Hogyan nyugtassam meg magam?
Első babáját váró vagyok, és nyugtalanít a gondolat, hogy minden rendben van-e odabent. Amikor elmegyek egy-egy UH-ra, az megnyugtat, hiszen látom-hallom, hogy a baba szépen fejlődik, mozog, ver a kis szíve..stb. De a közte lévő időben meg parázom, hogy minden okés-e.
Nem vérzek, nincsenek erős görcseim, inkább kisebbek, húzódó hasfájások, ezek gondolom a méh tágulásának tünetei. Nem rossz a közérzetem, bár fáradékonyabb vagyok, van, hogy nem esik jó sem étel, sem ital, hiába vagyok fáradt, néha még az alvás sem jó.
Hogyan nyugtassam meg magam, hogy minden rendben (remélem), hiszen nyilván a babának sem jó, ha anyu idegeskedik.
Ehhez innentöl kezdve hozzá kell szoknod.
Anya leszel és egy egészséges idegeskedés mindig lesz.
Amire figyelj, hogy próbálj egy egészséges idegeskedésen belöl maradni. Nekem mindenképpen segít ha valamiröl elötte olvasok és megbizonyosodom, hogy meddig normál és meddig nem.
Pl a fájdalmak, vérzések, görcsök a terhesség alatt, a baba mozgása késöbb. Èrdemes szakkönyveket és nem barátnöket olvasni.
Mindig válazd a középutat, mindig arra gondolj, hogy semmi sem rossz, ha abbol a középutat választod. Semmit nem kell túlreagálni, de nem lehet csukott szemmel sem járni.
Most gondolj arra, hogy baj bármikor lehet. Lehet a szülésnél, lehet mikor csecsemö, és kiszaladhat egy atuo elé ha nagyobb, eleshet az iskolában majd, vagy 18 éves elütheti egy autó. Ezek a dolgok amiket nem tudunk elkerülni, de mindig egy apró idegeskedést fog okozni.
Vannak dolgok amikre viszont nekünk kell figyelni. Pl hogy terhesen ne dohányozzunk, ne igyünk, csecsemökorba ne hagyjuk felügyelet nélkül a pelenkázon(még akor sem ha még nem tud mozogni), kisgyerekként mindig fogjuk a kezés forgalmas út mellett, az iskola idöben lemondjuk neki mire figyeljen, 18 évesen elmondjuk, hogy ittas ember mellé még be sem üljön....
Szóval most a hormonjaid is okozzák ezt az erös aggodást, de a terhesség felkészít arra is, hogy egészsßeges aggódáskialakíts magadban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!