Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nagyon korai 19 evesen gyermek...

Nagyon korai 19 evesen gyermeket vállalni ?

Figyelt kérdés
A következő a helyzet. 19 éves vagyok, még tanulok, tavasszal fogok érettségizni. A párommal elkezdtünk gondolkodni a gyermekvallalason, fiatalon szeretnek anya lenni. Egy éve vagyok egyutt a parommal, ami, tudom, nem sok ido, de mindketten ugy érezzük, hogy egymassal szeretnénk maradni végleg. Szerencses helyzetben vagyok, mivel a csaladomtol kaptam egy lakast, amibe meg nem koltoztem be, de iskola utan tudom, hogy mivel fogok foglalkozni, a parom is dolgozik de meg nem élünk egyutt. Tudom, hogy fiatal vagyok, de eleg érett a gondolkodasmodom, es nem szeretnek mar bulizni, pasizni stb, inkabb lenne gyerekem, ami tudom, hogy nagy felelősség es egy igen megfontolandó döntés. Az anyagiak nem okoznanak gondot, es ugy erzem készen állok erre a feladatra. Tudom, hogy sokan itelkeznenek felettem, hogy hulyeseg, amit szeretnek, de en nem erzem annak. Nem szeretném, hogy elmenjen felettem az ido, bar tudom, ez még nem fenyeget szerencsere. Elnezest az ékezetek miatt. Kerlek, aki fiatalon lett szülő, es van tapasztalata, irja le, hogy mit gondol errol. Rosszakarók kíméljenek.

2021. szept. 23. 09:19
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, a paromtol nyilvan. Ki mástól ? Ő is tolem szeretne
2021. szept. 23. 14:04
 32/41 anonim ***** válasza:
100%

Te ezt már igazából eldöntötted, és csak megerősítést vársz, nem?

Szerintem is összeköltözés és legalább egy éves munkabiszony után nagyobb biztonsággal tudnál belevágni mind anyagilag, mind párkapcsolati szempontból. Elhiszem, hogy nagyon szeretnéd, de mivel ez hatalmas felelősség, ezért felelősen is kellene dönteni róla, akár az aktuális vágyakkal szembemenve is. Ezt belátni is érettségre vall.

2021. szept. 23. 14:08
 33/41 anonim ***** válasza:
100%

Kerdezo, en ugyanannak szultem vegul gyereket, akivel 19 evesen egyutt voltam, ugyhogy nem fogom azt mondani, hogy kamasszerelem es biztos vege lesz, vagy hogy meg fogod banni, hogy nem utaztal vagy buliztal meg. DE:

Gondolj a parodra is. Meg ha dolgozik is par eve, hirtelen 3 embert kell majd eltartania, mert neked kb netto 24 ezer ft jovedelmed lesz. Nem art tobb labon allni, o is barmikor maradhat jovedelem nelkul, akar betegseg, baleset vagy siman munkahely valtas miatt. A te munkaeropiaci eselyeid pedig erettsegivel, munkatapasztalat nelkul kisgyerekeskent rosszabb lesz mint egy frissen vegzett szakmunkase.

2021. szept. 23. 14:16
 34/41 anonim ***** válasza:
85%

A válaszaid alapján tisztán látszik, hogy nem vagy érett, nem gondolkodsz felnőttként.

Éljetek együtt, legyen szakmád, legyen munkatapasztalatod, és némi spórolt pénzed. Mondjuk annyi, hogy ha minden kötél szakad, 3 hónapig elég legyen minden kiadásra. Annyi idő alatt csak találsz valamilyen munkát, ha megszorultok.

De ez, hogy terhesen akarsz érettségizni.... Nevetséges. A szüleid mit szólnak a terveidhez? Ezt képzelték el a lányuknak?

2021. szept. 23. 20:40
 35/41 A kérdező kommentje:

#32 nem, nem döntöttem el, csak erosen gondolkodom rajta.

#33 mint irtam, a munkahelyem mar meglenne, a nővérem vállalkozásában segítenék be amit ő is mindenképpen szeretne, tehat szerencsere nem kellene keresgélnem a munkaerőpiacon.

#34 valóban van valami abban amit írsz, bár azt nem értem hogy miert kaptad fel ennyire a vizet. Ebben mi lenne a nevetséges ?

2021. szept. 23. 22:21
 36/41 Csillus30 ***** válasza:
100%
Igen fiatal vagy ! Rá érsz még gyereket válalni főleg hogy nem is éltek együtt . Éljetek ismerjétek meg egymást rendesen .
2021. szept. 24. 19:09
 37/41 anonim ***** válasza:
15%
Szia. Kicsit későn írok, de hátha látod még. Csak el szeretném neked mondani, hogy én is 19 éves vagyok és 13 hetes kismama. El sem tudom mondani, hogy mennyire boldog vagyok és teljes mértékben felkészült. Igaz, én több, mint 6 éve együtt vagyok a párommal (igen, 13 éves voltam csak), de azt mondom, hogy ha úgy érzitek, hogy tényleg akarjátok és felelősségteljesen tudjátok ezt vállalni, akkor miért ne? Sok sikert kívánok nektek!
2021. okt. 9. 13:13
 38/41 anonim ***** válasza:
100%

#37, ez cuki, hogy így gondolod... Majd azért gondold át még ezt a teljes felkészülést.

Nyilván már mindegy, ott a baba a pocakban, de kicsit meredek ez a kijelentés

2021. okt. 9. 14:02
 39/41 anonim ***** válasza:
22%
Jó, nyilván nem lehet felkészülni rá teljesen, félre értetted szerintem, amit írtam. Úgy értettem, hogy tudjuk mit szeretnénk, tervezett baba volt és minden megvan hozzá, aminek meg kell lenni. Innentől gond nem lehet.Nagyon várjuk már.
2021. okt. 9. 14:08
 40/41 A kérdező kommentje:
Orulok nektek :) latom, lepontoztak de ha te ugy erzed hogy készen állsz ra akkor szerintem okés.
2021. okt. 13. 22:39
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!