Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek lehet az oka a...

Szerintetek lehet az oka a kémiai terhességnek?

Figyelt kérdés

Szeptemberben vettem be esemény utánit előtte viszont volt menzeszem.Menzesz utáni 5-dik napon vettem be a tablettát,de aztán 2 napon belül megindult egy újabb vérzés azt gondoltam ,hogy biztos a tabletta mellékhatása.

Következő hónapban vártam a menzeszem,de semmi. Csináltam tesztet a késett menzesz 3 napján és halvány pozitívat teszteltem,várakoztam és később is lett több pozitív teszt,de egyik sem erősödött. Elmentem orvoshoz nem látott terhességet,de vett le hcgt a tesztek végett a vér azt mutatta,hogy nincs már hcg. Orvos azt mondta,hogy megtermékenyült a petesejt,de valószínűleg nem tudott megtapadni és elment a tabletta bevétele után. Most furdal a lelkiismeret,mivel nem gondoltam,hogy a tabletta bevételekor is megtörténhet a megtermékenyülés és azon agyalok,hogy akkor én e okoztam azt,hogy nem tudott megtapadni vagy ki mit gondol lehet magától is elment volna?

Már régebb óta diagnosztizáltak Pcossal,de csak most tudtam meg,hogy mellé endometriózisom is van.

nov. 8. 00:37
 1/4 anonim ***** válasza:
90%
99,9%, hogy a mßsodik csíkot csak odaképzelted.
nov. 8. 06:06
 2/4 anonim ***** válasza:
93%

Igazából már mindegy, mert nem vagy terhes. Elvileg ez volt a célod az esemény utánival. Hoztál egy döntést, fogadd el. A következő 3-6hónap ciklusai is kuszák lehetnek a tabletta miatt. Ha nem szeretnél babát, védekezz.

Az esemény utáninak pont az a célja, hogy meggátolja a terhességet, nem is értem miért vagy meglepődve.

nov. 8. 06:23
 3/4 anonim ***** válasza:
93%
Ha esetleg megtermékenyül egy petesejt (amiről egyébként nem is lehet tudni), de be se ágyazódik, az nem kémiai terhesség. Kiírhatsz még pár kérdést, de hidd el,hogy nem voltál terhes.
nov. 8. 07:07
 4/4 anonim ***** válasza:

"nem gondoltam,hogy a tabletta bevételekor is megtörténhet a megtermékenyülés"

De, történhet. Az eseményi utáni tabletta kétszeresen hat, a megtermékenyülést is próbálja megakadályozni, majd a beágyazódást is.

1. Van, hogy a megtermékenyülés még sikerül, de a gyógyszer a beágyazódást megakadályozza.

2. Van, hogy azt sem tudja megakadályozni, és mégis terhesség lesz, ez is előfordulhat, főleg, minél később veszi be valaki a tablettát.

3. Ilyenkor még mindig előfordulhat, hogy a terhesség nem marad meg.

4. És van, hogy már a megtermékenyülést is megakadályozza a tabletta.

Azt most nem lehet tudni, nálad mi volt a helyzet, mert nem voltál több vérvételen, nem tudni, volt-e egyáltalán hcg, illetve nem készítettél gondolom fotót a tesztekről, lehet csak száradási csík volt rajtuk, és nem is voltak igazi pozitívak.

Nem érdemes rajta agyalnod. Nem akartál terhességet, ez megvalósult, erre gondolj most.

Ne ijedj meg, ha a ciklusod teljesen felborul a következő 3-6 hónapban. Eseményutáni az oka. Meg hát nálad a PCOS önmagában.

Most az a fontos, hogy kezeltesd a PCOS-t, legyen vércukor és inzulin terheléses teszt, ha még nem volt. Tartsd be továbbra is az életmódi teendőket, amik nagyon fontosak PCOS esetén.

Az endometriózist sajnálom, azt is beszéld meg az orvosoddal, mi a teendő vele.

nov. 8. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!