszik. Az elsőnél kb 25. héttől kezdett látszódni, a második már 11 hetesen látszódott. A harmadikkal 16 hetes vagyok, szerencsére még nem látszik, csak a mérlegen :D

Nem tudom, van e összefüggés, a második fiú, a másik kettő pedig lány. Illetve az induló súlyom a másodiknál volt a legtöbb.

(175 cm vagyok, elsőnél 60 kg, másodiknál 80 kg, harmadiknál 76 kg volt a kezdősúly)

dec. 6. 19:51
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Én túlsúlyos kismama vagyok, de az a típus, aki inkább molett. Én attól paráztam, hogy nem lesz terhes hasam, csak kövérebb leszek. Szerencsére az első babával kb 18. Héttől formálódtam, 24.héttől meg már le se tagadhatam, hogy baba van a pocakban.

Na most a másodikkal már 10 hetesen nőtt a hasam, szét van nyílva a hasizmom és most 23 hetesen úgy nézek ki, mint aki mindjárt szülni megy.

A mozgásban zavar, amúgy szeretem, hogy van :)

Testalkat függő, hogy mikor látszik. Van akiben elveszik a baba, akár vékony akár nem, átlagosan 28.hét az amikor nagyon elkezd nőni a pocak.

dec. 6. 19:58
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Alkatfüggő. Nekem 3 hónaposan azt kérdezték, hogy félidős vagyok már? 6 hónapos terhesen azt hitték, már szülni készülök. Ez a másik véglet, én örültem volna, ha kicsit később leszek bálna.
dec. 6. 20:24
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok, ugyanígy voltam, mint a 4-es valaszoló. Az elsőnél nem akarták elhinni, hogy már szülni megyek, annyira pici volt a hasam. A másodiknál meg nem sokan nem akarták elhinni, hogy csak 1 baba van bent. Egyébként engem nagyon bántott, hogy mindenkitől azt hallgattam, hogy "hú mekkora már a hasad, biztos, hogy csak 1?" A legidegesítőbb, hogy azt hiszik, hogy ezek vicces megjegyzések, közben meg nagy bántóak. Szóval most nagyon remélem, hogy nem lesz így.

Ebből is látszik, hogy minden terhesség más, még ugyanannál a kismamánál is.

dec. 6. 20:34
 6/16 anonim ***** válasza:

Nekem nem tudom miért, de egyik terhességemnél sem volt nagy hasam, a harmadik is 23-4hetesen kezdett el látszani, de még csak annyira, mintha fellennék puffadva egy nagy ebéd után 🤷🏼‍♀️. 166cm vagyok 60kg-al estem teherbe vele (kb ennyi voltam mindháromnál), szülés előtt olyan hasam volt, mint másnak félidősen, teljesen átlagos méretű babánk lett, nem tudom hol fért el (kerek 3000gramm volt, 47cm, 9kg hízással).

Az elsőnél még picit zavart, hogy "nekem nincs szép terhespocakom", a másodiknál és harmadiknál már inkább áldás volt. Sokkal könnyebben mozogtam, mint akiknek nagy a pocakja.

dec. 6. 20:43
 7/16 anonim ***** válasza:
Nekem 20 hetesen hirtelen megnőtt a hasam, aztán szülésre hatalmas lett. Vékony vagyok. Első babával az elején még örültem, hogy jajj, de cuki, poci, de nagyon gyorsan nagyon kellemetlen lett, és 36 hét után már rendszeresen sírtam, annyira nem volt jó sehogy, nem kaptam levegőt, nem tudtam enni, mert nyomta a gyomrom a baba. Ne aggódj, lesz eleget nagy a pocid, annyit, hogy unni is fogod. :) A húgom szülni ment akkora hassal, mint nekem 20 hetesen volt (neki meg extra kicsi volt), nem értette, hogy mi bajom volt az utolsó hónapban. Neki a második és a harmadik trimeszter ugyanolyan volt. Ohh, és ha nem lesz óriási pocid, talán kevésbé nyúlik meg a bőröd is.
dec. 6. 20:55
 8/16 anonim ***** válasza:
Kb 26-28 hetesen kezdett látszódni, hogy terhes vagyok. A végére akkora voltam, mint aki ikrekkel terhes. Fulladtam, nem bírtam enni. Még beindulhat nálad is.
dec. 6. 21:26
 9/16 anonim ***** válasza:
Nekem a másodiknál 26 hetesen se látszott még. Az óvodában a lányomnak mondtam, hogy ne piszkálja a hasamat hagyja a babát. A többi anyuka kérdezte is egyből, hogy mennyi idős vagyok. Mondom 26 hetes. Kikerekedett a szemük, mert semmi nem látszott. Na a végére meg egész nagy hasam lett. Az elsőnél 20 hetesen már látszódott. Mind a 2 lány lett
dec. 6. 22:12
 10/16 anonim ***** válasza:
Alkatfüggő, meg a 30 hét után az is hogy fekszik. Legalábbis nálam így volt. 20 hét után nekem nagyon elkezdett nőni, egész addig a régi ruháim hordtam. Akkor szereztem be kismama farmert. Aztán a fiam harántban volt végig és már 1 hónappal a szülés előtt nagyon nagynak tünt a hasam.
dec. 6. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!