Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogyan nyugtassam meg magam?

Hogyan nyugtassam meg magam?

Figyelt kérdés
Úgy tűnik terhes vagyok, az orvos január 12.-re adott időpontot. Jelenleg a 6. hétben járok. A probléma az, hogy lehetséges hogy örököltem egy génbetegséget, ami vagy előjön vagy tovább örökítem.... Akkor van "rendben" a dolog, ha lányom születik. Tiszta ideg vagyok, mit tegyek?
2023. dec. 30. 09:01
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Tehát egy nemi X-kromoszómához kötődő, egyébként dominánsan öröklődő betegségről van szó. Tekintve, hogy te nem vagy vízfejű (magyarul ez a hidrokefália), így a két nemi X kromoszómádból legfeljebb az egyik hordozhatja a betegséget. Gondolom, egyik szülőd sem szenved ebben a betegségben, ebben az esetben 50%, hogy hibás gént örököltél. Szóval 50%, hogy erre teljesen egészséges vagy (nem is hordozod), és 50%, hogy hordozod. Ha hordozod, akkor ha lányod lesz, 50%, hogy hordozni fogja, 50%, hogy teljesen egészséges lesz. (Kivéve, ha az apa beteg, akkor 50%, hogy hordozó lesz a lányod, és 50%, hogy beteg.) Ha fiú gyereked lesz, és hordozó vagy, akkor 50%, hogy beteg lesz, 50%, hogy teljesen egészséges.

(Konkrétan nem néztem utána, hogy hogyan öröklődik, feltételeztem, hogy helytálló információkat írtál itt le.)

Azt viszont tudom 100%-ra, hogy NEM letális (halálos), ha a fiúgyerek örökli a betegséget. És a mai orvostudomány már tudja kezelni a vízfejűséget, műtéttel korrigálják a problémát, és ugyanolyan egészséges ember lesz belőle, mint bárki másból.

jan. 4. 02:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!