Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A mai gazdasági helyzetben...

A mai gazdasági helyzetben vállalnátok gyereket? 25n

Figyelt kérdés
A férjemmel 7 éve vagyunk együtt, beszéltük, hogy lassan jöhetne már a gyerek, viszont sosem találunk rá megfelelő "alkalmat". Jött a covid, most pedig ez a hatalmas infláció és áremelkedések mellett nemtudom hogy tisztességesen fel tudnánk e nevelni 1 gyereket. Nincs rossz anyagi hátterünk, de messze vagyunk a gondtalan élettől. Anyám azt mondta ha így gondolkodom, igazából sosem lesz megfelelő alkalom a gyermekvállalásra, ahogy ő mondta: Csinálni kell és kész. Ti hogy vagytok ezzel, akik mondjuk várandósak vagy most van kisgyerek?
2022. szept. 28. 09:26
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
87%

"Úgy terveztük jövő év elején kezdünk el próbálkozni, mivel vannak nálam problémák ( PCOS, túlsúly) úgy sejtem nem fog azonnal össze jönni, de én sem szeretnék már a végtelenségig várni"

Addig, ha még nem kezdted volna el, állj át diétára. Ha PCOS vagy, lehet, hogy IR-es is. De akár az vagy, akár nem, ártani nem fog a 160 g-s diéta (természetesen kalóriadeficittel).

Ha simán összejön a baba, akkor sem érdemes túlsúlyosan, netán elhízottan belevágni. A vetélés kockázata is magasabb.

Nem szabad a csodát várni.

2022. szept. 28. 14:22
 32/32 anonim ***** válasza:
76%

Nekünk már van egy 2 éves kisfiunk és év végén fog születni a kislányunk.

Mikor belevágtunk először a babaprojektbe 29 évesen,már volt házunk (fix hitelünk van rá 10 éves futamidővel,tehát emelkedni nem fog az összeg,ezt meg simán kifizetjük),stabil,jól fizető munkahelyünk is volt,férjem külföldön irodai munkakörben dolgozik,én itthon dolgoztam mérnökként (határ mellett lakunk,így itt mindig van lehetőség akár kint is dolgozni).A munkáltatómmal rendszeres kapcsolatban vagyok,visszavárnak,ha bármi történne a férjemmel,vissza tudnék menni dolgozni.Igazából mi ezt a 2 dolgot néztük legfőképp,hogy legyen lakhatásunk és stabil munkahelyünk jelenleg.A világban bármikor történhet bármi,mindenre egyszerűen nem lehet felkészülni előre.

Nyilván sok plusz kiadással is jár egy gyerek,ezt is érdemes belekalkulálni,illetve kiszámolni a csedet és gyedet,így lehet előre tervezni az otthon töltött időre is.

2022. szept. 28. 17:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!