Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Tájékoztattátok a leendő...

Tájékoztattátok a leendő nagyszülőket, hogy a babaprojekt már folyamatban van?

Figyelt kérdés

38/F és 37/N

Bő 1 hónapja csináljuk élesben, 11 éve vagyunk együtt.

Eddig kb szinte minden családi összejövetelen elő jött a téma, mindig a "majd egyszer" szöveget nyomtuk le, viszont most tanácstalanok vagyunk.

Annyit hozzá tennék hogy most nálunk lesz összejövetel viszont nálunk a családban mindig is érzékeny és szinte tabu téma volt a szex és a hozzá kapcsolódó dolgok. Szüleim sokáig nem is szerettek volna unokát.

Ti mit javasoltok?

Hasonló történetet is szívesen meghallgatok, hogy mi hogyan zajlott és mi lett a reakció.

A szavazásban az van hogy mi legyen a szöveg amit előadunk.

2021. okt. 6. 23:10
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
41%
Nem mondtuk el konkrétan, de sejthették a témát, házasok voltunk, minden feltétel adott volt hozzá. Amikor bejelentettük, hogy 10 hetes terhes vagyok, anyukámnak nagy örömében az volt a reakciója, hogy "na végre". :D
2021. okt. 8. 07:19
 32/33 flora08 ***** válasza:
36%

Szándékosan nem mondtuk senkinek. Két nővérem van. Az idősebb hosszú évek óta küzd a babáért, ő és a férje már számtalan vizsgálaton, kezelésen estek át. A fiatalabbnak egymás után két méhen kívüli terhessége volt. A kockázat miatt a lombikprogram mellett döntöttek. (Sikeres volt, öthónapos a kisfiú 🙏). Mindketten sokat beszéltek a témáról, meglepő könnyedséggel és részletességgel...😳

Szívesen meghallgattam őket, de borzasztó zavarban voltam. Én nem tudtam a témáról ilyen nyíltan társalogni. Nem tehetek róla, kirázott a hideg a gondolattól, hogy pl. családi ebédnél erről kérdezgessenek, "van-e már valami?" meg "próbálkozunk-e?". (És persze van a másik véglet, a "ráááéértek mééég" 😒) Úgy voltunk vele, az, hogy mikortól nem védekezünk, senkire sem tartozik. Ha jön a baba, szólunk. Ennek köszönhetően, volt nagy meglepetés mikor bejelentettük, mert nem számítottak rá. Jó érzés volt, hogy mindenki örül a hírnek, anélkül, hogy hónapokig faggattak volna előtte minket.

2021. okt. 8. 11:23
 33/33 anonim ***** válasza:
39%

Mi "bejelentettük". Nem azt, hogy na mostantól megy a dolog gumi nélkül, hanem azt hogy babaprojektben vagyunk.

Nekem van 3-báttyám, mikor fiatalabb voltam ciki lett volna ilyesmiről velük beszélni, meg a szüleim előtt is, de most hogy felnőttként kezelnek, 27-évesen már nem ciki. Tesóimmal is beszélek a védekezésről, de igazán a sogornőimmel beszélek erről simán a család előtt.

Mi azért is jelentettük be, mert már nagyon várták hogy na na??? 😀

És mert, nagyon nagyon jóban vagyunk.

Nem zaklatnak, hogy terhes vagy már? Egyébként is csak 2.hónapja jelentettük be. :)

2021. okt. 10. 10:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!