Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ennyi kémiai terhesség,...

Ennyi kémiai terhesség, száradási csík, szellemcsík, meg reagens helye egy helyen?

Figyelt kérdés

Mindenféle rosszindulat nélkül kérdezem, a felsoroltakból ekkora arány hogy fordulhat elő?

Én pl ezeket a kifejezéseket csak itt hallottam.

Vagyis a kémiai terhességet nem, arról hallottam, iskolában (eü.) szóba került, és ott elmagyarárzták, hogy a legtöbben ezt észre sem veszik, csak kiürül a menzesszel.

Itt hogyhogy mindenki tud róla, meg hogy hányszor volt, stb?

Ezzel szemben meg oda van szúrva mindenkinek szinte, hogy minek tesztelnek késés előtt, fölösleges.

Na, de ha kivárnák, akkor ezek jórésze ki se derülne, gondolom…

Most akkor hogy van ez?

Illetve létezik, hogy ennyi hibás, sz*r teszt kerül a piacra?

okt. 28. 20:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
90%

Sokan onnan tudnak a kémiai terhességükről, hogy menzesz előtt tesztelnek. Ezért valóban nem ajánlatos.

Száradási csík stb.. sok esetben a képzelet szüli, aki régóta reménykedik, az sokszor sajnos belecsúszik ebbe a hibába.

Egyetértek a (költői??) kérdéseddel, de nem hiszem hogy ilyen fajta válaszkeresésre való az oldal, mert valljuk be az érdeklődésed mögött inkább a megmondod a ,,tutit" van.

okt. 28. 20:25
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Tok eros pozi tesztem volt a keses napjan.

Aztan eltelt 4 nap, meg 2 tesztet csinaltam, de halvanyodtak es akkor meg is jott.

Igazabol en ugy tudom, hogy 1 het kesesig hivjak kemiai terhessegnek, tehat ha megjon 1 heten belul, de volt egy pozitiv teszted, az kemiai.

Az ember meg csak tesztel, ha gyereket akar,nem var ezzel heteket. 🤷‍♀️

okt. 28. 20:35
 3/15 A kérdező kommentje:

Inkább meglepődöttség van mögötte.

Abszolút nem hitetlenkedés, mivel régóta vagyok tag az oldalon, és követtem jópár kérdést.

Láttam nem egyszer, hogy felteszi a pozitív terhességi tesztet valaki, amit negatívok követnek, majd menzesz.

Mivel sem velem, sem a környezetemben élőkkel nem fordult elő ilyen, ezért is lep meg, és gondolkodtat el, hogy a teszt a szar, vagy tényleg elindult valami, de aztán nem lett belőle semmi.

(Olyanról hallottam ismerőstől, hogy negatív volt egy ideig a teszt, mikor terhes volt.)

Tényleg ez a halom 2 csík, amit nem tudok hova tenni (látom a képeket).

Nekem laikusként a 2 csík az 2 csík volt mindig…

Itt szembesültem azzal, hogy ennyi különböző esetben lehet 2 csík, ami valójában nem pozitív.

(Pont nem azokra gondolok, azok hómező van, tudom, sokan teszik fel úgy, meg szètszedve, közben nincs rajta semmi, de ez egy más téma már.)

okt. 28. 20:40
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

A kémiai terhességet akkor nem veszi észre az ember,

1. ha nem is tesztel, mert mondjuk pár napos késés nála megszokott.

2. olyan korán vége lesz a terhességnek, hogy még a vérzés sem késik

Nekem 3 kémai terhességem volt. Egyiknál sem teszteltem korán. Elsőnél 3 nap késés után teljesen egyértelműen pozitív tesztem volt, de 2 hét múlva az ultrahangon nem volt semmi, és addigra a HCG is nulla lett.

A másodiknál szintén 1-2 nap késés után lett pozitív a teszt, laborban is kimutatott volt a HCG emelkedés, de 600-nál megállt, még mielőtt bármit is lehetett volna látni az UH-n.

A harmadik IVF kezelést követően volt, ahol kötelező a beültetés utáni 14. napon a HCG vérvétel, ami igazolta, hogy elindult a terhesség, de nagyon alacsony volt a HCG ahhoz képest, hogy mikor volt a beültetés.

Nem szarok a tesztek, hanem érzékenyek. Manapság olyan érzékeny tesztek vannak, amik már a várt vérzés előtt is kimutatják a terhességet. Nekem az utolsónál 26 volt a HCG-m, és bizony a teszt (természetesen baromira, alig láthatóan halványan), de pozitív volt.

Ráadásul egy csomó gyereket akaró nő elvetemült módon már a szex után 2 nappal elkezdi a tesztelgetést, így már a vérzés előtt pozitívat tesztelnek, csak aztán esetleg mégis megjön.

De mondom, a kémiai terhességhez nem feltétlenül kell az, hogy az ember idióta módjára 2 perccel szex után már a tesztre pisilgessen...

okt. 28. 20:42
 5/15 A kérdező kommentje:

Ez mondjuk időben reális, amit te írsz, teljesen normális, én se vàrnék heteket.

(És teszteltem már idő előtt is, tehàt tényleg mások lelki világába akarok belegázolni, hogy “minek”, elegen kötnek bele itt mindenkibe.)

okt. 28. 20:44
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

És nyilván hamarabb észreveszi ezeket az ember, ha gyereket akar, mert egyrészt ha valaki elég elkeseredett, akkor képes már a várt menzesz előtt is orrba-szájba tesuztelgetni, másrészt ha véletlen késik, akkor nyilván az első gondolata a terhességi teszt.

Míg ha valaki nem akar gyereket, akkor nyilván nem fogja rögeszmésen nézegetni, max akkor gondolkodik el, ha nem jön meg időben, de akkor is szokszor még vár egy kicsit, hátha csak késik...

okt. 28. 20:44
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként meg örülj neki, hogy nem futottál bele. Eklég szar érzés, mikor a pozitív teszt után azt gondolod, hogy terhes vagy, azt egy-két hét múlva kiderül, hogy a nagy szart.
okt. 28. 20:47
 8/15 A kérdező kommentje:

“ A harmadik IVF kezelést követően volt, ahol kötelező a beültetés utáni 14. napon a HCG vérvétel, ami igazolta, hogy elindult a terhesség, de nagyon alacsony volt a HCG ahhoz képest, hogy mikor volt a beültetés.”

Ez mondjuk sajnos gyakoribb, mint az ember gondolná. Szinte az összes lombikos ismerősöm mondta, hogy összejött, elindult, aztán megállt, és kiürült :/

okt. 28. 20:47
 9/15 A kérdező kommentje:

Nyilván, és nagyon sajnálom, aki így jár, csak tényleg nem gondoltam, hogy ez ennyire gyakori :S

okt. 28. 20:49
 10/15 anonim ***** válasza:

Egyébként én pl. pont emiatt sosem tesztelgettem korán. Az elsőnél pl. eszembe se jutott a tök erős két csíkos tesztemmel, hogy kémiai lesz. Nyilván az ember tudja, hogy egy korai terhességből bármi lehet, de mivel ugyanolyan volt a két csík 2 napos késésnél, a fene se gondolta, hogy így járok. Nem is tesztelgettem többet, direkt meg akartam várni az UH vizsgálatot, hogy ne stresszeljem magam full feleslegesen. Aztán jött a bazinagy pofára esés.

Ennek ellenére a másodiknál sem teszteltem korán, csak a várható vérzés idejében, de az előzmények miatt elmentem HCG vérvételre, mert úgy voltam vele, hogy legalább hamar derüljön ki, ha nem fejlődik, de megint 2 hét késés után basszon pofán az igazság.

Hát erre egészen 600-ig tökéletesen duplázódott, mint a tankönyvben. Aztán rá 2 napra a 600-ból lett 550...

Szóval látod, valakinek több is jut belőle. Tényleg örülj neki, hogy neked nem volt.

okt. 28. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!