Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szoptatás, mint fogamzásgátlás...

Szoptatás, mint fogamzásgátlás az orvosok szerint?

Figyelt kérdés

Webbetegen találtam ezt a cikket és nagyon meglepődtem. Orvosok csináljak ezt az oldalt, azt írja a fejlécben.

[link]

2024. máj. 28. 12:36
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
49%

18!

Ha 24 órában folyamatosan szopik se érdekel, miután ott van, hogy 6 HONAP ALATTI, KIZÁRÓLAGOSAN SZOPTATOTT baba esetén. A 20 hónapos még mindig több mint háromszor annyi idős es nyilvánvalóan nem kizárólagosan szoptatott. Remélem egyik gyerekkel se te gyakorlolod majd az értelmező olvasast

2024. máj. 28. 18:32
 22/41 anonim ***** válasza:
17%
21# Biztos nagyon okos lehetsz, hogy olvasmányok, könyveknek hiszel. Ahelyett,hogy fel fognád az emberi test nem gép, ami úgy működik, ahogy az le van írva. Van akinek össze jön a gyerek, van akinek nem . Te hiába írsz bármit is. Ha pl 20 ember meg cáfolja. Kb olyan mintha a gyereked is könyv szerinte nevelnéd, mert le van írva, akkor nyilván az a jó 🙃
2024. máj. 28. 18:39
 23/41 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a 6 hetes kontrollon azzal kezdte az orvos, hogy a szoptatás nem védekezés, ha nem akarok kistesót, használjunk valamilyen fogamzásgátló eszközt.

Aztán a védőnő is elmondta, hogy sokan ezt nem tudják, és csodálkoznak, hogy teherbe estek.

2024. máj. 28. 19:22
 24/41 anonim ***** válasza:
100%

Szoptatok es fejek is. A doki azt mondta hogy nagy valoszinuseggel nem fog megjonni amig szoptatok, de ez nem fogamzasgatlo modszer szoval ha nem akarok teherbe esni mas modszerrel vedekezzunk. 5honapra szülés utan meg is jott.

Erre nem lehet alapozni. Barmikor indulhat egy peteeres.

2024. máj. 29. 12:23
 25/41 anonim ***** válasza:
Nekem 3 hónapos volt a gyerek mikor meg jött először a havim. Ugyan úgy szoptattam tovább elég sokáig még.
2024. máj. 29. 19:38
 26/41 anonim válasza:

Szia.

Erre nem alapoznék.

Mindent át olvastam én is első gyerekes anyukaként.

13 hónapos a gyermekem, azóta is cicizik és tej is van bőven. Első perctől kezdve!

6 hetes kontrollon jelezte felém az orvosom,hogy már lát érett petesejtet így készüljek,hogy 1 héten belül menstruálni fogok.😅

Gyógyszert is szedek azóta.

De van ismerősöm,aki szoptatás és alacsony hatású gyógyszer mellett lett kismama.

2024. máj. 29. 22:04
 27/41 anonim ***** válasza:
54%

19, anyám ezekkel a feltételekkel lett terhes az öcsémmel. A barátnőmnek így lettek ikrei.

Az isten megáldjon már titeket komolyan. A szoptatás NEM FOGAMZÁSGÁTLÓ TÉNYEZŐ. Akárhogyan csavargatjátok meg mondogattok plusz feltételeket.

2024. jún. 10. 22:55
 28/41 anonim ***** válasza:
31%

#27 nem a szoptatás a fogamzásgátló tényező hanem az, hogyha valakinek nincs ovulációja. Szülés után ha valaki szoptat lehet, hogy akár 1 vagy 1,5 évig se lesz ovulációja, azaz nem tud teherbe esni, csak ismernie kell a testét, hogy ezt ki is tudja használni.

Persze tudjuk itt mindenki ikrekkel lesz terhes még fogamzásgátló szedése mellett is, meg mensrruáció első napján vérben tocsogós szextől is és egy ciklusban 3 spontán ovulációjuk van...

2024. jún. 11. 09:35
 29/41 anonim ***** válasza:
54%

Olvasd el a kérdést újra, 28!

Teljesen mindegy mit magyaráztok bele. Kizárólag erre alapozni, hogy hú majd addig nem ovulálsz, mert ez a marinéne féle népi megfigyelés, egyszerűen felelőtlenség.

Egyébként anno én úgy jöttem össze, hogy a muter tolta a fogamzásgátlót és mellette a pharmatexet is. Aki hajlamos rá, az mindenhogy hajlamos.

Nekem meg hónapokig tartott mindkét gyerek foganása, ciklusfigyelés meg hőmérő meg peteérésbámulás meg tüszőrepedésriasztó ellenére is.

2024. jún. 11. 10:07
 30/41 anonim ***** válasza:
100%

29: Hányan írták itt azt, hogy ha szoptat, akkor tutibiztos, hogy nem lehet terhes? Szerintem senki. Az, hogy a szoptatás valamilyen szinten nehezíti a teherbeesést, tény. Az idézett cikkben le is írják, hogy ha néhány - elég szigorú - feltétel teljesül, akkor a megbízhatósága 99% feletti. Az életemet nem bíznám rá, de olyan helyzetben, ahol nem tragédia, ha útnak indul még egy baba, szerintem bőven belefér. És azért nem egy Mari néni azt mondta kategória. Mi is tudtuk, hogy szeretnénk még gyereket, a férjem ráadásul elég jól rá szokott érezni, mikor van peteérésem, kiderült, hogy ha szoptatok, akkor én is észreveszem, így ezen nem stresszeltünk. Ha gáz lenne egy terhesség, nem építenék erre.

Amit írtál a fogamzásgátlásról, ismerős. Anyu mondta, hogy ő akkor is terhes lett, ha csak ránézett apám :) spirál mellett is. Nekünk meg éveket kellett várni az elsőre, pedig rajta voltunk az ügyön. A második gyerek szoptatás mellett jött, csakhogy már másfél éves volt a testvére (amúgy 15 hónapig nem jött meg, a testvérénél is már több, mint 1 évnél tartunk). 16-os voltam

2024. jún. 11. 16:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!