Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Tájékoztattátok a leendő...

Tájékoztattátok a leendő nagyszülőket, hogy a babaprojekt már folyamatban van?

Figyelt kérdés

38/F és 37/N

Bő 1 hónapja csináljuk élesben, 11 éve vagyunk együtt.

Eddig kb szinte minden családi összejövetelen elő jött a téma, mindig a "majd egyszer" szöveget nyomtuk le, viszont most tanácstalanok vagyunk.

Annyit hozzá tennék hogy most nálunk lesz összejövetel viszont nálunk a családban mindig is érzékeny és szinte tabu téma volt a szex és a hozzá kapcsolódó dolgok. Szüleim sokáig nem is szerettek volna unokát.

Ti mit javasoltok?

Hasonló történetet is szívesen meghallgatok, hogy mi hogyan zajlott és mi lett a reakció.

A szavazásban az van hogy mi legyen a szöveg amit előadunk.

2021. okt. 6. 23:10
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
67%

Nem.

Viszont én hülye elmondtam anyósomnak, hogy pozitív lett a teszt, és kérésem ellenére minden rokont körbe hívkált azon nyomban a jó hírrel. Kb a hatodik hétben jártam. Soha többet ilyet!

2021. okt. 7. 09:00
 22/33 anonim ***** válasza:
18%

Nem tájékoztattuk. Nem is firtatták szerencsére, mert nem hiányzott volna. Egyszer került igazából szóba ez valahogy anyukámmal, de nem hozta így fel kifejezetten, akkor mondtam h még szeretnénk kicsit kettesben lenni (és mondta h igazam van szerinte).

Sógornőm viszont mindenkinek meséli az épp aktuális projekt épp aktuális állását, igazából nekem már sok néha (nem érdekel h a bátyámmal milyen diétát csináltat h jobb legyen a spermája, meg h mi újság a peteérésével). Ráadásul ezzel nyomás alá is helyezi magát az ember, ha elmondod ezeket, akkor sokan már szinte kötelességüknek fogjak érezni h erről érdeklődjenek. Ha meg nem jön a baba, esetleg vetélés van stb, akkor már nem biztos h ezzel akarsz egész nap foglalkozni.

2021. okt. 7. 09:00
 23/33 anonim ***** válasza:
44%

Mi nagyon jóban vagyunk a férjem szüleivel, tudták, hogy mikor beköltözünk a lakásunkba, onnantól akarunk babával próbálkozni. Mondtam is anyósomnak, hogy most már jöhet a baba, remélem hamar összejön.

Ennyi. Most nem így mondtuk, hogy védekezés nélkül dugunk mától, de mi szoros kapcsolatban vagyunk tényleg, megosztjuk az életünk nagy dolgait egymással. Nem kérdezettek amúgy után, egyszer mondta, hogy szerinte terhes vagyok, mert olyan más az arcom, de amúgy akkor még nem voltam 😃

2021. okt. 7. 09:13
 24/33 anonim ***** válasza:
31%

Azért itt milyen kifacsart dolgokat meg horrorsztorikat olvasni😣

Nyilvàn, ha bàrmelyikhez hasonló lenne bármilyen rokonunk, akkor szó sem esett volna a témàban.

Annyi volt az elmondás, hogy amikor téma volt, hogy egyébként mikor tervezünk... ( azt tudták, hogy akarunk, 8 èves kapcsolt, 4 éves hàzasság....

Akkorondtam, hogy nem teszünk ellene, de az sem baj, ha nem siet ( épp költözés előtt àlltunk)

2021. okt. 7. 10:27
 25/33 anonim ***** válasza:
60%
Ez a kérdés a családtól, ismerősöktől tapintatlan amúgy is,hiszen nem tudhatják nem-e próbálkozik már rég óta a pár,csak nem jön össze.Ilyenkor nagyon rosszul eshet nekik.
2021. okt. 7. 10:45
 26/33 anonim ***** válasza:
55%
Nem mondtuk senkinek sem, és örülök is neki, mert 1,5 évig tartott, míg összejött, és igazán semmi kedvem sem lett volna hallgatni a "na, már sikerült", esetleg sajnálkozó kommentárokat. Azon kívül is ez 100% magánügy. A családban volt 2 pár, akiknek nehezen jött össze, és mindenki ezen csámcsogott - akkor mondtam, hogy kösz, nem, én ezt nem akarom.
2021. okt. 7. 12:16
 27/33 anonim ***** válasza:
14%
Jézusom, ezek a válaszok...😅 Nyilván én sem álltam oda senki elé, hogy képzeld már nem védekezünk és a héten ennyiszer meg annyiszor dugtunk. De ha megkérdezték senki előtt nem titkoltam, hogy már nem bànnànk ha jönne és nem is teszünk ellene, h jöjjön. Nyilván benne van a pakliban h ezentúl azzal bombáznak h sikerült e már, de aki olyan, az enélkül is "cseszeget" a "ti mikor akartok már? , nehogy kicsùsszatok az időből, és a mire vártok még " kérdéseivel. Szóval teljesen mindegy. A család,barátok tudja h hiába kérdezgetne,ha úgy van úgyis bejelentjük ,ha meg nem akkor hiába kérdezgetik. Ha esetleg inszemre, vagy lombikra kell mennünk, abból sem fogok titkot csinálni.
2021. okt. 7. 16:27
 28/33 anonim ***** válasza:
78%

Mert talán nem vagyunk egyformák. Mások babaprojektje felől való érdeklődés egy baromi rosszul értelmezett udvariassági, szociális érintkezési forma a társadalmunkban, ami magasan veri a tapintatlanság küszöbét. Ahogy a korábbi válaszomban írtam, nálunk szerencsére senki nem faggatózott, de ha így tettek volna, felhívtam volna a figyelmüket a kérdés számomra intim jellegére.

2021. okt. 7. 17:03
 29/33 anonim ***** válasza:
38%
#27, nekem van barátnőm, aki mindenkinek elmesélte az első lombikos sztoriját. Az egész baráti köre nekik szurkolt stb. Aztán sajnos nem lett baba. Mondta h persze jólesett az együttérzés, de jobb lett volna akkor, ha kevesebben tudják. Végülis a következő beültetést vagy mit nem mondta el, 12 hetes terhesen mondta el h sikerült és minden rendben. Szerintem nem biztos, hogy jó ebbe a vonulatba belemenni. Kerdezgetni meg kifejezetten bunkóság szerintem.
2021. okt. 7. 20:15
 30/33 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem idős vagy már ehhez.
2021. okt. 7. 22:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!