Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Megtartsam a babót? (Kérdésed...

Megtartsam a babót? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés

20 éves vagyok....utolsó évemet járom a fősuliból, a párom 27 éves,jó állása van, szeretjük egymást.

Terhes lettem. Még mielőtt lehurrogna valaki , 3 éve szedek fogigátlót, és mégis becsúszott.

Kétségbe vagyok esve...

2010. szept. 23. 12:18
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:

Akkor mi a kérdés? Az hogy te szeretnéd-e?

Mert ezekszerint van párod aki akarja, van támogató anyukád, van pénz, lesz lakás, egyszerűen minden úgy tűnik stimmel.

Akkor miért vagy kétségbeesve?

A fősuli miatt? Hidd el, az a legkevesebb! Tudom mit beszélek, végzős fősulis vagyok magam is a két hós babámmal.

Különben is, a fősuli nem olyan mint a gimi hogy kinéznek ha mellette leszel terhes...simán lehet a kettőt együtt, bár nem könnyű de nem is vészes.

És ez nem olyan dolog, hogy előbb a diploma utána a gyerek---ugyanis ha most gyesen leszel és mellette megcsinálod a diplomád, akkor gyes után éppúgy diplomás tanult nőként kezdheted majd a karriert mint bárki más! Ne hidd hogy attól kevesebb leszel....sőt, több is, hiszen sok nő napjainkban pont a diploma meg karrier miatt kezd későn csalásalapításba, neked meg már meg is lesz az imádott kisgyermeked mikor munkába állsz :))

2010. szept. 23. 12:41
 22/63 anonim ***** válasza:

még ha nem is fektettek be lakásba, albérletbe is mehettek, nem?de amúgy baromi sokan élnek a szüleiknél gyerekkel.

Nekem sincs munkám, férjem dolgozik, albérletben lakunk, és nemsokára szülök:)már nagyon várjuk a babust, és szüleink minket is támogatnak!

Ostobaság lenne elvenni a baba életét!

Ja és ne gondold, hogy lesz olyan időszak,ami tökéletes lesz a gyerek vállalás szempontjából.Mindig van valami, mi sem úgy terveztük, hogy nem lesz munkám, de így alakult.

2010. szept. 23. 12:45
 23/63 A kérdező kommentje:

köszönöm a sok barátságos hangvételű, bíztató válaszokat, nagyon jólesik.

nem tudom miért hezitálok, egyszerűen megrémít ez az egész dolog, nem terveztünk ilyesmit.

úgy volt, h lediplomázok, összeköltözünk, esküvő, gyerek.

úgy terveztem majd ha 23 éves leszek...fiatal anyuka akartam lenni mindig, de egyszerűen meg vagyok ijedve, ami teljesen érthető szerintem.

2010. szept. 23. 12:45
 24/63 anonim ***** válasza:
100%
Igen érthető , én is meg voltam ijedve pedig nekünk nem sikerült hamar a baba, de mikor pluszt teszteltem bepánikoltam, de tudok egy jó terápiát rá:) irány egy bababolt, picit nézelődj, és meglátod amikor kijössz onnan elmúlik a rémületed:)
2010. szept. 23. 12:53
 25/63 A kérdező kommentje:
próbálok megnyugodni,köszönöm a válaszokat, rengeteget segítettetek:)
2010. szept. 23. 12:55
 26/63 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam az összes választ, de IGEN tartsd meg! Csodálatos lesz majd meglátod. A lakás stb, megoldódik. Szépen lediplomázol mire megszületik és boldog anyuka leszel. Minden jót!
2010. szept. 23. 12:57
 27/63 anonim ***** válasza:
100%

Ez a baba titeket választott, Isten ajándéka, ne dobjátok el!! ki tudja ad-e másikat.....

A párod szeret, hamarosan lakást vesz, a szüleid támogatnak, a sulit fejezd be így (sokkal engedékenyebbek lesznek, én is jártam fősulira és volt terhes kismama csoporttársam és csak úgy engedték átfelé a vizsgákon hogy ne stresszeljen szegényke). Nagyon boldog leszel ha megszülöd. ha meg elveteted meg fog ölni a lelkiismereted. arra fogsz gondolni hogy vajon milyen lett volna, kisfiú?kislány?stb....

Ő már él és élni akar, hidd el minden oké lesz. A párod eltart majd titeket, anyukádék segítenek. ha úgy döntesz akkor meg ha betölti a 2 évet már mehetsz is dolgozni. ennyi.

Nálunk hamar jött a második (17 hónap van köztük ) de nem is volt kérdés hogy marad-e.Dönts helyesen. sok sikert KISMAMA!

2 kisfiú anyuja.

2010. szept. 23. 13:01
 28/63 anonim ***** válasza:
100%

Az alapján amit leírtál, szerintem nem kérdés!! Egyáltalán nem megoldhatatlan a helyzet! Sokan sokkal rosszabb helyzetben vannak, mégis vállalják a Kicsit! Majd amikor a kezedbe kapod, Ő pedig Rád néz,és Rád mosolyog, nem lesz kérdés, hogy jól döntöttél e!!!! Anno, egy Görögországi nyaralás alkalmával megismertem egy görög fiút. Túlzás nélkül állíthatom, hogy szerelem lett.. Miután hazajöttem interneten, és telefonon tartottuk a kapcsolatot, és megbeszéltük, hogy kimegyek dolgozni! Minden vágyam az volt, hogy kint lehessek Vele! Csakhogy az élet mást hozott, és idő közben Én megismertem itthon egy fiút. Akivel olyan elsöprő szerelem lett a dologból, hogy mára a felesége lettem, és nagy boldogságban neveljük 6hós kislányunkat, és most veszünk házat vidéken! Azt kell mondanom, hogy nem bántam meg! Sőt.. Pedig valószínű, hogy ha kimegyek lényegesen jobban élnék, mint most itthon, csupa móka lenne az élet a tengerparton.. stb. Én mégis boldogabb vagyok pelenkák, bébipapik és babasírás közben a hőn szeretett férjemmel! Nem az egzisztencia a legfontosabb! Egyébként, a gyerek nem akadálya a fősulinak, max. halasztasz!

Sok szerencsét, kívánom, hogy jól dönts!!

24/L

2010. szept. 23. 13:07
 29/63 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is tartsd meg. Megvan mindenetek. Szerető párod van, jó állással, épp lakást terveztek, van segítségetek is, nem tudom miért döntenél az abortusz mellett. Az első terhességemnél én is bepánikoltam, annak ellenére, hogy tervezett baba volt, csak nem gondoltam volna, hogy rögtön elsőre sikerül.

A fősulin a szobatársam harmadévesen várta az első babáját, mire lediplomázott már 2 gyerekes anyuka volt. A párja is fősulira járt még. A kollégiumban kaptak olyan szobát, ahol kisgyerekkel is élhettek, szóval amíg suliba jártak, addig a koleszban éltek. Azóta már 3 gyerekük van, de azt sajnos nem tudom, milyen körülmények közt élnek.

Szerintem próbálj megnyugodni, beszélj a pároddal, menjetek el együtt babás cuccokat nézegetni vagy csak egyszerűen örüljetek a babának.

2010. szept. 23. 13:16
 30/63 anonim ***** válasza:
49%
még jól is járhatsz :) én a másoddiplomám megszerzését szándékosan időzítettem a gyed-gyes idejére, mert így tandíjmentes lehettem. az állam támogatja, hogy a kismamák tanuljanak, nem tudom, ebben a formában létezik-e ez még, de valamilyen módon biztos. szóval ha ktgtérítésesre jársz, tiszta haszon :P:)
2010. szept. 23. 13:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!