Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehet még esélyem arra hogy...

Lehet még esélyem arra hogy mégis ott van a baba?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 4éve nagyon szeretnénk tesót,előtte pajzsmirigyes voltam,azt rendbetették,majd IR,Ami megint rendben van,fogytam is 20kg-t. De már tegnap kifakadtam. Nézegettem az ovut,ebbe a hónapban 19.én volt,aznap bele is rántottunk. Utolsó 2hónapban 26.án volt menstuációm,így arra nem vártam,örültem is hogy nem jött meg. De másnap mégis megjött,rendesen mint szokott😔 Lehetséges hogy közel volt csak az ovu a nemvárthoz és azért jött meg? Úgy olvastam az ovu általában 12nappal menzesz előtt van,de nekem később volt. Lehetséges hogy mégis ott van a kistesó?
okt. 28. 08:50
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Hát Pécsen én is voltam elég sok hanyag orvosnál még magánban is.

Nekem a Da vinciben dr Bódis Beátát ajánlották hogy jó endokrinológis. Még nem voltam nála, nincs tapasztalatom.

Dr Wilhelm Ferenc nőgyógyászati magànrendelésére járok, ő írta fel nekem legelőször a merckformint. Ő a kaposvári meddőségi orvosa és nagyon jó szakmailag és emberileg is. Ami ugyanolyan fontos.

Kaposváron ingyen, államilag megcsináltak minden szükséges vizsgálatot, a férjemnek és nekem is. Egyedül az átjárhatóságit csináltattam a Da vinciben.

Szerintem magadtól ne csinàltass magánban vérvételt, mert nem sok értelme van, mivel nem értünk hozzá. Tudom, én is ezt csináltam mint te. De értelme nem sok, ha nincs hozzá egy jó orvosod aki kezel. És rengeteg pénz, úgy hogy eredmény semmi.

A kaposvári meddőségit nagyon ajànlom, mindenki egytől egyik nagyon rendes. Nekünk évek után ott sikerült az első lombik.

4 év után már érdemes meddőségibe menni. Így csak megy az időd.

Először ki voltam borulva, hogy oda kell mennem, de igazából olyan mint egy nőgyógyászat csak mindent is vizsgálnak ami ezzel kapcsolatos.

okt. 28. 12:37
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Azt miért nem mondod meg, honnan veszed a 19.i ovut?
okt. 28. 12:54
 23/28 A kérdező kommentje:

Kaposváron hol van ez a meddősé

gi központ? Keresgéltem most,de ezt az államilag támogatottat valahogy nem találtam,csak olyat ahol 2-300 ezer ft a vizsgálati csomagok

okt. 28. 13:00
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

A kórházban.

Domány Sándor reprodukciós központ ami a dunamenti rekhez tartozik.

Van fent csoport is facebookon, nagyon sok hasznos info van. Kaposvári reprodukciós központ így van fent a csoport.

okt. 28. 17:25
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Akár fizikális (szervi) probléma is lehet, akkor meg fölöslegesen nyomatni az inszeminációkat nem túl szerencsés dolog.

Teljes kivizsgálás kéne meddőségiben, mert 4 év nagyon hosszú idő, hogy ne jöjjön össze…

okt. 28. 19:12
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező nagyon sajnálom, hogy ilyen régóta nem jön össze, 4 év nagyon hosszú idő. Menj el egy meddőségi központba (asszisztált reprodukciós központ), ingyenes, államilag támogatott.

Létezik másodlagos meddőség, amikor a többedik gyerek sajnos nem tud összejönni. Elsődleges meddőség akkor lenne, ha az első gyerek nem jön össze.

Az esetek kb. harmadában a férjnél van a gond, harmadában a feleségnél, harmadában sajnos mindkettőnél. A meddőségiben részletesen kivizsgálnak mindkettőtöket, például a férjnek spermium vizsgálat, DNS fragmentáció, vérvételek.

Neked az első szülés óta sajnos tucatnyi dolog is kialakulhatott, ami miatt jelenleg nem sikerül a gyerek, csak maximum sajnos nem tudsz róla. Neked is kellenek a vizsgálatok, vérvételek, hormonszint (ciklus 3-5. napján, majd 20-22. napján), véralvadás, átjárhatósági, ultrahangos ovuláció követés stb. Lehet, hogy például nem megfelelő a petesejt minősége. Vagy nem átjárható egy petevezeték. Vagy sok más is lehet, nem érdemes találgatni, a sok vizsgálat majd kideríti pontosan.

Ne félj a meddőségitől, nem ciki segítséget kérni. Nem érdemes tovább az időt húzni, hívd fel a legközelebb meddőségit, például amit írtak fent egy hozzászólásban már. Hónapokba telhet, mire kaptok első konzultációs időpontot, majd a vizsgálatok is 1-3 hónap akár. Csak utána jön a beavatkozás, például inszemináció, vagy lombik, ha az eredményeitek rögtön azt indokolják. Nem könnyű út, sok-sok vizsgálat, gyógyszer, kezelés, de a gyerekért megéri!

És de, van baj sajnos a ciklusoddal. 24-31 napos, az nem jó, túl nagy szórás, az orvosod sajnos nem jól mondta. Önmagában a 24 napos ciklus eleve nem jó. Már a ciklusod is mutatja, hogy valami nem teljesen okés sajnos a testedben. De a kivizsgálás majd segít, hidd el!

Az ovulációdról: az ovuláció utáni napokat luteális napoknak hívjuk. Általában 12-16 nap hosszú, de ez egy emberbek fix! Ha neked például 15 napos a luteálisod, sosem lesz 12 vagy 13 napos. Hanem neked akkor 15 nap lesz, néha +-1 nap, attól függően, hogy reggel vagy este reped a tüsző és szabadul ki a petesejt.

Érdemes valahogy követni az ovulációdat. Például ovulációs teszt. Ez a teszt a vizeletben nézi az LH hormont, az ovulációs teszt akkor pozitív, amikor az LH hormon a csúcson van, na onnantól még 24-36 óra a tüszőrepedés, maga az ovuláció.

Például az ovulációs teszted kedden délután pozitív, akkor az ovulációd szerdán lesz (vagy legkésőbb csütörtökön reggel).

Az ovulációs teszt hátránya, hogy nem igazolja, hogy meg is történt az ovuláció, hogy meg is repedt-e a tüsző. Csak azt jelzi, hogy nem sokára lesz/lehet ovuláció. Utólag igazolni, hogy meg is történt, arra a hőmérőzés való, vagy orvos látja ultrahangos követéssel. Azt pedig orvosi vizsgálat igazolja, hogy a petesejted egyáltalán jó minőségű-e, de ne menjünk bele a sok-sok vizsgálatba most.

Ha nem követed az ovulációdat, akkor a menstruáció abbamaradása után 2 naponta legyetek együtt a férjeddel, akkor biztosan nem maradtok le az ovulációról, mert a spermiumok 2-3 napig életképesek, megfelelő környezetben a női testben.

De addig is jelentkezzetek be egy meddőségibe. Kitartást kívánok, mi még "csak" 3. éve várjuk a babát (első gyerek lenne), már meddőségiben kezelnek, hidd el, tudom, milyen nehéz.

okt. 28. 19:36
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

25

Rosszul gondolod.

Teljes kivizsgálás nélkül pont, hogy nem kezdenek egy meddőségiben sem beavatkozást.

Nem lesz inszemináció amíg nincs meg az összes kivizsgálás.

Nincs feleslegesen nyomatott inszemináció.

okt. 29. 08:36
 28/28 anonim ***** válasza:

Örülj, ha nem volt részed benne…

Nem írtam volna ilyet konkrét, megtörtént eset nélkül. És nem a szomszédom nagynénje ismerősének a sógornőjéről van szó, hanem közvetlen családtagomról.

6 sikertelen inszem (nem is lehetett volna ennyi), össze-vissza hormonkezelések, átfúvás…A doktorúr széttárta a kezét, hogy nem érti…

(Hozzáteszem, Bp egyik igen népszerű meddőségi klinikájáról van szó, elég neves orvossal…)

2 év(!!!) kínlódás után sor került egy műtétre. Mást akartak nézni ugyan, de ott derült ki, mi a gond, és hogy fölösleges volt minden, amivel az elmúlt 2 év alatt próbálkoztak, mert világossá vált, hogy csak a lombik jöhet szóba.

(Ha véletlen “sikerült” volna valamelyik inszem, sem marad meg a baba, de akkor talán hamarabb kiderül a probléma.)

Nem hiszem sajnos, hogy egyedi eset lenne az övéké.

#25 voltam.

okt. 29. 09:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!