Jogilag lehetséges?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Adott egy jó barát és neki szeretnék segíteni. 4 hónappal ezelőtt összejött egy csajjal,nem védekeztek és a csaj terhes lett DE menetközben a kapcsolat nem működött,és különmentek. A haverom 35 éves módjára megpróbált beszélni a csajjal,hogy vetessék el mert semmi szükség a gyerekre és ő nem is járul hozzá főleg így,hogy külön mentek. A csaj szintén 35 éves módjára úgy viselkedik mint egy 20 éves kis pi@a és ragaszkodik a gyerekhez. (amúgy már van egy gyereke egy előző kapcsolatból..) Most nyilván belelehetne menni egy csatába,hogy miért nem védekeztek de engem az érdekelne,hogyha most amíg minden adott a gyermek elvetetésére és mindezek ellenére a csaj nem akarja elvetetni, jogilag tanúkkal írhatnak egy papírt erről az egészről? Tudtomban nincs akadálya de nyilván,nem vagyok jogász. Oké rendben nem védekeztek, ehhez ketten kellettek..de ez nem azt jelenti,hogy az egyik fél önkényesen elhatározza mindazok ellenére,hogy különmentek,hogy megtartja a gyereket mert éppen ilyene van. Ez nem egy darab ruha.

2022. márc. 4. 19:36
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:
0%

A nő döntése, hogy megtartja-e a babát vagy nem, a férfinak JOGILAG nincs beleszólása.

Én értem amit írsz, és azt is, hogy nem értitek meg, hogy egy ilyen helyzetben hogyan dönthet csak a nő, hisz ugyanúgy a férfi gyermeke is lesz, mint a nőé, ugyanúgy az ő életéről is szó van. És nyilvàn senki nem akarná tönkretenni az életét azzal, hogy egy olyan nőtől lesz gyereke, akivel már nincs is együtt. (Bár nézhetjük úgy is, hogy lehet, hogy most a barátod úgy érzi, hogy ez a legrosszabb dolog ami történhetett vele, és tönkre ment az élete, de valójában lehet, hogy évek múltán majd úgy gondolja, hogy ez a gyerek a legjobb dolog az életében😊). Visszatérve, én megértem a haverod álláspontját, de abban igaza van a többieknek, hogy sajnos hamarabb kellett volna gondolkozni, és úgymond mostmár egye meg amit főzött.

Úgy tudom, lehetőség van arra, hogy esetlegesen lemond a gyermekről. Így nem kell fizetnie a gyerektartást, a nő vezetéknevét veszi fel a gyermek, a gyermek dokumentumaiban az apa neve nem fog szerepelni, csak úgy, hogy "ismeretlen". Ez, hogy hogyan működik, pontosan nem tudom,nem is akarom megtudni. Ebben az esetben nem tartozik felelősséggel a haverod a gyermeke iránt, élheti úgy az életét, mintha nem is létezne, viszont a tényen nem fog változtatni, hogy van egy gyermeke a nagy világban. 😊

De tényleg azt tudom csak mondani és jó tanácsként üzenni a barátodnak, hogy amire most azt hiszi, hogy a legrosszabb dolog ami történhet vele, valójában a legjobb, és nagyon fogja szeretni azt a kisbabát, attól függetlenül, hogy ki az anyja és, hogy vele milyen a viszonya 😊

2022. márc. 6. 23:41
 52/54 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, rosszul tudod, gyerektartást mindig fizetni kell, nem ússza meg a kukachuszár
2022. márc. 7. 05:46
 53/54 anonim ***** válasza:
100%

51-es: a gyerekröl lemondani nem lehet, éppen a gyerek érdekében, tartásdíjat minden esetben kell fizetnie.

Amiröl lemondhat, az a kapcsolattartás, de ez nem mentesíti a fizetési kötelezettség alól. (Szerencsére!)

2022. márc. 7. 08:29
 54/54 anonim ***** válasza:
51 vagyok, elnézést, akkor rosszul tudtam. Akkor ezt visszavonom. 😊
2022. márc. 7. 09:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!