Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nagyon korai 19 evesen gyermek...

Nagyon korai 19 evesen gyermeket vállalni ?

Figyelt kérdés
A következő a helyzet. 19 éves vagyok, még tanulok, tavasszal fogok érettségizni. A párommal elkezdtünk gondolkodni a gyermekvallalason, fiatalon szeretnek anya lenni. Egy éve vagyok egyutt a parommal, ami, tudom, nem sok ido, de mindketten ugy érezzük, hogy egymassal szeretnénk maradni végleg. Szerencses helyzetben vagyok, mivel a csaladomtol kaptam egy lakast, amibe meg nem koltoztem be, de iskola utan tudom, hogy mivel fogok foglalkozni, a parom is dolgozik de meg nem élünk egyutt. Tudom, hogy fiatal vagyok, de eleg érett a gondolkodasmodom, es nem szeretnek mar bulizni, pasizni stb, inkabb lenne gyerekem, ami tudom, hogy nagy felelősség es egy igen megfontolandó döntés. Az anyagiak nem okoznanak gondot, es ugy erzem készen állok erre a feladatra. Tudom, hogy sokan itelkeznenek felettem, hogy hulyeseg, amit szeretnek, de en nem erzem annak. Nem szeretném, hogy elmenjen felettem az ido, bar tudom, ez még nem fenyeget szerencsere. Elnezest az ékezetek miatt. Kerlek, aki fiatalon lett szülő, es van tapasztalata, irja le, hogy mit gondol errol. Rosszakarók kíméljenek.

2021. szept. 23. 09:19
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%

Én azt javaslom, érettségi után várj még 1-2 évet. Szerezz egy kis élettapasztalatot! Dolgozz vagy tanulj, élj együtt a pároddal stb. 21-22 évesen sem leszel lemaradva semmiről, de sokkal magabiztosabb leszel, "kinyílik" a világ, sok új benyomást szerzel, jártasabb leszel egy csomó dologban stb.

Mert a gyereknek nem csak a pelenkát kell megvenni és kicserélni, nem csak az ABC megtanulásában kell neki segíteni, de élettapasztalatot is kell neki átadni, terelgetni, megtanítani, hogy hozzon döntéseket, esetenként tanácsot adni stb. Erre még nem vagy felkészülve, hiszen még te sem léptél ki az ÉLET-be (ami nagyon más, mint a gimi).

2021. szept. 23. 09:43
 12/41 anonim ***** válasza:
97%

"Az anyagiak nem okoznanak gondot,..."

Valóban? 19 évesen, még az iskolapadban ülve valószínűleg nem. De még egy napot nem dolgoztál. Nincs jövedelmed.

2021. szept. 23. 09:45
 13/41 anonim ***** válasza:
100%
Dolgozz 1-2 évet, hogy munkahelyről tudj menni szülni. Annyi idő alatt össze tudtok csiszolódni együttlakás terén is. 21 évesen még mindig fiatal leszel. De sose tudhatod, mit hoz a jövő, hogyan változtok. Az jó, hogy lakással be vagy biztosítva, de nem árt a munkahely se. Illetve, (ne legyen így!) de ha véletlen egyedül maradnál, az se mindegy, hogy gyed-et vagy gyes-t kapsz, és lesz-e hova visszamenned dolgozni.
2021. szept. 23. 09:45
 14/41 A kérdező kommentje:
Parom 25 eves, o mar évek ota dolgozik. Való igaz hogy nem vagyunk egyutt sok ideje. Elotte egy, 4 eves kapcsolatom volt, megis rosszul sült el, viszont a párommal olyan, mintha mar sokkal régebb ota ismernénk egymast es osszeillunk. Az a helyzet, hogy egy hosszabb kapcsolatnal is megvan ra az esely hogy vege legyen.
2021. szept. 23. 09:46
 15/41 anonim ***** válasza:
92%

Ha egyszer teherbe esel, majd az együttélésnél kiderül, hogy mégsem bírjátok ki egymással hosszú távon, akkor mi lesz?

Abortuszra mész (ha még lesz rá időd)?

Megszülöd egyedülállóként?

Az együttélésben pont az lenne a pláne, hogy kicsit többet tudj meg róla, MIELŐTT elkötelezed magad. Ui. a gyerekvállalással kb. 20 évre elkötelezed magad. Sokkal erősebb összetartó kapocs ez, mintha házasságot kötnél a pároddal.

Valahogy nekem kezd az az érzésem lenni, hogy nem vagy te olyan érett személyiség, mint amilyennek hiszed magadat.

2021. szept. 23. 09:47
 16/41 anonim ***** válasza:
100%
Tehát terhesen költöznétek össze? Nem jó ötlet, anyám is ezt csinálta 19 évesen, elég szar volt úgy felnőni hogy közben megutálták egymást, apám az alkoholt tartotta megoldásnak a boldogtalan életére, majd szétmentek. Elhiszem hogy most azt hiszed hogy minden tökéletes és boldogan éltek amíg meg nem haltok, de a családom a példa arra, hogy nagyon nagyon félre tudnak menni a dolgok, ha nem gondolkodsz előre. És nem csak a saját életedet tudod tönkretenni hanem a gyerekét is.
2021. szept. 23. 09:48
 17/41 A kérdező kommentje:

Kedves 12-es

De, dolgoztam nyarankent, valamint volt olyan ev hogy suli mellett egesz évben. Idén az érettségire való felkészülés miatt nem

2021. szept. 23. 09:49
 18/41 anonim ***** válasza:
94%

10 és vagyok

A diákmunka nem számít bele hiába vagy bejentve, én is bevoltam de az nem számít

2021. szept. 23. 09:53
 19/41 anonim ***** válasza:
100%
Ertem. Nos, a diakmunkara mint jovedelemre es munkatapasztalatra alapozni igen hm gyerekes gondolat
2021. szept. 23. 09:53
 20/41 anonim ***** válasza:
71%
Ne kötekedj legalább a kérdezőnek írtam mert fontos lehet neki
2021. szept. 23. 09:54
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!