Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogyan nyugtassam meg magam?

Hogyan nyugtassam meg magam?

Figyelt kérdés
Úgy tűnik terhes vagyok, az orvos január 12.-re adott időpontot. Jelenleg a 6. hétben járok. A probléma az, hogy lehetséges hogy örököltem egy génbetegséget, ami vagy előjön vagy tovább örökítem.... Akkor van "rendben" a dolog, ha lányom születik. Tiszta ideg vagyok, mit tegyek?
2023. dec. 30. 09:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
98%

Nem értem a kérdést. Ha már terhes vagy, akkor most már semmit. Mondd majd el az orvosnak, ő fog tovabbi javaslatokat tenni.

Nem fogod megtudni a nemét elvileg a 12. hétig, szoval igazából csak ne parázz es kesz. Ha bevallaltad a babát, annyira sulyos nyilván nem lehet az a betegség.

2023. dec. 30. 09:07
 2/11 babyboom567 ***** válasza:
98%
Azt hogy lány lesz e csak a 12 hét után fogják megmondani,de mindenképpen genetikai vértesztre kellene menned.De nyilván ha neked van orvosi papírod erről a betegségről,akkor megvizsgálják az embriót.
2023. dec. 30. 09:09
 3/11 anonim ***** válasza:
89%
Sajnos nagyon sehogy. Csak a pozitívra kell gondolni. Ha mégis fiú, akkor már biztos, hogy örökli? Ugye, nem? Gondolj arra, hogy minden rendben lesz. Egyébként meg tenni ellene nem tudsz. Nehéz, tudom. Nekem vetélések miatt volt nehéz, hogy ne stresszeljem szét az egész terhességet.
2023. dec. 30. 09:10
 4/11 anonim ***** válasza:
98%

Ez a problémád?: A hemofília öröklődése

A betegséget nők és férfiak is örökíthetik, de míg a nők rendszerint csak a betegség hordozói, akiknél a másik, egészséges X-kromoszóma miatt nem alakul ki súlyosabb vérzés, addig a férfiaknál a betegség jelentkezik.

2023. dec. 30. 09:14
 5/11 anonim ***** válasza:
97%

Igy pontos: A hemofília öröklődése

Az esetek 2/3-ában a hemofília nemhez kötődő öröklődő betegség, mely a hibás X-kromoszóma átörökítése folytán alakul ki. A betegséget nők és férfiak is örökíthetik, de míg a nők rendszerint csak a betegség hordozói, akiknél a másik, egészséges X kromoszóma miatt nem alakul ki súlyosabb vérzés, addig a betegség a férfiaknál jelentkezik. A hemofília az esetek 1/3-ában ismeretlen okból, spontán génmutáció következtében alakul ki, hibás genetikai háttér nem mutatható ki a családi háttér vizsgálata során.1

2023. dec. 30. 09:15
 6/11 A kérdező kommentje:
Hidrocephaliarol van szó.... Ha fiú babám lesz, és örököltem a betegséget akkor nem életképes a baba.
2023. dec. 30. 09:20
 7/11 anonim ***** válasza:
92%

Miért nem a családtervezés előtt vizsgáltattad ki magad, hogy örökölted-e? És akkor ilyen esetben lehetett volna olyan mesterséges megtermékenyítési módot választani, hogy garantáltan lányod legyen.

Egyébként ismerősöm és húga is hasonló gondot örököltek, az idősebbiknél derült ki, aztán mire megvizsgálták a húgát is, már terhes volt fiú magzattal. Igazolták, hogy sérült lenne, megszakították a terhességét. Azóta van 2 lánya.

2023. dec. 30. 09:34
 8/11 anonim ***** válasza:
34%
Ha màr 6 hetes vagy nem tud adni esetleg Január első hetére adni időpontot?
2023. dec. 30. 09:50
 9/11 anonim ***** válasza:
81%
Most ne haragudj, szörnyű ezt mondani, de ha fiú esetén nem életképes a magzat, akkor semmit nem kell tenned, mert el fogsz vetélni.
2023. dec. 30. 11:03
 10/11 anonim ***** válasza:
9# az, hogy kint nem életképes nem jelenti azt, hogy nem mehet végig a terhesség. Rengeteg ilyen példa van. Ilyen genetikai betegség esetén meg lehet szakítani a terhességet.
2023. dec. 30. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!