5 hónap múlva szerenénk belevágni a babaprojektbe! Milyen "óvintézkedések", illetve feladatok vannak előtte? Kezdjek el szedni valamit? (elevit, gravida? ) A nőgyógyászok nem nagyon ajánlják, úgy hallottam.
Ami fontos, az a rákszűrés, mivel azt úgyis csinálnának, ha kiderül, hogy babát vársz, de ugye egy évig érvényes. ÉRdemes elmenni tüdőszűrőre is, mert a védőnő megkérdezi (nem kéri ugyan, mert babásan már nem lehet, de amúgy is kötelező lenne, csak senki nem törődik vele)
Ami nagyon fontos, az a fogászat! Egyrészt egy teljes alsó-felső fogsor röntgen, mert bármi baj lesz a 9 hónap alatt a fogaiddal, ha van ilyen (nekem nem volt), akkor tudnak kezelni, ha nincs, akkor nem minden esetben (meg amúgy sem árt egyszer felnőttkorban csináltatni ilyet). Lyukas fogak betömése, ínyerősítő fogkrém használata - nekem ömlött eleinte belőle a vér, ami a hányásom mellé nem volt kellemes, attól is hányingerem volt, alig tudtam fogat mosni emiatt.
Hirtelen így ezek jutnak eszembe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!