Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Megtartsam a babót? (Kérdésed...

Megtartsam a babót? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés

20 éves vagyok....utolsó évemet járom a fősuliból, a párom 27 éves,jó állása van, szeretjük egymást.

Terhes lettem. Még mielőtt lehurrogna valaki , 3 éve szedek fogigátlót, és mégis becsúszott.

Kétségbe vagyok esve...

2010. szept. 23. 12:18
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 anonim ***** válasza:

Szia!

Ennek igazán örülök,hogy ezt olvasom,hogy megtartod!!!!Hidd el nem fogod megbánni!

Nagyon Sok Boldogságot,Egészséget Kívánok Nektek!!!!!!!!! :-)))))

2010. szept. 25. 11:25
 52/63 anonim ***** válasza:
én is nagyon örülök neki, hidd el, jól döntöttél!boldog babavárást és legyetek nagyon boldogok:)
2010. szept. 25. 12:10
 53/63 anonim ***** válasza:

Örömmel olvasom, hogy mégis megtartjátok a babát. Szerintem nem korai, 23 éves vagy, nemsokára diplomázol (és látod a válszolók közt is van, aki kisbaba mellett lediplomázott), lesz lakásotok, párod jól keres (a baba születése után Te is dolgozhatsz majd még eleget) és ami a lényeg, hogy szeretitek egymást. Ennél tökéletesebb nem is lehetne!

Sok boldogságot és jó egészséget!

2010. szept. 25. 13:59
 54/63 anonim ***** válasza:
Bocsi! Most látom, hogy még csak 20 éves vagy, arra emlékeztem, amikor azt írtad, hogy 23 évesen szerettél volna babát. De szerintem így sem korai. :)
2010. szept. 25. 14:02
 55/63 anonim ***** válasza:

Hogy megtartsd-e vagy sem, ezt mi nem mondhatjuk meg neked, ezt neked kell mérlegelni, bevonni a párodat meg a családotokat és végül dönteni. Nem ismerlek, a körülményeidről keveset írtál, ilyen esetben én megtartanám a helyedben, de tényleg nem dönthet senki helyettetek.

24 évesen volt abortuszom, én nappalira jártam egyetemre (még a hagyományos rendszerben) ki se látszottam a tennivalókból, nyakamon voltak a szigorlatok, tanítási gyakorlatok, szakdoga, államvizsga. Levelezőn esélyem se lett volna végigcsinálni, halasztani nem akartam, mert mehetettem volna BA-alapképzésbe a kifutó tanegységeim miatt. Mellesleg a párom is ugyanebben a cipőben volt mint én, pénzünk nem volt, magunkat is alig bírtuk fenntartani, szülők nyakára pedig végképp nem akartam szülni. Nem a bizonyítványom magyarázom, de én ezért döntöttem úgy, hogy nem tartom meg. Életem legnehezebb döntése volt, de akkor, ott tudom, hogy jól döntöttem. Nemsokára kezemben a diplomám, nyugodtan készülhetek teljes idős állást keresni, a baba meg majd jön, amikor tényleg jönnie kell.

2010. szept. 25. 17:21
 56/63 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, hogy ezt kérem, de nagyon kérlek, írd le, hogy vetted észre, hogy terhes vagy tabletta mellett? én is tabizom és mindig bennem van a félsz, hogy besikerül a baba, amit egyelőre nagyon nem szeretnénk (nyilván ezért szedek tabit). Rendesen szedted mindig? nem szedtél mellé olyan gyógyszert, ami gyengíthette a hatást? tudom, hogy máson jár az agyad most, és kisebb gondod is nagyobb ennél de kérlek szépen... (szerintem ez másokat is érdekelne) köszönöm.
2010. szept. 25. 18:24
 57/63 anonim ***** válasza:

Szioka!

21,5 eves anyuka vagyok van egy 14 honapos kisfiunk.

Ferjem 29 eves.

Nalunk is varatlanul jott,2 honapos hazasok voltunk epp kuloldon meloztunk de megtartottuk es eletunk legjobb dontese volt. A parom O nagyon-nagyon orult a hirnek.

Jol megelunk,babanak mindene meg van amire szuksegunk van.

Jovore kezdem az egyetemet es tervezzuk a kistesot is :)

Tartsd meg! Hidd el nem fogod megbanni.

Persze sokszor vicces mert en meg fiatalabbnak is nezek ki es rendszerint a gyerekem noverenek vagy babysitterenek neznek :)))

Minden jot nektek!:)

2010. szept. 25. 20:23
 58/63 Horkýže Slíže válasza:
25%

Szerintem vetesd el.elotted meg a egesz fiatalsagod........de ezt csak ti tudjatok eldonteni hogy tudnatok-e anyagilag meg minden teren 1 kisbabat vallani

20/L

2010. szept. 25. 22:31
 59/63 anonim ***** válasza:
100%

Amikor nekem kiderült a baba, passzíváltam magam egy félévre, és most mellette fogom befejezni a sulit, lediplomázni júniusban.

Esténként amikor leteszem aludni, írom a szakdogámat minden nap. Nem nehéz, pedig nem könnyű szakmát választottam. Még van fél évem, ennyi idő alatt kényelmesen felkészülök.

Ha a kezemben lesz a diplomám, az sem érne annyit nekem mint a gyermekem. Ebbe viszont érdemes belegondolni:

Ha elveteted a gyereked, megcsinálod a diplomád, melót keresel. Aztán ár év múlve félbe kell szekítanod úgyis a karrier-terveket mert mész babázni ha összejön.

Ha megtartod a gyereked, gyes alatt megcsinálod a diplomád és amikor visszamész dolgozni - nem fog frusztrálni évekkel később hogy ketyeg a biológiai órád, hanem nyugodtan építheted a karriert, egzisztenciád, hiszen tudod hogy amikor hazamész, nem kell nakiállni a "babaprojectnek" és izgulni a teszt felett hogy vajon végre sikerült-e, hanem a karjaidbe szalad egy kisgyerek hogy "szia Anya de jó hogy itthon vagy!"

:)

2010. szept. 26. 10:13
 60/63 anonim ***** válasza:
Az utolsó hozzászóló azt hiszem mindent elmondott!!!
2010. szept. 26. 10:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!