Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szoptatás, mint fogamzásgátlás...

Szoptatás, mint fogamzásgátlás az orvosok szerint?

Figyelt kérdés

Webbetegen találtam ezt a cikket és nagyon meglepődtem. Orvosok csináljak ezt az oldalt, azt írja a fejlécben.

[link]

2024. máj. 28. 12:36
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
0%
Egy internetes cikket akartok hiteles forrásként eladni. Ez komoly? Egyetlen épeszű orvos sem mondja azt, hogy a szoptatás bármit is gátolna. Ez a válasz a kérdésre, mindegy egyéb más csak felesleges duma.
2024. jún. 11. 21:02
 32/41 anonim ***** válasza:
64%
31: Ha az ember jobban rákeres (pl. beírja google scholarba, pubmedbe, hogy "lactational amenorrhea method"), elég sok cikket kiad a témában, lektorált szakfolyóiratokból. Ez alapján nagyon sok nem "épeszű orvos" van. Senki sem mondja azt, hogy kukába a gumival és azt sem, hogy ha az anya mellét csak megérinti a kisded, akkor már nem eshet teherbe. Miért fáj az neked, ha a sok fogamzásgátlási alternatíva között van egy ilyen is, ha leírják a feltételeit és korlátait.
2024. jún. 12. 00:44
 33/41 anonim ***** válasza:
21%
32: talán mert nem működik? Konkrétan egyáltalán nem működik, mert az én korosztályom legnagyobb részének pontosan így lett igen rövid időn belül kistestvére. Hiába szabjátok itt a plusz feltételeket, egyszerűen egy NEM MŰKÖDŐ metódusról van szó. A mai napig sem működik, tapasztalom minden évben, amikor benn fekszem a nőgyógyászaton a kórházban.
2024. jún. 12. 06:59
 34/41 anonim ***** válasza:
22%
Hát, 33, te se csinálsz jól valamit, ha évente fekszel be a nőgyógyászatra
2024. jún. 12. 07:02
 35/41 anonim ***** válasza:
10%
Krónikus betegségem van, amit kezelni kell minden évben. Örökletes betegség, nyilván nem jókedvemből megyek oda évente két hétre… De várom a további okoskodásokat, hátha majd te leszel az első, aki megoldja. Végülis ahogy elnézem, itt mindenki Dr. Google iskolájában végzett, az én orvosom meg csak Semmelweises meg Svàjcban volt évekig, mit tudhat ő a női testről?
2024. jún. 12. 07:18
 36/41 anonim ***** válasza:
57%

33: ez olyan, mint ha azt írnád, hogy a gumi nem működik, mert amellett is terhes lehet az ember. De ha rendesen alkalmazza, akkor nagy százalékban (ami nem 100%) nem lesz az. Ha megnézed a kettő megbízhatóságát, nagyjából hasonló, csak a LAM-nál jobban kell figyelni a feltételekre. De írhatom a tablettát, azt is el lehet felejteni, jöhet egy hányás-hasmenés, másik gyógyszer gyengíti a hatását vagy csak pech. Ebből a pech az, amikor tényleg nem működik. Az orvosod valószínűleg elég sok "azt hittem, hogy ha szoptatok, nem leszek terhes" nővel találkozott. Ha ezt a módszert népszerűsíti, lehet hogy csak az marad meg a paciensben, hogy valami szoptatásról meg fogamzásgátlásról magyarázott. Egyszerűbb azt mondani, hogy használjon más módszert (is). Hülye analógia, de hozzám közelebb áll: ez olyan, mint amikor az állatorvos nyomatja, hogy ivartalanítsák az állatokat, mert akkor nem lesz nem kívánt szaporulat (az EÜ hatásait most hagyjuk). Meg lehet máshogy is ezt előzni, de ő azokkal találkozik, akiknek ez nem sikerült.

Megjegyzem, én is ráerősítettem a nőgyógyászomnál a szoptat azt' mégis terhes vonalra, csakhogy nálunk tervezett terhességről volt szó és tisztában voltam vele, hogy már van peteérésem. Ez neki vagy lejött vagy nem. De ha a szoptatás egyáltalán nem gátolja a fogamzást, akkor nem tudom, mitől nem jött meg a szülés után 15 hónapig?

Egyébként meg nem véletlenül írtam a google scholart(!) és a pubmedet lektorált folyóiratokkal. Szakirányú végzettséggel rendelkezők bizony lelkesen használják ezeket és a hasonló kereső oldalakat. Ez rám is vonatkozik és a munkatársaimra is. Nem kell mindent kritika nélkül benyelni, de nem is minden hülyeség, amit a neten talál az ember.

2024. jún. 12. 15:14
 37/41 anonim ***** válasza:
0%

Ugye tudod, hogy nem feltétlenül lesz menstruációd, miközben peteérésed viszont simán van?

Innentől kezdve bukik is a litániád. Az orvosom 40 éve praktizál szülész-nőgyógyász-genetikusként. Nagyon is jól tudja, hogy egyetlen módszer sem 100%, hiszen volt már olyan kismamája is, akinek a vazektómián átesett férjétől lett babája.

Teljesen mindegy, hogy milyen plusz feltételeket szabtok mindenhez, az eredendő kérdés az volt, hogy a szoptatás, mint fogamzásgátlás működik-e. A válasz: nem, nem működik.

2024. jún. 12. 17:52
 38/41 anonim ***** válasza:
74%
#37 Akkor mivel semmi sem 100%,akkor írhatjuk, hogy a gumi mint fogamhásgátlás nem működik, a spirál mint fogamzásgátlás nem működik, a hüvelygyűrű mint fogamzásgátlás nem működik, a fogamzásgátló tabletta mint fogamzásgátlás szintén nem működik. Hiszen létezik olyan, hogy valaki ezek mellett terhes lesz, azaz nem működnek.
2024. jún. 12. 18:03
 39/41 anonim ***** válasza:
0%

Most komolyan egy konkrét fogamzásgátló módszert akarsz összehasonlítani a SZOPTATÁSSAL?!

Nyilván egyik módszer sem 100%, de azokat konkrétan fogamzásgátlásra találták ki. A szoptatás meg a gyerek etetésére lett kitalálva. Összehasonlíthatod a porceláncsészét meg a műanyag esőkabátot, csak nem lesz értelme.

2024. jún. 12. 18:21
 40/41 anonim ***** válasza:
68%
#39 Nem a szoptatással, hanem a cikkben leírt fogamzásgátlási módszerrel, ami nem csak a szoptatásból áll.
2024. jún. 12. 18:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!