Lehetséges-e így az autót eladni, jogilag?
Szóval, eladósorba került az autóm,
viszont lízing volt rajta amit most kiváltottam és az autót a nevemre írattam így még 3 hét amíg megkapom az új törzskönyvet.
a leendő vevő viszont szeretné már most elvinni, javítgatni rajta amit kell stb. ki is fizetné, adásvételit is megírnánk, azt mondta addig forgalomba úgysem viheti ki stb.
kérdésem az lenne, eladhatom-e neki már most így, hogy az új törzskönyv még nem érkezett meg, hanem azt csak 3 hét múlva adnánk oda neki?
már hogy a viharba lenne semmi?!?!
szerintem rosszul tudod illetve gondolod. pl elveszett törzskönyvest is átírathatsz de az új törzskönyv kiadásához ki kell várni a közzétételi időt. ettől még a tulajdonjogot átírják.
de kérj infót a kormányablakban...
ha ilyen tájékozott vagy, akkor minek a kérdés?
add el neki, aztán legyél boldog. ezt akarod hallani, nem?
# 5
ez nem erről szól hogy mennyire tájékozott vagyok, mert ez az én ismereteim alapján így van, de a jogszabályok szerint nem biztos,
viszont a kérdés arra vonatkozik hogy jogilag mi a helyzet, nem arra hogy kinek mi a véleménye, mit tud benyögni ő hogy tudja, jogszabály, ez lenne a lényeg. :)
szóval engem nem zavar ha ellent mondasz, sőt, de az ne benyögés legyen már hanem tények, paragrafusok stb. :D
326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet
86. § (1) A törzskönyv kiadásáig a jármű tulajdonjogát igazolhatja:
a) a jármű kereskedelmi értékesítéséről szóló, a jármű azonosító adatait tartalmazó számla,
b) a külföldön már forgalomba helyezett járműveknél a külföldi hatóság által a forgalomba helyezéskor kiadott eredeti vagy hitelesített okmányok,
c) az árverési jegyzőkönyv,
d) a gyártó számlája,
e) a jogerős bírósági határozat,
f) a hagyatékátadó végzés,
g) az ajándékozást igazoló okirat,
h) az adásvételi szerződés,
i) a fődarabok megvásárlásáról szóló számlák és az összeépítési engedély, vagy
j) a járműkísérő lap.
Szerintem ha a tulajdonjogot a fenti okiratok egyikével tudod igazolni, akkor már el is adhatod, hiszen igazoltad, hogy a tied.
# 7
végül is kaptam egy számlát a törzskönyv kifizetésekor, rajta van a nevem meg minden, csak épp az autó adatairól semmi... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!