Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Az elköttetést hogy lehet...

Az elköttetést hogy lehet kezdeményezni?

Figyelt kérdés
Azt olvastam, hogy meg kell igényelni, megerősíteni fél év múlva, aztán még fél év múlva végzik el. Mikor és hol lehet ezt igényelni? Nőgyógyásznál? Ha most terhes vagyok, akkor szülés után mikor érdemes csináltatni? Lehet azalatt, amíg még szoptatok? Jó lenne minél kevesebbet a védekezéssel foglalkozni szülés után.
tegnapelőtt 16:07
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Harmadik várandósságnál nálunk megkérdezi a nőgyógyász.
tegnapelőtt 16:23
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon csak 3 gyerek vagy 40 éves kor után lehet, külföldön bármikor, csak nem olcsó.
tegnapelőtt 16:30
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg 3 gyerek vagy 40 éves kor után lehet. Ha ezek megvannak és császárod lesz, akkor viszont műtét közben megcsinálják, nem kell fél évet várni.

Nem hiszem, hogy szoptatás alatt lehet bármi olyan műtétet elvégeztetni, ami nem életmentő (na meg úgysem fogsz ráérni).

tegnapelőtt 17:08
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
2 igen plusz ha olyan egészségügyi gondja van valakinek.
tegnapelőtt 17:47
 5/9 A kérdező kommentje:

Harmadik babával vagyok terhes, eddig még nem kérdezte senki, pedig már 20 hetes vagyok, de majd akkor megkérdezem én legközelebb.

#3 Császárnál is fél évvel előtte meg kell igényelni, most néztem utána. Azt meg pont lekéstem, és amúgy is elég 50-50%, hogy császár lesz - e vagy sem.

Nekem előző babával volt szoptatás alatt műtétem, csak kis pici, érzéstelenítős, de nem tudom, hogy a laparoszkópia az ugyanez a kategória - e, az sem egy hű, de nagy műtét. Egy fél órát erre azért rá tudnék szánni szoptatás alatt is, ha nem adnak olyan gyógyszert, ami a tejbe bekerül.

Ha van még bárkinek infója, akkor nagyon kíváncsi vagyok, ha nincs, majd kikérdezem 3 hét múlva az orvosom és megírom, hátha keresi más is. :)

tegnapelőtt 17:55
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

A laparoszkopia, hogy ne lenne mar nagy mutet ?

Melyaltatas, intubalas, minden ! 5 laparoszkopias mutetem volt, az egyikbe majdnem belehaltam ... Nem is ertem, hogy gondolod ...

Nehogy mar a helyi erzesteleniteshez hasonlitsd.

tegnapelőtt 22:57
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
A munkatársamnak a férjénél intézték el, hogy ne lehessen több gyerek. Nekik azt mondta az orvos, hogy sokkal könnyebb a férfinél megcsinálni.
tegnapelőtt 23:43
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Férfiaknál van ambuláns megoldás, nőknek be kell feküdni, szóval mem fél óra két szoptatás között meg hát gyógyszereket is kapsz.
tegnap 05:00
 9/9 A kérdező kommentje:

Volt már laparoszkópiám nekem is. Gerinces érzéstelenítést kaptam, amit szülés alatt is adnak, úgyhogy talán az nem veszélyes a babára, mást meg akkor nem kaptam, de az nyilván egy másik műtét, mint ez (térd műtét volt). Miután kiment az érzéstelenítő, mindent tudtam csinálni, biztos, ami biztos másnap reggelig bent tartottak, ezt a részét én gyerekkel saját felelősségre kihagynám.

Ismerem a vaszektómiát is, de a férjem fél tőle, engem meg nem érdekel, hogy engem elkötnek, úgyhogy maradunk nálam.

#8 Kapok gyógyszereket? Az érzéstelenítő oké, de ha azon kívül nem kapok, ami szerintem nem kizárt, akkor az még oké.

tegnap 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!