Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ilyen rejtélyes terhesség...

Ilyen rejtélyes terhesség létezhet valóban?

Figyelt kérdés

A napokban felugrott valami külföldi kiscsaj tiktok videója amint ringatja az újszülött babáját.

A videóban arról beszél, hogy kb az utolsó hónapban tudta meg hogy terhes, még az egy hónappal ezelőtti terhességi tesztje (amit ezek szerint a 7.hónapban csinált) is negatív volt illetve vérvételen sem látszott semmi. Végül a 8.hónapban elment hasi ultrahangra és ott derült ki hogy 3-4 hét múlva szül.

Elhiszem hogy létezhetnek extrém esetek, volt régen az a “nem tudtam hogy terhes vagyok műsor is”

De ilyen van hogy egy 7 hónapos terhességet ne mutatna ki semmilyen teszt? Se vizelet se vér? Vagy csak egy lájkvadász videó volt egy kis plusz nézettségért?

aug. 31. 15:35
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Ja és azt kihagytam, hogy legalább 10en írták kommentben, hogy “jaaaj velem is pont ugyanez volt”
aug. 31. 15:38
 2/18 anonim ***** válasza:
94%
Kamu. Persze lehet negatívat tesztelni úgy, hogy csak éppen belemártod és már nézed is, vagy ha el akarod titkolni vannak rá módok. De csak kifelé játssza el legfeljebb, saját maga biztosan tudja már rég.
aug. 31. 15:48
 3/18 anonim ***** válasza:
55%

Számomra is nehéz elhinni. Főleg a nrgatív tesztet is.

De van ilyen...

Pl férjem unokahuga 3hónapos terhesen még nem tudott a terhességéről. Fáradékony volt, szédült, rosszul volt. Fogamzásgátlót szedett, a megvonásos vérzéde is megvolt, terhesség fel sem merült benne.

A háziorvosa laborba küldte. A labor egyáltalán nem mutatott terhességre utaló értéket.

Akkor derült ki, amikor megmozdult a baba.

Kolléganőm a másik eset. Napi szinten együtt dolgoztunk. 50kg volt mindig is vaságyastól.

Idősgondozók vagyunk. Napi szinten emelgetjük a gondozottakat.

Egyik nap úgy jött be, rosszul van. Vesegörcse van, fáj a dereka. Végül mentő vitte kórházba.

A vesegörcsből egy 8hónapisnak megfelelő baba született.

Én mondom, semmit nem vettem ebből külsőre észre rajta.

De 2 gyerek után, nem tudom elhinni, h nem érezte mozogni pl

aug. 31. 16:03
 4/18 anonim ***** válasza:
88%
Végig menstruált, 3-as? Nulla hasnövekedéssel? Ennek a hihetősége a kérdésbeli történet hihetőségével ért fel.
aug. 31. 16:19
 5/18 anonim ***** válasza:
93%
Várandósság előtt is nehezen hittem az ilyen sztorikat, de 20 hetesen már teljesen egyértelmű volt a baba mozgása, a 30. héttől olyan formákat tud a hasam ölteni, mintha egy alien lenne odabent, illetve olyan erővel tudja magát a bordáim alá préselni, hogy néha levegőt alig kapok. A melleim folyamatosan nőnek, telítődnek, a régi melltartóim rég nem jönnek rám. Éjjel 2 óránként pisilni ébredek.
aug. 31. 16:26
 6/18 anonim ***** válasza:
45%

De te tudod, hogy terhes vagy, és nem is gondolsz másra, minthogy az a baba legyen.

Ha meg valaki még nem volt terhes, nem is gondolja, hogy az lehet (mert mondjuk PCOS vagy más miatt akár hónapokig kimarad a vérzése normál esetben is), az arról sem fogja tudni, hogy magzatmozgás, ami az.

Ismertem ilyen nőt. Sok évig hiába akart gyereket, a férje elhagyta a meddősége miatt. Elhízott is volt. Aztán egy rövid ideje tartó románcból lett terhes, nem vette észre.

A munkahelyéről vitték be hasi panaszokkal, nem hitte el a mentősöknek, hogy szerintük szülni fog.

Az ég világon semmi oka nem volt eltitkolni, mert minden vágya volt korábban egy gyerek.

Ami meg a mozgásokat illeti: kolléganőmnek megpuffadt a hasa és 100%-ig olyannak érezte a bélmozgásait, mint mikor terhes volt (2 gyereke már volt addigra.) Ő meg azt nem akarta elhinni az UH vizsgálatig, hogy nem terhes. Azt hiszem, fantom mozgásnak nevezik ezt.

Hasonlót én is tapasztaltam szülés után több hónappal.

Tehát ahogy a már szült nő összekeverheti a nem magzatmozgást a magzatmozgással, a tapasztalatlan pláne.

aug. 31. 17:10
 7/18 anonim ***** válasza:
80%
Nem mondom, hogy nincs ilyen, csak hogy én nem hiszem el...
aug. 31. 17:23
 8/18 anonim ***** válasza:
22%

4!

Nem látok bele a bugyijába, nem is akarok. De jó viszonyban vagyunk, én elhiszem hogy nem vette észre.

És igen, kb 0 hasnövekedéssel...

aug. 31. 18:47
 9/18 anonim ***** válasza:
83%
Kriptikus terhességnek hívják ha valaki utána szeretne olvasni.
aug. 31. 19:12
 10/18 anonim ***** válasza:
78%
Van, hogy a vizeletbe nem választódik ki a hcg, ritka de előfordul. A vérvétel már nem ilyen, de ha nem kér valaki hcg szint mérést alapból nem nézik, más meg nem jelzi a terhességet a vérképben. Ahogy az is, hogy a baba nem mozdul, csak épphogy és a has sem növekszik, de ezek együtt extrém ritkán vannak, hogy tényleg semmi de semmi jele sincs.
aug. 31. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!