Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Megismerkedést követően hány...

Megismerkedést követően hány év elteltével vállaltatok gyereket?

Figyelt kérdés

Vállalkozó szellemű fiú vagyok. Most fejezem be az egyetemet, és ez után bele is vágok. Nagyra törő céljaim vannak, de emellett szeretnék magam mellé egy hasonlóan támogató barátnőt, aki most összejönni látszik.

Ha most megismerkednénk, vajon 7-9 évet kibírna egy kapcsolat a gyerek témáig?

Monogám típus vagyok, nem érdekel más a választottamon kívül...

Jelenleg 22 vagyok, a lány közel 20.

Ui.: ne bíralkodjatok, köszönöm.

okt. 23. 21:44
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:

Mindketten egyidősek vagyunk a férjemmel. 26 évesek voltunk, amikor összejöttünk, 28 évesen összeházasodtunk, 30 évesek voltunk, amikor megszületett a gyermekünk. Most 35 évesek vagyunk.

Mindkettőnknek volt előtte tapasztalata komoly kapcsolatokban és nem forrófejjel feküdtünk össze. Biztos lakhatás, pénztartalék és normális munkahelyek mellett vállaltunk gyereket. Ezt javaslom minden leendő szülőnek is.

okt. 24. 10:06
 32/51 anonim ***** válasza:
91%

Élethelyzettől függ és teljesen egyéni. Ha 23 évesen jöttem volna össze a párommal és akart volna várni 8-9 évet, az majdnem necces lett volna. Szerettem volna 25 körül az első gyereket, 26 évesen szültem végül.

Mi 2015-ben jöttünk össze, én 17 voltam, ő 19. 2021-ben hazasodtunk össze és idén született a fiunk 2024-ben.

Így még 30 éves korom előtt összejöhet a második gyerkőc is, ahogy terveztük.

Ha kissé komolyabbra fordul a kapcsolat, mindenképpen érdemes ezekről a dolgokról beszélni, házasság meg eljegyzés előtt. Ne aztán boruljon a bili. Illetve számold hozzá, hogy a nő kora a várandósság szempontjából fontos, sokan vállalnak manapság 30 felett, de jobb előbb, mint utóbb. Meg azt is nézd, hogy nem mindenkinek jön össze elsőre, sokan évekig várnak, járnak kezelésekre. Ezzel is kell kalkulálni.

okt. 24. 10:25
 33/51 anonim ***** válasza:
69%
4 év együttlét után vállaltunk gyereket de mi már 30 felett voltunk.
okt. 24. 10:47
 34/51 anonim ***** válasza:
78%

Össze is jöhet, meg nem is. Fiatalon elég sokat változik még az ember, így gyakori, hogy ha lesz is baba 8-9 év után, később mégis válnak. De nem érdemes ennyire előre gondolkodni. Annyi minden alakul még!!

Nekünk egyébként 9 év után lett, de mi később találkoztunk, én már 30 voltam, párom 35, tervezetten jött később a gyerek, egyelőre minden oké, már 50-hoz közeledünk :) De mondom, neked ez még irtó messze van :)

okt. 24. 10:48
 35/51 anonim ***** válasza:
78%
6 év után vállaltunk, 21 voltam, amikor megismertem a férjem. Előtte házasság, együttélés, életünk kiépítése... Szerintem egy (közel!) 20 éves lány még simán kibírja a 7-8 évet gyerekszülésig, mert neki is még ott vannak a tanulmányai, a karrierje, az alapok megteremtése, a fiatalkora, amit nem feltétlenül szeretne babázással tölteni. De ugye, ez a nőn múlik, mert van, aki úgy van vele, hogy minél előbb "letudja" a kérdést, és aztán jöhet a neheze, szóval azért a személyes különbségek még bőven szerepet játszhatnak ezekben a döntésekben. Nektek kell megegyeznetek. De alapvetően, nagy általánosságban nézve, szerintem bőven belefér a gyerekvállalásig ennyi idő, mert nagyon fiatal vagy te is és a barátnőd is. Nyilván 5-10 évvel idősebb lennél, már mást mondanék, de a jelen helyzetben alapvetően nem is bátorítanálak hamarabbi gyerekvállalásra.
okt. 24. 11:20
 36/51 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok kommentet! Most néztem meg mennyi jött és olvastam el.

Ezek szerint egyedi dolog, hogy valaki 7 vagy akár 10 évet vár a gyerekkel.

okt. 24. 12:14
 37/51 anonim ***** válasza:
33%
Én biztos nem vártam volna ennyit, akkor se, ha 20 évesen ismerem meg az igazit, de ezt nektek kell érezni.
okt. 24. 12:48
 38/51 anonim ***** válasza:
68%

Az első évdordulónkon màr úton volt a nagylányunk...akarattal.

1,5 éves volt, mikor összeházasodtunk és született azóta még 2 tesója.

okt. 24. 13:25
 39/51 anonim ***** válasza:
53%
Mi 12 év után vállaltunk babát, de közben volt egy hároméves szünet. Miután újra összejöttünk, akkor viszont hónapokon belül eldöntöttük.
okt. 24. 15:12
 40/51 anonim válasza:
Mi 2014-ben jöttünk össze, fél év után költöztünk össze, akkor 19 éves voltam. 2022-ben hazasodtunk össze és jelenleg sajnos a meddőségiben küzdünk egy babaért...
okt. 24. 17:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!