Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nagyon korai 19 evesen gyermek...

Nagyon korai 19 evesen gyermeket vállalni ?

Figyelt kérdés
A következő a helyzet. 19 éves vagyok, még tanulok, tavasszal fogok érettségizni. A párommal elkezdtünk gondolkodni a gyermekvallalason, fiatalon szeretnek anya lenni. Egy éve vagyok egyutt a parommal, ami, tudom, nem sok ido, de mindketten ugy érezzük, hogy egymassal szeretnénk maradni végleg. Szerencses helyzetben vagyok, mivel a csaladomtol kaptam egy lakast, amibe meg nem koltoztem be, de iskola utan tudom, hogy mivel fogok foglalkozni, a parom is dolgozik de meg nem élünk egyutt. Tudom, hogy fiatal vagyok, de eleg érett a gondolkodasmodom, es nem szeretnek mar bulizni, pasizni stb, inkabb lenne gyerekem, ami tudom, hogy nagy felelősség es egy igen megfontolandó döntés. Az anyagiak nem okoznanak gondot, es ugy erzem készen állok erre a feladatra. Tudom, hogy sokan itelkeznenek felettem, hogy hulyeseg, amit szeretnek, de en nem erzem annak. Nem szeretném, hogy elmenjen felettem az ido, bar tudom, ez még nem fenyeget szerencsere. Elnezest az ékezetek miatt. Kerlek, aki fiatalon lett szülő, es van tapasztalata, irja le, hogy mit gondol errol. Rosszakarók kíméljenek.

2021. szept. 23. 09:19
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%
Minden rosszindulat nélkül írom ezt. Dolgozz legalább annyit hogy normális csedre meg gyedre legyél jogosult. Tudom hogy nem minden fiatal párkapcsolat van halálra ítélve de gondolj bele ha véletlen egyedül maradsz a kicsivel miből fogod eltartani? Egy nőnek mindig gondoskodnia kell róla hogy a saját lábán is meg tudjon állni mondjon bárki bármit. Csak magadnak szülöd, ha bármi baj lenne Te fogsz vele egyedül maradni. Ez az egyik. A másik, hogy még egy stabil, hosszabb házasságot is próbára tesz egy kisbaba érkezése. Nem minden úgy történik ahogy a kirakatba ki van téve. Egy kisbabával NAGYON NAGYON nehéz. Nem minden baba alussza át az éjszakát pl. Lehet hogy óránként fog kelni. Ez kifordítja önmagukból az embereket. Legalábbis nálunk így van. Könnyen tönjre tud menni emiatt egy kapcsolat. Pláne ha még nem is éltetek együtt, még egymást se ismeritek rendesen. Röviden és tömören: én várnék.
2021. szept. 23. 09:57
 22/41 anonim ***** válasza:
23%

19 éves voltam mikor szültem a lányom

Birkatürelmem van hozzá, és egy percig sem bántam/bánom, hogy korán jött (nem terveztük még akkor)

Szeretek fiatal anya lenni:)

2021. szept. 23. 10:00
 23/41 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy én 24 évesen szültem, ami szerintem viszonylag fiatalnak számít. Semmiről se fogsz lemaradni hidd el. És még így is azt mondom, hogy nem álltam rá készen (főleg erre a sok alvásmegvonásra). 21.
2021. szept. 23. 10:01
 24/41 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek azokkal, akik azt írták, hogy várj még jó pár évet öszeköltözés után és még dolgozz, hogy legyen munkaviszonyod. Ezek nagyon fontosak. Anno én 23 évesen szerettem volna gyereket, de még egy éve sem voltam együtt az akkori párommal. Együtt éltünk, de nem sokára rá szétmentünk, és még egy év munkaviszonyom sem volt (előtte tanultam). Ha akkor gyereket vállaltunk volna, nagyon rossz lett volna nekem és a gyereknek is. Nem mondom, hogy te is így fogsz járni, de mivel még viszonylag friss párkapcsolatban élsz, nem lehet előre látni, mi lesz. Inkább menjetek biztosra, mert a gyereknek lesz a legrosszabb, ha rosszul alakulnak a dolgok. Ha 5 év múlva is vállalatok gyereket, még akkor is bőven fiatal anyukának fogsz számítani, nem fogsz lecsúszni semmiről. Kitartást és sok sikert kívánok!
2021. szept. 23. 10:01
 25/41 anonim ***** válasza:
100%

Fiatalon szültem. Nem volt munkatapasztalatom. Nem éltünk együtt előtte. Szóval borítékolható volt, hogy elválunk. Így is lett.

Piszok nehéz volt 2 gyerekkel munkát találni, nevelni őket, mert az apjukra nem lehetett számítani. Mindig csak mondta, h segít.

Jól gondold meg, mert később a párkeresés sem lesz vagy lenne egyszerű gyerekkel.

2021. szept. 23. 10:52
 26/41 anonim ***** válasza:
100%

Abban igazad van, hogy mindegy, hogy egy hónapja vagy 10 éve vagytok együtt, akkor is vége lehet. Nem ezen múlik. De valakivel együtt lakni teljesen más.

De! Azt nem értem, hogy ha vagy annyira értelmes, hogy tudd, hogy a babához jó ha van lakhatás, akkor miért nem tudod, hogy egy munkaviszony is fontos lehet??? Nem tudsz táppénzre menni. Nem kapsz csed-et, gyedet. Majd lesz a kis gyes, ha megszületik a baba. Tényleg a párodon akarsz élősködni? És ha valami történik, akkor eszel üres kenyeret? Ja, nem, arra se futja majd.

2021. szept. 23. 11:11
 27/41 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki szépen leirta,amit én is gondolok! Mindenkinek hasznos a válasza

Kedves kérdező,fogadd meg ezeket a tanácsokat,nem akar senki rosszat

Pár évet várj még vele,lakjatok együtt,dolgozz pár évet,hogy kapj Csedet,Gyedet

Minden jót

2021. szept. 23. 11:38
 28/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat !
2021. szept. 23. 11:47
 29/41 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, ha 21 évesen szülsz, akkor is fiatal anyuka leszel, de:

1. Dolgoztál annyit, hogy kapj GYED-et és nem leszel ráutalva másra, legalábbis nem teljesen.

2. Együtt éltél a pároddal, és megismertétek azt az oldalát is egymásnak, amit addig nem, és kérlek hidd el, van különbség! Tapasztalat. Nem akarok rosszat neked.

3. Igaz nem akarsz bulizni, de esetleg gyűjteni? 1-2 helyre elmenni, hogy lásd a világ más pontjait is? Gyerekkel nehezebb.

Ha várok 2 évet, hidd el akkor fogják azt gondolni, hogy felelősségteljes vagy, nem így. Így jogosan fog sok támadás érni.

2021. szept. 23. 12:44
 30/41 anonim ***** válasza:
100%
Ha érett gondolkodású lennél, akkor pontosan tudnád, hogy egy 1 éves kapcsolatra nem vállalunk gyereket még akkor sem, ha együtt fogtok meghalni 70 év múlva... Hiába vannak meg az anyagiak, egy percet nem dolgoztál még, ha most nem is, ez a későbbiekben okozhat problémát. Éljetek együtt, ismerjétek meg egymást, fogsz majd még meglepetéseket tapasztalni az életben és hidd el, nem lesz jó ott állni egyedülálló anyaként. Te egyébként gyereket szeretnél, vagy a párodtól szeretnél gyereket? Nem mindegy...
2021. szept. 23. 13:34
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!