Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A mai gazdasági helyzetben...

A mai gazdasági helyzetben vállalnátok gyereket? 25n

Figyelt kérdés
A férjemmel 7 éve vagyunk együtt, beszéltük, hogy lassan jöhetne már a gyerek, viszont sosem találunk rá megfelelő "alkalmat". Jött a covid, most pedig ez a hatalmas infláció és áremelkedések mellett nemtudom hogy tisztességesen fel tudnánk e nevelni 1 gyereket. Nincs rossz anyagi hátterünk, de messze vagyunk a gondtalan élettől. Anyám azt mondta ha így gondolkodom, igazából sosem lesz megfelelő alkalom a gyermekvállalásra, ahogy ő mondta: Csinálni kell és kész. Ti hogy vagytok ezzel, akik mondjuk várandósak vagy most van kisgyerek?
2022. szept. 28. 09:26
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

"az utóbbi 3 évben vállaltak gyereket"

Covid 2,5 éve jött be.

3,5 éves a kisebb gyerekem. Amikor őt vártuk, még semmi nem volt ezekből

2022. szept. 28. 10:02
 12/32 anonim ***** válasza:
75%

Igen, vállalnék (ha nem 45 felett lennék persze...)

Én Bokros idején szültem, amikor még a tgyás után gyes járt két és fél évig, nem volt gyed. Megoldottuk.

2022. szept. 28. 10:06
 13/32 anonim ***** válasza:
58%
Ha a mi gazdasági helyzetünk stabil lenne, akkor igen, természetesen.
2022. szept. 28. 10:06
 14/32 anonim ***** válasza:
83%

kikötöttem a termosztátot, ha be is kapcsolja se indul be a kazán

Na, ilyen házasságba ne is jöjjön gyerek soha.

2022. szept. 28. 10:07
 15/32 anonim ***** válasza:
20%
#14 oké, de ha meg bekapcsolja, jön a százezres gázszámla, nem lesz befizetve, kikötik a gázt. Az eredmény ugyanaz, csak megkésve és még egy rakat ügyintézés és pénz visszakötni ha rendeződnek a dolgok.
2022. szept. 28. 10:11
 16/32 anonim ***** válasza:
56%

Mi vállalunk, de mi most elég jó helyzetben vagyunk. Nagyon stabil szakmánk és munkahelyünk van, nagyon jó fizetéssel, amivel még bőven fenn tudjuk tartani azt az életszínvonalat, ami mind a kettőnk számára megfelel úgy, hogy megtakarítani is tudunk. Kicsit kevesebbet, de eleget. Illetve, ha minden kötél szakadna, mind a kettőnket szívesen várnának külföldön is a szakmánkban. Illetve volt egy lista, mik azok a dolgok, amikre a terhesség alatt és a születés után rá akarjuk szánni a pénzt, és ezt is képesek leszünk fedezni.

Mondjuk én a helyedben 25 évesen azért 1-2 évet még várnék. Fiatal vagy, nem vagy semmiről lemaradva, ha 30 előtt akarsz anyuka lenni, akkor is bőven időben vagy. Nem megfelelő alkalmat várva, mert olyan tényleg nem fog jönni, de kivárni, mi lesz most, lesz-e jobb, esetleg kitanulni egy másik, jobban fizető szakmát, vagy még váltogatni munkahelyeket, amíg ideálisat nem találtok, lenne idő kicsi tartalékot képezni stb.

2022. szept. 28. 10:13
 17/32 anonim ***** válasza:

Nálunk most született a pici. Lassan 10 éve vagyunk együtt, már nem akartunk idősebben szülővé válni. Van némi megtakarításunk, sose lehet a jövőbe látni, de próbálunk felkészülni. Nálunk is közbeszólt a covid, aztán családi vészhelyzetek, mondjuk abból sosincs hiány...

Volt kb. 3 nyugis hónapunk és belevágtunk. Én mondjuk meglepődtem milyen ütemben fogy a nedves kendő meg a pelenka.

Ha bizonytalanok vagytok nyugodtan várjatok még, nagyon nehéz az eleje, pláne ha egyéb nehézségek is vannak.

2022. szept. 28. 10:15
 18/32 anonim ***** válasza:
73%
15, és akkor az a megoldás, hogy átvered a feleséged?
 19/32 anonim ***** válasza:
88%

"de ha meg bekapcsolja, jön a százezres gázszámla"

Ezért kell azt a tartalékot korszerűsítésre fordítani vagy eladni az egészet.

20/32 anonim ***** válasza:
53%

"Ezért kell azt a tartalékot korszerűsítésre fordítani vagy eladni az egészet"

Tavaly volt minden nyílászáró kicserélve. Most jutottunk el oda, hogy éjszaka 19 fok van bent, ami neki már kevés, nekem még tökéletes. Szóval eddig nem is kellett, miközben sok helyen már rég fűtenek. Ha eladjuk akkor meg hova megyünk? A kisebb, hasonló vagy alacsonyabb rezsijű lakások drágábbak mint amiért ezt el tudnánk adni.

"és akkor az a megoldás, hogy átvered a feleséged?"

Nem verem át, meg lett mondva neki, hogy nem fűtünk. Csak ő hajlamos ezt figyelmen kívül hagyni és a saját feje után menni, nem gondolva a következményekre. Úgyhogy ez egy megelőzés.

2022. szept. 28. 10:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!