Ki mikorra nem várja? (2024)
Sziasztok!
Van még aki ebben a hónapban próbálkozik?🙂
Én 12-ére nem várom!
Egy régebbi topik inspirálta a kérdést, ott elég jó kis csapat gyűlt össze😊
Gratulálok D!
Kitartást KT, hátha 🤞
Kérdező, linkelnél, hol láttad, hogy szoptatás alatt nem jó a sok folsav? Én mindenhol azt olvastam, hogy kell:
"Szoptató édesanyák többlet szükséglete nem szoptató édesanyákkal való összehasonlításban:
Vas +33%
Cink +57%
Jód +30%
E-vitamin +42%
C-vitamin +50%
Folsav +50%
Omega 3-zsírsav (DHA) +200 mg"
VV, úgy látom, ez jód, D(3) vitamin és folsav? Ezeket, plusz C és Omega-3,E-vitamint előző hónaptól kezdtem szedni, külön, nem ilyen vegyeskészítményben. Én nem fogok ilyenre váltani, mert az étkezésemhez igazítom a vitaminszedést, és így, külön-külön tudom alakítani az ütemet (mi mivel szívódik fel jobban, melyek ütik, akadályozzák egymást stb.). De tény, hogy a multivitaminok is jók tudnak lenni, 1 tabletta kivált sokat.
Kakadu
Folsav 3 mg tabletta 50x leírás, használati útmutató
Terhesség és szoptatás
Terhességben az első harmadában a már előző terhességben előfordult velőcsőzáródási rendellenességek megelőzésére adható.
A folsav átjut az anyatejbe, ezért szoptatás idején csak az előny/kockázat mérlegelése mellett adható.
De lehet csak ennél a terméknél
Èn Sachsen tartományban èlek. Kelet Németország. Igen, elég magas a folsav tartalma. De tényleg nem tudom, hogy sokat számított e vagy csak szimplán ennyire szerencsések vagyunk.
Szorítok hogy mihamarabb összejöjjön annak is, akinek most nem sikerült.
Nagyon sok olyat olvasni, hogy pont akkor sikerül amikor már elengedik és nem szamolgatnak. Bár ezt így könnyű mondani tudom.
Mindig van amin az ember idegeskedik. Èn most pont azon aggódom hogy minden rendben van e. Iszonyat amíg nem érzem a mozgást.
VV
Nekem Premens segített első babánál, legalább is 1 levél szedés után (1ev próbálkozas utan) egyből pozi lett.
Csak még elvetve szoptatok, vagyis a kisfiam jelenlegi állapota szerint. Egyik nap kevesebbet, egyik nap többet. Igy sokszor bizonytalan vagyok mit is szedhetek biztonságosan.
Igazabol akkor is bőven lehet idegeskedni, ha már megszulettek🙈 úgyhogy a gyerektervezestol kezdve életünk végéig aggódunk 😁
Ki hogy van? Hogy érzitek magatokat?
Én most raktam le a műszakom 8:30tol 20:30ig hulla vagyok.
Premensbe mik vannak?
KT
Ebben is barátcserje van, de bemasolom pontosan a hatóanyagokat
Hatóanyag: 20,0 mg extractum Agni casti fructus.
Segédanyagok: kolloid-szilicium-dioxid, mikrokristályos cellulóz, laktóz, magnézium-sztearát, makrogol 400, makrogol 20000, propilén-glikol.
Bevonat: Opadry white Y-1-7000: makrogol 400, titán-dioxid E 171, hipromellóz.
Nekem akkor az orvosom ajánlotta, de vény nélküli.
Azon kívül hogy fáj a fejem, én most jol vagyok, csak nagyon melegem van. Estére elmúlt a vérzésem halisten, ide ertek idobe az lh és hcg tesztek, úgyhogy... Utolsó lh tesztelős hónap hajrá😁
Neked jó pihit KT!😊
Lassan én is elteszem magam holnapra, ha már a gyerkőc idobe kidolt🙂
Na lehet rá keresek a tea mindig kimegy a fejemből vagy időm nincs rá 😅
Fej fájás az nem jó. Jobbulast jó pihit
KT
Nálam továbbra is tombolnak a rosszullétek és ez a hirtelen időváltozás sem lett a barátom. De bízom benne h mostmár elmúlik minden és jön az energiával teli második trimeszter.
Inez
De jó, hogy bemásoltad! Laktózérzékeny vagyok, és elég gyakran megfeledkezek róla 😅 annó terhesség alatt doki laktózos vastablettát írt fel nekem... Úgy begörcsölt kétszer a vesém tőle, hogy lefordultam a székről a padlóra. Persze a hős kutyánk jött arconnyalni, hogy megmentsen 😁
Nekem szerintem eddig nem ez életem legkönnyebb mensije. PMS csak 5 nappal hamarább érkezett, és olyan simán megy, hogy észre sem veszem.
Lombik időpontig megpróbálunk elintézni majdnem minden vizsgálatot, amit lehet. Múltkor megúsztam a méhtükrözést, egyedül attól tartok.
KT, mindig ilyen hosszú a műszak? Az nagyon kemény! Nekem a visszailleszkedés nehéz most a munkába. Auti gyerekekkel foglalkozok, és teljesen mások vannak ott, mint mikor elmentem. Nehéz úgy bekapcsolódnir, rájuk hangolódni stb., hogy pár hétig megyek, aztán bölcsis betegség miatt kiesek. Februárban kezdtem, összességében a betegségek miatt kb 1,5 hónapnyi ideje dolgozok még csak, de nagyon nem érzem a dolgot. Mintha idegen terepen lennék. Ráadásul olyan időbeosztásban, hogy túl sok esélyem sincs bármire.
Kakadu
Sziasztok
Igen mindig ilyen hosszú a műszak 3 nap vagy 2 nap mikor h Pepco már csak ilyen 😅
Csajok én már ezt nem értem ez a negyedik nap teszt negatív akkor tuti megint csak késik ugye? 🥺
Inez kitartás lassan jobb lesz talan😅
KT
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!