Jogilag lehetséges?
A nő döntése, hogy megtartja-e a babát vagy nem, a férfinak JOGILAG nincs beleszólása.
Én értem amit írsz, és azt is, hogy nem értitek meg, hogy egy ilyen helyzetben hogyan dönthet csak a nő, hisz ugyanúgy a férfi gyermeke is lesz, mint a nőé, ugyanúgy az ő életéről is szó van. És nyilvàn senki nem akarná tönkretenni az életét azzal, hogy egy olyan nőtől lesz gyereke, akivel már nincs is együtt. (Bár nézhetjük úgy is, hogy lehet, hogy most a barátod úgy érzi, hogy ez a legrosszabb dolog ami történhetett vele, és tönkre ment az élete, de valójában lehet, hogy évek múltán majd úgy gondolja, hogy ez a gyerek a legjobb dolog az életében😊). Visszatérve, én megértem a haverod álláspontját, de abban igaza van a többieknek, hogy sajnos hamarabb kellett volna gondolkozni, és úgymond mostmár egye meg amit főzött.
Úgy tudom, lehetőség van arra, hogy esetlegesen lemond a gyermekről. Így nem kell fizetnie a gyerektartást, a nő vezetéknevét veszi fel a gyermek, a gyermek dokumentumaiban az apa neve nem fog szerepelni, csak úgy, hogy "ismeretlen". Ez, hogy hogyan működik, pontosan nem tudom,nem is akarom megtudni. Ebben az esetben nem tartozik felelősséggel a haverod a gyermeke iránt, élheti úgy az életét, mintha nem is létezne, viszont a tényen nem fog változtatni, hogy van egy gyermeke a nagy világban. 😊
De tényleg azt tudom csak mondani és jó tanácsként üzenni a barátodnak, hogy amire most azt hiszi, hogy a legrosszabb dolog ami történhet vele, valójában a legjobb, és nagyon fogja szeretni azt a kisbabát, attól függetlenül, hogy ki az anyja és, hogy vele milyen a viszonya 😊
51-es: a gyerekröl lemondani nem lehet, éppen a gyerek érdekében, tartásdíjat minden esetben kell fizetnie.
Amiröl lemondhat, az a kapcsolattartás, de ez nem mentesíti a fizetési kötelezettség alól. (Szerencsére!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!