Ilyen rejtélyes terhesség létezhet valóban?
A napokban felugrott valami külföldi kiscsaj tiktok videója amint ringatja az újszülött babáját.
A videóban arról beszél, hogy kb az utolsó hónapban tudta meg hogy terhes, még az egy hónappal ezelőtti terhességi tesztje (amit ezek szerint a 7.hónapban csinált) is negatív volt illetve vérvételen sem látszott semmi. Végül a 8.hónapban elment hasi ultrahangra és ott derült ki hogy 3-4 hét múlva szül.
Elhiszem hogy létezhetnek extrém esetek, volt régen az a “nem tudtam hogy terhes vagyok műsor is”
De ilyen van hogy egy 7 hónapos terhességet ne mutatna ki semmilyen teszt? Se vizelet se vér? Vagy csak egy lájkvadász videó volt egy kis plusz nézettségért?
Számomra is nehéz elhinni. Főleg a nrgatív tesztet is.
De van ilyen...
Pl férjem unokahuga 3hónapos terhesen még nem tudott a terhességéről. Fáradékony volt, szédült, rosszul volt. Fogamzásgátlót szedett, a megvonásos vérzéde is megvolt, terhesség fel sem merült benne.
A háziorvosa laborba küldte. A labor egyáltalán nem mutatott terhességre utaló értéket.
Akkor derült ki, amikor megmozdult a baba.
Kolléganőm a másik eset. Napi szinten együtt dolgoztunk. 50kg volt mindig is vaságyastól.
Idősgondozók vagyunk. Napi szinten emelgetjük a gondozottakat.
Egyik nap úgy jött be, rosszul van. Vesegörcse van, fáj a dereka. Végül mentő vitte kórházba.
A vesegörcsből egy 8hónapisnak megfelelő baba született.
Én mondom, semmit nem vettem ebből külsőre észre rajta.
De 2 gyerek után, nem tudom elhinni, h nem érezte mozogni pl
De te tudod, hogy terhes vagy, és nem is gondolsz másra, minthogy az a baba legyen.
Ha meg valaki még nem volt terhes, nem is gondolja, hogy az lehet (mert mondjuk PCOS vagy más miatt akár hónapokig kimarad a vérzése normál esetben is), az arról sem fogja tudni, hogy magzatmozgás, ami az.
Ismertem ilyen nőt. Sok évig hiába akart gyereket, a férje elhagyta a meddősége miatt. Elhízott is volt. Aztán egy rövid ideje tartó románcból lett terhes, nem vette észre.
A munkahelyéről vitték be hasi panaszokkal, nem hitte el a mentősöknek, hogy szerintük szülni fog.
Az ég világon semmi oka nem volt eltitkolni, mert minden vágya volt korábban egy gyerek.
Ami meg a mozgásokat illeti: kolléganőmnek megpuffadt a hasa és 100%-ig olyannak érezte a bélmozgásait, mint mikor terhes volt (2 gyereke már volt addigra.) Ő meg azt nem akarta elhinni az UH vizsgálatig, hogy nem terhes. Azt hiszem, fantom mozgásnak nevezik ezt.
Hasonlót én is tapasztaltam szülés után több hónappal.
Tehát ahogy a már szült nő összekeverheti a nem magzatmozgást a magzatmozgással, a tapasztalatlan pláne.
4!
Nem látok bele a bugyijába, nem is akarok. De jó viszonyban vagyunk, én elhiszem hogy nem vette észre.
És igen, kb 0 hasnövekedéssel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!