Megismerkedést követően hány év elteltével vállaltatok gyereket?
Vállalkozó szellemű fiú vagyok. Most fejezem be az egyetemet, és ez után bele is vágok. Nagyra törő céljaim vannak, de emellett szeretnék magam mellé egy hasonlóan támogató barátnőt, aki most összejönni látszik.
Ha most megismerkednénk, vajon 7-9 évet kibírna egy kapcsolat a gyerek témáig?
Monogám típus vagyok, nem érdekel más a választottamon kívül...
Jelenleg 22 vagyok, a lány közel 20.
Ui.: ne bíralkodjatok, köszönöm.
Szerintem ezt érezni kell, hogy mikor vagytok megérve.
Mi 19 évesen jöttünk össze és 27 évesen szültem.
Akkor éreztük úgy mindketten hogy szeretnénk.
Fölösleges ilyeneken gondolkodni,egyrészt majd érzitek mikor szeretnétek, másrészt ha véletlenül becsúszik akkor úgyis újratervezés van.
Harmadrészt odáig el is kell jutni még...
Szóval szerintem engedd el, majd érzitek, és alakul.
A Ti korotokban még bőven jó az a 7-8 év. A rokonságban van olyan házaspár, akik szintén a 20-as éveik elején jöttek össze, azt hiszem 21 volt a fiú, 19 a lány. Ők kb 7-8 év után vállaltak gyereket.
Mi a férjemmel már 30-asok voltunk, mikor összejöttünk, nálunk természetesen már gyorsabban ment, mi 2 év után döntöttünk a gyermekvállalás mellett.
Nagyon fiatalok vagytok, bőven ráértek, de ezt a választottal kell megbeszélned. Hiába vállaltunk mi 6 év után, ha ő már 25 éves kora körül anya szeretne lenni. És hiába szeretne ő az lenni, ha te csak 30+ akarsz majd apa lenni.
Az én fiatal húszas kapcsolatom pont ezért ért véget. Mondjuk ott a srác volt fiatalabb egy évvel. 24 voltam, ő 23 amikor szétmentünk 4 év után és mindig kijelentette, hogy ő belátható időn belül még nem szeretne gyereket. Én sem azonnal akartam és voltak más gondjaink is, de azért jó lett volna látni egy képet, hogy kb. mikorra tervezné a dolgot. 34 vagyok. Van egy 2 éves és egy 1,5 hónapos gyerekünk. Az említett exem még mindig ott tart, hogy se lánykérés, a gyerektéma is távol áll még tőle. 7 éve együtt vannak a barátnőjével, aki most kezd szenvedni, amiért nincs előrelépés.
Szóval a legfontosabb szerintem az, hogy nyílt lapokkal játszatok és ha az elképzeléseitek működnek, akkor van alapja a kapcsolatnak. Majd egyszer "összeértek" a feladatra.
6 év, de én egy rossz házasság után voltam, semmibe nem akartam beleugrani.
Amúgy nekünk nagyon jó volt így, a szerelmes éveket kiéltük, amikor meg már nem pörget úgy az adrenalin, jöttek a gyerekek, és nyugodtabban tudtuk kezelni, hogy kevesebb az idő egymásra. Most megint több, és ez is olyan jó.
Első gyerekemnél 6 éve voltunk együtt az exemmel (21 éves voltam, mikor született, ő 24.)
3 éves korában szétmentünk.
A férjemmel 2 és fél hónapja, mikor pozitívat teszteltem. (Ekkor a lányom 6 éves volt.)
Nekem ott volt példának, hogy az idő nem feltétlen garancia semmire.
9 éve vagyunk együtt, a harmadik közös (azaz a negyedik) gyereket várom decemberre.
A Te esetedre annyi, hogy 7-9 évvel előre nem lát senki, addig bármi lehet.
2016ban jöttünk össze, 2019ben szültem az elsőt 26 évesen. Én már csak a korom miatt sem vártam volna tovább.
De ti fiatalok vagytok, elöttetek az élet. Simán ráér pár év múlva is ez a téma. De ami szerinte fontos, hogy ezt még az elején beszéljétek át.
Mert ha nem egyezik a vélemény, ne legyen belőle nézeteltérés, esetlegesen szakítás késöbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!