Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha 11. Dpo a következő menstru...

Ha 11. Dpo a következő menstruáció kezdete applikáció szerint, mikor tesztelnél?

Figyelt kérdés
Az elmúlt 4.5 hónapban ovu után 11,12. Napon jött meg, tesztelnél vagy várnál pár napot, hogy tényleg nem jön meg? 🙈
2023. máj. 27. 17:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

#10! Én értem, hogy téged elbizonytalanít, de én a saját szemszögemből válaszoltam, mert más okból ugyan, de engem is elbizonytalanítanak és én úgy reagálok, hogy ok., járjunk utána és növeljük az esélyeket, ha lehet a reménykedés mellett, mert a kettő nem zárja ki egymást. Ezért én az ő helyében, meg a tiédben is azt tenném. Nekem a korom miatt minden orvos azt mondta, hogy úgyse leszek terhes, max.lombikkal. Pedig nálam idősebbeket is ismerek, akik szültek. Ezért átgondoltam, hogy ok.,ő a statisztikák szerint mondja, de vajon az én esetemben mennyire reménytelen a helyzet. Tudom, hogyha 20évvel fiatalabb lennék, könnyebb lenne, de az én saját esélyem lehet-e növelni, mert ha igen, akkor megteszem. Nézettem hormonlabort, mert hiába nézi a statisztikát a doki, hogy 100 velem egykorúból 90-nek már sz@r és hiába nézem én az általam ismert Jucikát, akinek meg jó, mert simán teherbe esett "idősen" és egészséges gyereket szült, én egyiktől se leszek terhesebb. Egyedül annak van értelme, ha utána nézek van-e konkrétan probléma és ha van, kezelhető-e. Ha kiderül, hogy nem kezelhető, elég lesz akkor bíznom a csodában.

Szóval ÉN azt tenném, hogy megnézném tényleg ilyen rövid-e a luteálisom, ha igen, akkor mitől és lehet-e rajta változtatni. A reménykedés mellett persze.

2023. máj. 28. 17:54
 12/18 anonim ***** válasza:
Igen természetesen fenn állhat probléma a rövid luteális fázisnál.Őszintén mikor elkezdtem olvasgatni bepánikoltam, gondoltam hogy orvosról orvosra kell majd járnom mert 10 napos luteális fázisnál szinte nagyon alacsony az esély hogy az a megtermékenyitett petesejt beágyazódhat.Ha a múlthónap is sikertelen lett volna kereshettem volna az okát.Nem tudjuk a kérdező mióta próbálkozik ha kb 8-12 hónapja akkor elképzelhető hogy a rövid luteális okozhat gondot és érdemes kivizsgálni. És sokszor a kor is okozhat gondot.Persze Juliskának meg Mariskának sikerült de az nem azt jelenti hogy Jucinak is fog.Hány éves vagy?
2023. máj. 28. 19:22
 13/18 A kérdező kommentje:

Az előző terhességemnél is 16.,17.napon volt ovu és 28 napos ciklusaim voltak.

Így kvázi 12.napon nem jött meg és a teszt is pozitív volt.

Most napi 2 szoptatás mellett szeretnék újra terhes lenni kezelt pajzsmirigy problémával.

Nem teszteltem végül, de délután kevés friss vér tavozott, úgyhogy kb el is engedtem ezt a hónapot 🙄

2023. máj. 28. 19:38
 14/18 anonim ***** válasza:

#12! 41elmúltam, de már 40évesen is ezt hajtották, mintha még sose fordult volna elő a világtörténelemben, hogy 40fölött szült valaki🤷🏼‍♀️ Végül relatíve gyorsan teherbe estem, de sajnos elvetéltem. Gondolom, most az fog jönni tőlük, hogy úgyse fog már megmaradni, hiába esek teherbe🙄 Persze, akkor se éltem bele magam, de nem azért, mert azt mondták, hanem mert a realitás valóban az volt. Ha csak a kort nézzük, ilyenkor már 50% a vetélési arány. De mivel halvány, eleinte lassan erősödő tesztjeim voltak, plusz később jött mellé pici vérezgetés is és addigra már tudtam, hogy van egy félig keteletlen enyhe IR-em is, az az 50egyre csökkent, tudtam, hogy jóval nagyobb az eselye a nemnek, mint az igennek. Viszont most úgy vagyok vele, ha már ragaszkodunk a statisztikákhoz, túlvagyok a sikertelen 50százalékon, jöhet a sikeres😁 Dolgozom a petesejtjeim fiatalításán, az IR-kezelésén és mindent megteszek, hogy rácáfoljak az orvosokra. Emellett reménykedem.

De látod, fölöslegesen vitáztunk. Kiderült, hogy a Kérdezőnek már összejött így is a baba, jelenleg még szoptat és tud akadályról is, amit kezel. Így azt tudja tenni, amit tesz. Próbálkozik, reménykedik és elfogadja, amikor nem sikerül. Új hónap új esély. Én drukkolok neki is.

2023. máj. 28. 20:03
 15/18 anonim ***** válasza:

# 14 Nagyon sajnálom az eseted :( Én bízom benne hogy összejön, szoritok neked. Ez olyan mint amikor aztmondják az orvosok hogy nem lehet x-nek gyereke majd mégis csoda módon lehet.Felül lehet múlni ezt az egész orvosi dolgot a hittel.

Nagyon sajnálom a vetélésed.Igazából 5 hetes terhes vagyok és ez a legnagyobb félelmem, a vetélés.

2023. máj. 28. 20:08
 16/18 anonim ***** válasza:

#15! Az a durva, hogy annyira belém beszélték, hogy úgyse leszek terhes, hogy a vetélés valahogy meg se fordult a fejemben egészen addig, amíg terhes nem lettem. Akkor viszont az első pillanattól éreztem, hogy nem lesz jó vége.

Valahogy mindig az volt bennem, hogy tuti, nem esek teherbe, de ha valami csoda folytán mégis, akkor ő meg is születik, ezért erre egyáltalán nem készültem fel.

Az orvosok azért idegesítettek, mert nem láttak leleteket, kizárólag a koromra hivatkoztak. Később már látták, elmondták, hogy minden tökéletes, ugyanakkor ugyanúgy fújták, hogy úgyse leszek terhes. Hát, basszus, akkor mondja azt, mi alapján olyan biztos benne.

Köszönöm. Én is drukkolok neked, hogy minden rendben legyen!🤞Első baba?

2023. máj. 28. 20:17
 17/18 anonim ***** válasza:

Milyen jelek voltak a vetélesed elött? Borzasztó lehetett átélni mivel megszenvedhettél eleve a teherbe eséssel.Egy 40 éves is lehet egészséges és képes a teherbe esésre ezt beis bizonyitottad :(

Legelső baba igen, eleve nem fűztem hozzá sok reményt a rövid luteális fázisom miatt az előző 3 hónap sikertelen volt így annak könyveltem be hogy azért nem sikerül,Végül mégis csoda történt. Kedden megyek az orvosomhoz, a vérvételes leletemmel, tanácsot kérni, elbeszélgetni milyen vitamint ajánl stb.

2023. máj. 28. 20:37
 18/18 anonim ***** válasza:

#17! Hát, ugye először halvány volt a teszt és lassan erősödött. Ez még nem perdöntő, csomó problémamentes terhességnél is van ilyen, de mivel a korom miatt már a petesejtek nagy része sérült, így inkább azt valószínűsítettem, hogy életképtelen. Tüneteim is nagyon enyhék voltak, ami szintén nem gond, de így együtt azt mutatta, hogy nem túl magas a hcg-m. Aztán kezdődött a minimális barnázás. Az ügyeletes orvos azt mondta, hogy ez semmi, de adott progreszteront, meg Rutascorbint. Én viszont 1 nappal előtte mérettem progreszteront és tudtam, hogy az 1.trimeszter tartományán belül volt, ha nem is túl magas. Tehát nem bíztam benne, hogy attól van. Ugye, elkezdtem szedni és nem múlt a vérzés, hanem erősödött, így már biztos lehettem benne, hogy nem az volt a baj. Kicsit már pirosas, olyan rozsdabarna is lett. Akkor már biztos voltam benne, hogy elhalt és megjönne, csak a progi nem engedi. El is döntöttem, hogy másnap tesztelek, az már biztos halványabb lesz és elmegyek dokihoz, hogy megerősítse, hogy elhalt és abbahagyjam a progit, mert így csak meghosszabbítom a szenvedésem.

Reggel fájdalom nélküli görcseim voltak. Nem tudom, hogy mondjam, talán, ahhoz hasonló, amikor hasmenésed van, és érzed a beledben a bugyorgást, de nem fáj, csak ugye lejjebb volt.

Elmentem tesztelni és vizeletminta teljesen presszó kávé barna színű lett a vértől. Nem volt darabos, de a petezsák akkor távozott 😥 A teszt viszont minden addiginél sokkal erősebb lett, tehát addig még fejlődött, amikor én már azt hittem, hogy nem.

A teherbeeséssel nem a korom miatt szenvedtem😉De igen, több mint 20 éve szeretnék babát és ugye napról-napra fogy az esély, szóval eléggé megviselt.

2023. máj. 28. 21:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!