Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Femibiont (vagy mást) használt...

Femibiont (vagy mást) használt valaki mikor már tervezte a babát?

Figyelt kérdés
5 hónapja próbalkozunk sikertelenul a masodik babaval gondoltam megprobalok valami vitamint femibiont vagy esetleg van más ? Nektek volt valami ami bevállt?

febr. 7. 08:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Hogyhogy "bevált"? Nem a Femibion szedésétől fogsz vagy nem fogsz teherbe esni, az egy komplexebb multivitamin. A folsav (folát) az, ami fontos már a teherbeesés előtt és az első hónapokban, ezt bármelyik terhesvitaminban megtalálod, de külön is szedheted + a D vitamin, amit amúgy is mindenkinek ajánlott szedni ilyenkor.
febr. 7. 08:42
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy ha olyan problémád van ami miatt nem sikerül teherbe esni, azon vitamin nem segít.

Szülés óta voltál vizsgálva? Nagy százalékban a nőknél szülés után alakulnak ki például pajzsmirigy gondok, ami kezeletle ül pont sikertelenséget okoz.

febr. 7. 08:51
 3/13 anonim ***** válasza:
52%

Én a Gal babaváró vitamin pluszt szedtem már előtte is tervezéskor, és nekem nagyon bevált. Picúr minden vizsgálaton tökéletes!

28 hkm

febr. 7. 08:53
 4/13 anonim ***** válasza:
55%
Én a Gal sima babaváróját szedtem már előtte is. Azert a simát, mert a pluszban van az a por is, amit sajnos a gyomrom nem bírt. Így én magnézium-biszglicinát kapszulát szedek mellé és Omega 3-at. Bár már jó néhany hete nem tudom minden nap szedni a rosszulletek miatt. De előtte remélem 6 honap alatt elegge feltoltott a szervezetem. A babaval eddig minden rendben van.
febr. 7. 09:22
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

#3 Remélem tudod, hogy nem a vitamintól lesz "tökéletes" a baba...

Vitamintól nem fogsz teherbe esni.

Aki idősebb annak a petesejtek minőségén az E-vitamin és a Q10 segíthet. Akinek a cukor anyagcserével van problémája annak a mio-inozitol, de ezek nincsenek a terhes vitaminokban.

Azok arra vannak, hogy a kismamának ne menjenek tönkre a fogai, ne hulljon ki a haja, ne romoljon a szeme stb.. mert a baba elveszi az anya saját szervezete elől a vitaminokat és ásványi anyagokat.

febr. 7. 10:13
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

5-ös, én ezt így nem mertem leírni.

3-as, tényleg kicsit úgy írtad le, mintha valami csodaszer lenne és anélkül nem lehetne minden rendben :) (nagyon bevált, minden vizsgálaton tökéletes).

Ez vitamintól független. A vitamin az anyukának kell, mert a baba mindent elszív. Alapvetően egészséges anyának van raktára és nem is lenen szükség multivitaminra.

Folsav/folát és D vitamin a legfontosabb. Terhesen majd hozzájön a magnézium, kálcium és vas. Ezen kívül, ha mást nem szedne valaki se lenne gond.

febr. 7. 10:18
 7/13 anonim ***** válasza:
Femibion nekem annyiban nem "vált be", hogy elég vashiányos voltam terhesség végére, orvos írt fel vasat, ami viszont akkora dózis volt hogy székrekedés miatt alig mertem bevenni. 2. terhességnél ezért nem ezt választottam, hanem Femibaby-t, ami első olvasatra úgy tűnt, hogy közel azonos hatóanyag tartalma van, de volt benne vas is, így végig jó volt a vérképem.
febr. 7. 10:31
 8/13 anonim ***** válasza:
Femibion 0-át, C és D vitamint, MagneB6-ot és Maca gyökeret szedtem.
febr. 7. 10:32
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és igen voltam kivizsgáláson minden rendben van a doki javasolta hogy szedjek valami vitamint (femibiont) ha 1 éven keresztül se esnék teherbe akkor csinálunk egy nagyobb kivizsgálást.
febr. 7. 11:12
 10/13 A kérdező kommentje:
Ezert is erdekelt hogy ti mit szedtetek mi “vált be” ugymond. De köszönöm az összes kommentet!
febr. 7. 11:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!