Jogilag lehetséges?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Adott egy jó barát és neki szeretnék segíteni. 4 hónappal ezelőtt összejött egy csajjal,nem védekeztek és a csaj terhes lett DE menetközben a kapcsolat nem működött,és különmentek. A haverom 35 éves módjára megpróbált beszélni a csajjal,hogy vetessék el mert semmi szükség a gyerekre és ő nem is járul hozzá főleg így,hogy külön mentek. A csaj szintén 35 éves módjára úgy viselkedik mint egy 20 éves kis pi@a és ragaszkodik a gyerekhez. (amúgy már van egy gyereke egy előző kapcsolatból..) Most nyilván belelehetne menni egy csatába,hogy miért nem védekeztek de engem az érdekelne,hogyha most amíg minden adott a gyermek elvetetésére és mindezek ellenére a csaj nem akarja elvetetni, jogilag tanúkkal írhatnak egy papírt erről az egészről? Tudtomban nincs akadálya de nyilván,nem vagyok jogász. Oké rendben nem védekeztek, ehhez ketten kellettek..de ez nem azt jelenti,hogy az egyik fél önkényesen elhatározza mindazok ellenére,hogy különmentek,hogy megtartja a gyereket mert éppen ilyene van. Ez nem egy darab ruha.

2022. márc. 4. 19:36
1 2 3 4 5 6
 21/54 A kérdező kommentje:

Látom van 1-2 ember,akivel nem 1 nyelvet beszélünk, mindenesetre a többieknek köszönöm a választ! A gyerekkori legjobb haveromról van szó, jah. Akkor ennyi. Legközelebb majd jobban figyel. Ezt már mondtam én is neki csak gondoltam utána kérdezek,hátha. A jogi választ megtaláltam bemásolom ide ha valaki hasonló szituba keveredne. Üdv mindenkinek.

A terhességmegszakítás jó esetben közös döntés a pár részéről. De ha az apa tiltakozik, akkor annak valódi következménye nem lehet, hiszen az ő beleegyezése nem törvényi feltétele a műtét elvégzésének. Ugyanígy ha az apa nem akarja megtartani a gyereket, az anya viszont igen, előbbi nem kényszerítheti – legalábbis jogi eszközökkel – a nőt arra, hogy abortuszra menjen. Az ehhez szükséges kérelmet ugyanis csak akkor fogadják el, ha az anya nyújtotta be, írta alá majd erősítette meg. Az 1992. évi LXXIX., a magzati élet védelméről szóló törvény rendelkezik arról, hogy a terhesség csak veszélyeztetettség, illetőleg az állapotos nő súlyos válsághelyzete esetén, az e törvényben meghatározott feltételekkel szakítható meg – fűzi hozzá a szakértő. A kérelmet az anyának kell előterjesztenie a családvédelmi szolgálatnál, ahol a képzett munkatárs a terhességmegszakítási kérelem bejelentését követően – lehetőleg a magzat apja jelenlétében –, tiszteletben tartva az állapotos nő érzéseit és méltóságát, a magzat megtartása érdekében tájékoztatja őt az örökbeadás lehetőségeiről, a gyermek után járó természetbeni támogatásokról, segítségnyújtási formákról. Ezután minimum három nappal kell újra megjelennie az anyának a családvédelmi szolgálatnál, és fenntarthatja a kérelmét. A jogszabály említi, hogy lehetőség szerint a magzat apja is írja alá a kérelmet, de ez nem kötelező tartalmi elem.

2022. márc. 4. 20:00
 22/54 anonim ***** válasza:
100%

Ééértem..a nő megerőszakolta szegény férfit és fegyverrel kényszerítette hogy ne húzzon óvszert.

Ha a pasi ilyen idióta akkor meg is érdemli hogy jóó vaskos gyerektartást fizessen.

2022. márc. 4. 20:00
 23/54 A kérdező kommentje:
Nem azt kértem,hogy hibást keressünk hanem szimplán 1 kérdésre érdekelt a válasz.Ez nem a Mónika Show. :)
2022. márc. 4. 20:01
 24/54 anonim ***** válasza:
98%
Valóban, de apuci megtanulta egy életre a leckét. Meg is érdemelte, bár gondolom minimum enyhén értelmi fogyatékos, ha friss kapcsolatban nem védekezik.
2022. márc. 4. 20:04
 25/54 anonim ***** válasza:
100%

Jogi szempontból nézve:

1. Ha a nö meg akarja tartani a gyereket, akkor erre minden joga megvan.

2. Ha a gyerek megvan, akkor a férfi köteles gyerektartást fizetni, ha a nö kéri a bíróságon.

3. Esetleg megpróbálni letagadni az apaságot rossz ötlet, a bíróság elrendeli a DNS tesztet, amiböl kiderül az igazság, és emellett még a teszt költségeit is fizetheti, ami nem kevés (nem a neten kószáló olcsó tesztek árával egyezik)

4. Ha netán most írnának is egy megállapodást, hogy a nö egyedül vállalja a gyerek felnevelését, ez jogilag nem érvényes, semmisnek lesz minösítve.

5. A leendö apa sehogy sem tud kibújni a felelöség alól, vagy elöre kellett volna gondolkodnia, vagy most fizetésre lesz kötelezve.

A különbözö érzelmek meg indulatok nem számítanak. jogilag teljesen lényegtelenek.

2022. márc. 4. 20:07
 26/54 anonim ***** válasza:
100%

Jogilag nem lehetséges.

Képzeld el fordîtva.

Apa meg akarja tartani, anya nem..

Apának joga lenne így is.. anyuka hiába nem akarja kihirdja megszüli..

Ugye nonsens?

Tehát az apának joga addig van, amíg kondomot húz.

Ideális esetben persze megveszélik.. de 35 évesen a nők többsége, ha szeretne még gyereket megtartaná mindenáron, ha besikerül…

2022. márc. 4. 20:08
 27/54 anonim ***** válasza:
97%

Ja hibást nem keresel, mert szerinted a nő az, és ennyi.

A szegény pasit meg sajnáljuk,mert nem ölik meg a gyerekét.

2022. márc. 4. 20:08
 28/54 anonim ***** válasza:
100%

"ÉN azért bizakodom benne,hogy ez nem így működik."

Bizakodhatsz, de ez így működik.

2022. márc. 4. 20:10
 29/54 anonim ***** válasza:
100%

Sosem értettem, a pasik hogy gondolják ezt. A kedves haver dug majd a világba, esetleg sorra hagyja maga után a terhes nőket, majd mindig ír egy papírt, hogy "bocs, nem úgy gondoltam", és csá?

Ugye ezt te sem gondoltad komolyan?

2022. márc. 4. 20:12
 30/54 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom feltűnt-e, de biológiailag csak a nő lehet terhes. Mivel benne fejlődik és az ő egészségére van közvetlen hatása mind a terhességnek, mind a szülésnek, mind az abortusznak, így teljesen nyilvánvaló, hogy a döntés joga a nőé. Egy férfit se műthetnek meg akarata ellenére….

Persze, nyilván nem lehet igazságos, meg nem lehet kompromisszumot kötni, mivel nem lehet egy gyereket félig megtartani, félig meg elvetetni.

Hidd el, ha a férfiak lennének terhesek, akkor ők dönthetnének.

2022. márc. 4. 20:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!