Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 34 éves vagyok, a férjem 42....

34 éves vagyok, a férjem 42. Szeretnénk gyereket, de nem merünk belevágni. Meddig várhatunk még, hogy ne fussak ki az időből? Mennyi idősen lehet még szülni?

Figyelt kérdés

Elég bonyolult a helyzetünk, de próbálom röviden elmagyarázni, hogy tudjatok tanácsot adni. Külföldön élünk és én nem dolgozom, mert csak a férjem kapott engedélyt, én nem.

Egy egyszobás lakást bérlünk, amiben eléggé szűkösen vagyunk. Ez még nem is probléma, de a 3. emeleten van és nincs lift. Segitségem nincs, csak ketten vagyunk a férjemmel. Hogyan menjek pl. sétálni a gyerekkel? Gerincproblémám miatt sokat nem emelhetek és cipekedhetek, igy nem tudnám babakocsistól levinni a gyereket a 3-ról és vissza. Akkor vigyem először a kocsit és addig hagyjan fenn egyedül a babát? Ráadásul az autónk egy kétüléses sportautó, amibe nem tudnánk a gyereket hová ültetni. Le kellene cserélni egy nagyobbra. Szóval, ha elmegyünk nagyobb lakásba, és uj autót is vennénk, az kb. 1000 dollárral lenne több havi kiadás. Amit mondjuk még ki tudnánk gazdálkodni. Nem mennénk haza évente vagy nem mennénk nyaralni, stb. Ha lenne gyerek is, még sokkal többet kellene fizetnünk és nem biztos, hogy arra már elég lenne a férjem fizetése. Az most teljesen mindegy, hogy dolgozok-e. Ugyanis, ha dolgoznék, akkor ugyis itthon kellene maradnom a gyerekkel, mert itt nincs gyed és ilyesmi. Ha meg nem maradnék itthon, akkor a bölcsöde ill. a baby sitter vinné el a fizetésemet. Tehát ebből a szempontból mindegy.

Arra gondoltunk, hogy keresünk nagyobb lakást és próbáljuk a kocsit kifizetni, amilyen harar csak lehet. Igy a gyereket akkor vállalnánk, ha kevesebb lenne a kiadásunk. Illetve én is talán megkapnám a munkavállalásit és pár évig tudnék dolgozni. De ez nem 100%.

Meddig várjunk még? Lesz olyan, hogy ideálisabb helyzet? Vagy kockáztassunk és merjük bevállalni most és lesz, ami lesz? Bár nem vagyok a "ahol ketten esznek, ott a harmadiknak is jut" elv hive.

2009. jan. 5. 14:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
79%

na melyik nagyokos pontozta le az első válaszolókat??:-))

ugy látszik egyes kérdések vonzzák a hülyéket:-)

2009. jan. 5. 15:03
 12/14 anonim ***** válasza:
83%
Ez az egész pontozás egy nagy marhaság.Itt mindenki leirja a SAJÁT véleményét-nem tudom,hogy miért kell lepontozni.....
2009. jan. 5. 15:17
 13/14 anonim ***** válasza:
38%
Szia! Én már 27 évesen bepánikoltam, hogy túl öreg leszek a gyermekvállaláshoz, mondjuk mi stratból három gyerkőcön gondolkozunk. Szerintem ne várjatok, nem éri meg, kifuttok az időből, azután egész életen át hiányozni fog a gyermek. A kocsi és a ház, úgy veszem észre, nem akadály. A nevelésbeli segítség megoldható. Az ember néha igen furfangos megoldásokra képes, ha szüksége van rá. Inkább úgy érzem, kicsit félsz az egésztől. Azt is számítsd bele, hogy valóban előfordulhat, hogy akár éveket is próbálkoznotok kell, mire eredménye lesz. Nálunk is a férjem hozza a sok pénzt a házhoz, én is dolgozom, de az elmegy ennivalóra, számlákra. Van, hogy nem tudjuk, mi lesz egyik napról a másikra. Mégis, nagyon vágyunk már egy babára. Merjetek belevágni, a csöppség mosolya minden szűkölködésért kárpótol majd.
2009. jan. 5. 15:34
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Nem pontoztam le senkit. Mindenkinek hasznos volt a válasza számomra.

USA-ban élünk. Itt valóban nincs gyes, családi pótlék és társai. 6 hétig lehet az anyuka itthon és kész. Utánna vissza dolgozni, vagy marad itthon, de akkor a 6 hetes gyerekre (!) bölcsöde vár.

Orvoshoz már járok egy éve és kideritették, hogy milyen hormonproblémám van. Gyógyszerrel kezelik. Igy elvileg már a jövő hónapban vagy a következőben terhes maradhatok, ha akarok persze. Vagyis nem kell még évekig próbálkoznunk.

Mégeszer mindenkinek köszönöm a választ!

2009. jan. 5. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!