Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szoptatás, mint fogamzásgátlás...

Szoptatás, mint fogamzásgátlás az orvosok szerint?

Figyelt kérdés

Webbetegen találtam ezt a cikket és nagyon meglepődtem. Orvosok csináljak ezt az oldalt, azt írja a fejlécben.

[link]

2024. máj. 28. 12:36
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:
75%

37: Vissza is adhatnám a diplomám, ha nem tudnám, hogy előbb lesz peteérésem és csak utána menstruálok ;). Ugyan pont szoptatás alatt lehet (pecsételő) vérzés, peteérés nélkül, ami megtéveszthet. Az eredeti kérdés alatt kifejtette a kérdező, hogy pontosan milyen módszerre gondol. A válaszolók jó része (én is) erre reagált. Te kötöd az ebet a karóhoz, hogy a szoptatás nem működik. Ez szalmabáb érvelés! Senki sem írta azt, hogy önmagában a szoptatás biztosan megakadályozza a teherbeesést.

"szoptatás meg a gyerek etetésére lett kitalálva" és még pár egyéb dologra. A szoptatás azt jelzi a szervezetednek, hogy van egy kicsi gyereked, akit ilyen módon is táplálnod kell még. Állati nagy pazarlás és komoly hazárdjáték lenne, ha semennyire sem gátolná ilyenkor az újabb teherbeesést. A tejtermeléshez és a terhességhez is sok energia kell. Az sem véletlen, hogy terhesség alatt durván csökkenni szokott a tej mennyisége, hogy már az új utódra menjen el inkább az anya energiája. Érdemes megnézni a természeti népeket, hogy általában mekkora korkülönbség szokott lenni a gyerekek (terhességek) között. Na, nem azért mert olyan jó hozzáférésük van a modern fogamzásgátlási módszerekhez.

2024. jún. 13. 15:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!